Home Informaţii la zi Telehandlerelele rotative de la Manitou anunță o nouă eră
Telehandlerelele rotative de la Manitou anunță o nouă eră

Telehandlerelele rotative de la Manitou anunță o nouă eră

0

Telehandlere rotative MRT 3050 și MRT 2470 dezvoltate de grupul Manitou completează gama vastă de utilaje potrivite pentru lucrările de construcții la înălțimi foarte mari. Manitou este în prezent primul operator de pe piață care oferă o mașină telescopică rotativă cu o capacitate de încărcare de 7 tone și o înălțime de peste 20 de m, marcând astfel nașterea unei noi ere în domeniul echipamentelor de ridicat.

MRT 3050

Pentru a face față cerințelor dinamice de pe piața europeană de construcții, grupul Manitou oferă un model ce poate ridica greutăți de până la 5 tone și care are o înălțime maximă de ridicare de 30 de m. Versatilul telehandler MRT 3050 combină precizia cu siguranța, datorită unui acces facil la punctele de mentenanță și al stabilizatorilor cu o lungime extinsă de până la 6,25 de m. Aceștia sunt acum dotați cu un sistem de senzori, care asigură o detectare mai precisă și mai sigură a presiunii stabilizatorilor, pe sol. Utilizatorul telehandlerului poate, de asemenea, să verifice extinderea acestora cu ajutorul unui panou cu display. Echipat cu o transmisie hidrostatică cu două trepte, MRT 3050 poate atinge o viteză maximă de 40 km/h. Acest model poate fi folosit în foarte multe aplicații de lucru, precum construcția de clădiri rezidențiale, industriale, lucări pentru acoperișuri sau construcții din oțel și are în dotare un motor Mercedes Tier IV Final de 176 CP.

MRT 2470 – primul telehandler rotativ cu adevărat uimitor

Cu o lungime a brațului de 24 de m și o capacitate de încărcare de 7 tone, modelul MRT 2470 este răspunsul la cerințele din domeniul construcțiilor realizate la mari înălțimi. La fel ca MRT 3050, acesta beneficiază de un nou șasiu, iar cu ajutorul contragreutății complet noi, acest telehandler rotativ menține o stabilitate perfectă a încărcăturii maxime,  chiar și la o înălțime de 24 de m.

Cu ajutorul opțiunii de transmisie hidrostatică “shift-on-fly”, telehandlerul îi permite operatorului să aleagă între cutia de viteze manuală și cea automată. Cu două trepte, viteza maximă a MRT 2470 este de 40 km/oră. Accesul în cabină este facilitat de o treaptă de dimensiuni mai mari, iar opțional, operatorul beneficiază de o scară electronică cu o treaptă în plus, care este coborâtă atunci când stabilizatorii sunt extinși, ceea ce ușurează accesul în cabină. Utilajul poate, astfel, să fie ridicat cu 23 de cm, atunci când stabilizatorii sunt extinși complet.

Pentru aplicațiile de interior, un motor cu energie duală dotat cu un sistem electric, este disponibil, de asemenea, opțional, permițând reducerea poluării fonice și a emisiilor de gaze și micșorând totodată costul total de operare (TCO). Tot pentru a reduce TCO, accesul la punctele de mentenanță pentru ambele modele a fost facilitat, astfel că utilizatorul poate schimba foarte ușor filtrele de aer și pe cele de ulei. Punctele de gresare au fost, de asemenea, poziționate pentru o mentenanță preventivă mai eficientă, cu informații despre intervalele de schimbare a pieselor, în funcție de utilizare. În plus, cei ce vor folosi aceste telehndlere, se vor bucura să afle că au la dispoziție soluția Easy MANAGER și o garanție extinsă valabilă pentru toată gama MRT, cu opțiuni de 2, 3 sau 5 ani în plus.

MRT 3255 P+, versatilitate la 360 de grade

MRT 3255 Privilege Plus este vârful de gamă al stivuitoarelor cu braț telescopic pentru construcții. Cu o înălțime maximă de ridicare de 32 m și tonajul mare de 5,5 tone, este un telehandler extrem de eficient și puternic ce poate fi folosit pe șantierele de construcții sau în aplicațiile industriale care solicită înălțimi și tonaj mari. Cabina spațioasă ROPS/FOPS echipată cu un scaun reglabil cu suspensie mărește confortul operatorului, reducând oboseala fizică de zi cu zi.

MRT 3255 vine echipat cu sistemul de recunoaștere a atașamentelor. Dispune de transmisie hidrostatică, de un motor de 234 CP, dar și de 4 stabilizatori telescopici controlați individual sau simultan. Lungimea maximă frontală este de 27,2 m, rotatia turelei este continuă, de 360 grade, iar dimensiunea fără accesorii  (LxLxH) este de  8,50×2,50×3,20 m. Telehandlerul are o greutate proprie de 23.986 kg.

Telehandlerul MRT 3255 Privilege Plus de la Manitoru este dotat cu limitator de viteză a mișcărilor care adaptează vitezele în funcție de accesoriile și de mediul de lucru în care operează. În plus, setările zonelor de lucru asigură siguranța mișcărilor de manevrare a încărcăturii pe șantierele de construcții aglomerate, în funcție de statusul mașinii, tipul de accesoriu folosit și de încărcătura care este manevrată în acel moment. Dotarea standard include joystick-uri duale care permit mișcări combinate ale brațului și un control electro-proporțional al echipamentului, pentru o precizie de lucru excelentă.

Atașamente inovatoare

Manitou a dezvoltat un echipament interesant cu furci, cu rotire continua, numit CAT 1200/4000 R. Co o rotație de 360 de grade, acest atașament crește productivitatea, prin reducerea mișcărilor în timpul operațiunilor de manevrare, facilitând așezarea încărcăturilor cu lungimi mari. Atașamentul are o lățime de 1,2 m pentru o capacitate de încărcare de 4 tone (+/- 15 grade). Capacitatea sa este de 2.500 de kg pentru restul rotației (atunci când unghiul de rotație este mai mare de 15 grade). Este ideal pentru manevrarea încărcăturilor paletizate din mediile industriale și de pe șantierele de construcții.

În colaborare cu biroul de ingineri, echipa Manitou care se ocupă de partea de atașamente a conceput un instrument conectat ce utilizează recunoașterea atașamentului, transmisia datelor fiind realizată printr-un sistem CAN-bus și un software incorporat. Poziția și greutatea încărcăturii, precum și unghiul de rotație a furcii și poziția acesteia  sunt verificate de mai multe ori pe secundă, asigurând constant siguranța și stabilitatea încărcăturii pentru operator. Acest sistem previne, de asemenea, supraîncărcarea (în concordanță cu unghiul de rotație) și orice coborâre a furcilor atunci când unghiul de rotație a acestora este mai mare de 90 de grade.

Manitou a mai dezvoltat și un nou coș extensibil pentru noile platformele aeriene rotative , “PSE 4200/365 ALU”, conceput pentru gama MRT. Alegerea aluminiului pentru întreaga structură a coșului permite o scădere a greutății echipamentului de 150 de kg, capacitatea de încărcare de 365 de kg, echivalentul a 3 persoane fiind menținută la același nivel cu cel al construcțiilor grele, din oțel.

Radio comanda universală

Toate mișcările de lucru ale brațului și atașamentelor, fie în modul de lucru macara sau platformă aeriană pot fi controlate cu ajutorul unui sistem de comandă de la distanță. Acesta permite operatorului să se poziționeze cât mai aproape de locul unde trebuie așezată sarcina din cârlig.

„LiftTEC Utilaje de Ridicat” este dealer exclusiv MANITOU în România pentru segmentul de Construcţii, industrie și domeniul forestier. De peste 15 ani „LiftTEC Utilaje de Ridicat” oferă servicii complete profesionale pentru utilajele marca MANITOU, numărând în prezent peste 40 de angajaţi, din care 20 sunt dedicaţi activităţii de service pe întreg teritoriul ţării. De asemenea, LiftTEC oferă servicii de închiriere telehandlere, platforme aeriene și stivuitoare, precum și transport utilaje și echipamente anexe serviciilor oferite.