Home Informaţii la zi Mai mult, mai bine – de la Metso
Mai mult, mai bine – de la Metso

Mai mult, mai bine – de la Metso

0

Cu o producție lunară de 80.000 de tone de material concasat și procesarea a aproximativ 960.000 de tone pe an, Los Trigales este prima companie din America de Sud care a implementat soluția Nordplant. Omar Bustos, președintele grupului Grupo Los Trigales, subliniază că “aceasta este o instalație strategică pentru operațiunile Grupului. Metso a făcut faţă cu brio provocării atunci când a asamblat stația în doar două luni, economisind 40% din costul total”.

Los Trigales este un grup de afaceri din Paraguay dedicat transporturilor, construcțiilor și agregatelor. Compania își desfășoară activitatea şi în alte ţări din regiune, fiind capabilă să desfăşoare operaţiuni de construcţii la scară mare.  Una dintre marile provocări ale grupului a fost însă creşterea producţiei de agregate de înaltă calitate. Nu este deloc uşor să produci lună de lună cu 80.000 de tone mai mult, aşa că Los Triagles avea nevoie de o soluţie de încredere, care să asigure un standard ridicat al materialelor produse, precum şi un flux constant de producţie.

Metso Nordplant – o soluție plug and play

După mai multe întâlniri tehnice, specialiștii de la Metso au stabilit că soluția “Metso Nordplant” este cea potrivită pentru nevoile Los Trigales. Această stație a fost aleasă deoarece, printre altele, permite instalarea și montarea mai rapidă. Folosind un model tradițional, instalarea ar fi durat cel puțin 6 luni și ar fi necesitat implicarea mai multor companii pentru realizarea instalaţiei electrice şi a altor lucrări. În schimb, “Metso Nordplant” este o soluție “plug and play”, fără bătăi de cap pentru beneficiar.

“Suntem foarte fericiți. Aceasta este o stație de prelucrare a agregatelor strategică pentru operațiunile grupului, iar Metso a fost în fața provocării atunci când a asamblat-o în două luni, economisind 40% din costurile de asamblare. În plus, toate solicitările noastre au fost soluționate de Metso, ca furnizor unic “, subliniază Omar Bustos, președintele grupului Los Trigales.

La rândul său, Guillermo Irigoitia, directorul companiei Irimaq, distribuitorul oficial Metso în Paraguay, afirmă că “cel mai de preţ lucru pe care îl achiziţionează Los Trigales este tehnologia de ultimă generaţie la nivel mondial, pe care Metso a implementat-o în echipamentele de producţie Nordplant. Este un brand premium, de succes, care, la rândul său, aduce succes”.

În ceea ce privește cerințele tehnice ale companiei Los Trigales, soluția oferită include un concasor cu fălci Nordberg® C120 ™ și un sistem automat de alimentare heavy-duty Metso VF561-2v ™. Procesul trebuie să asigure un produs de înaltă calitate, aşa că pentru concasarea secundară și terțiară au fost instalate concasoare cu con Nordberg® HP300 ™ și două module de sortare cu eficiență și capacitate ridicată. “Din soluțiile Nordplant, această formulă a fost cea care a fost cel mai bine adaptată cerințelor de producție și de calitate ale clientului (format, granulometrie, rate scăzute de poluare). Acest produs a fost dezvoltat pe baza nevoilor clienţilor noştri. De aceea, instalația de concasare fixă ​​Nordplan salvează timpul clientului, scutindu-l de lucrări anevoioase de pregătire şi amenajare. În plus, asigură un flux de producţie de înaltă calitate. “, spune Eliana Rodriguez, directorul de distribuție Pacific Rim la Metso.

“Aşteptam rezultatele şi vedem cum se desfăşoară anul acesta din punct de vedere economic pentru a evalua posibilitatea creşterii producţiei noastre prin cumpărarea unei alte instalaţii Nordplant.”, spune Omar Bustos. Trebuie remarcat faptul că Los Trigales a investit semnificativ în soluțiile Metso, incluzând o fabrică Metso Lokotrack® și o fabrică din seria Metso NW, ambele fiind esențiale pentru producţia de agregate. “Aceste investiții sunt un semn al relației de încredere și de apropiere pe care ambele companii au dezvoltat-o de-a lungul timpului”, mai spune Eliana Rodriguez.