Home Informaţii la zi Titan Machinery prezintă gama de utilaje electrice KOVACO ELECTRIC
Titan Machinery prezintă gama de utilaje electrice KOVACO ELECTRIC

Titan Machinery prezintă gama de utilaje electrice KOVACO ELECTRIC

0

Bogdan Constantin – PR & Communication Specialist

 

Începând din această lună, Titan Machinery România este unic importator și distribuitor pe piața autohtonă al utilajelor electrice de origine Cehă – KOVACO ELECTRIC. Ca atare, Titan Machinery România va completa necesitățile sectorului industrial de utilaje pentru construcții cu două modele de mini-încărcătoare electrice, ultra-moderne, care vor servi mai multor tipuri de operațiuni, atât la interior, cât și la exterior.

Fondată în 1940, compania KOVACO ELECTRIC excelează astăzi printr-un proces de producție ultra-modern, regăsit în uzinele sale multilateral dezvoltate, care dispun de roboți și de tehnologii de creare și de asamblare a utilajelor electrice pe care le furnizează. Totodată KOVACO ELECTRIC se laudă cu design-ul inovativ conceput pentru aplicațiile de bază din construcții dar și pentru aplicații speciale. Aceste inovații sunt tratate de către departamentele sale formate din ingineri experimentați și de tineri talentați și pasionați de tehnică pentru construcții.

Ce două modele de mini-încărcătoare pe care Titan Machinery le aduce în România reprezintă exclusiv portofoliul produselor KOVACO ELECTRIC. Aceste modele sunt complet electrice, ecologice, au o productivitate bună și un cost de exploatare deosebit de scăzut. Astfel, Titan Machinery va aduce în acest an în România mini-încărcătorul frontal electric, cu pneuri și cabină – Elise 900 și mini-încărcătorul frontal electric, pe șenile – MiniZ.

Elise 900 este primul Skid din lume complet electric. Are o autonomie de 6 ore de funcționare cu o baterie de 240 Ah sau de 8 ore cu baterie de 400 Ah. Timpul de încărcare completă este de 5,3 ore, sau încărcare până la 80% în cca. 3 ore. Are o putere de 30.8 CP cu o baterie de 240 Ah, sau de 52,3 CP cu o baterie de 400 Ah. De asemenea, greutatea operațională a acestui Skid electric este de 3300 kg, iar greutatea totală este de 4200 kg. Capacitatea de încărcare a Skid-ului Elise 900 echipat cu baterie de 240 Ah este de 900 kg, iar la cel echipat cu o baterie de 400 Ah este de 1400 kg. Ceea ce este și mai interesant este că poate fi controlat din afara cabinei, de la o distanță de până la 50 m cu ajutorul unui joystick.

MiniZ este un mini-încărcător frontal complet electric, compact, echipat cu șenile, cu postul de comandă situat în partea posterioară.

Datorită dimensiunilor sale compacte, MiniZ este perfect pentru a lucra în spațiile interioare complicate. De asemenea, pe lângă aplicațiile din construcții, acest utilaj poate fi la fel de util în agricultură, amenajări exterioare, prelucrarea alimentelor sau a produselor farmaceutice, oferind capacități înalte de lucru în relocarea materialelor, dar și la alte lucrări. Are o autonomie de lucru de 8 ore, cu o încărcare completă în cca. 8 ore, sau o încărcare de până la 80% în cca 5,3 ore. Are o lățime de 79 cm, o lungime de 255 cm și o înălțime de 115 cm. Este echipat cu 3 motoare electrice, are două viteze și o putere de 14.5 CP. De asemenea este echipat cu joystick și poate fi controlat de la o distanță de până la 50 m.

Acest parteneriat este cuprins în strategia Titan Machinery în perspectiva dezvoltării sectorului de construcții din România, completând portofoliu de utilaje existent cu unele dintre cele mai bune utilaje produse la nivel global, utilaje care vor ocupa complet viitorul construcțiilor din lume, un viitor care se dorește să fie sustenabil, ecologic și autonom.

Atașamentele KOVACO ELECTRIC

Săpător de șanțuri – acest echipament poate fi utilizat atât pentru săpare cât și pe șantierele de demolări. Poate fi utilizat împreună cu utilajele din gama MiniZ. Lățimea dinților este de 68 mm și are o masă proprie de 85 kg.

Ciocan hidraulic –  oferă o performanță înaltă în utilizare, întreținerea sa este simplă și este ușor de utilizat. Este recomandat în special pentru activitățile de demolare. Diametrul său este de 40 mm, debitul de lichid hidraulic de 25 l/min,  presiunea de lucru 150 bar și are masa proprie de 112 kg.

Perie unghiulară – oferă posibilitatea îndepărtării rapide a murdăriei de pe suprafața trotuarului, aleilor, parcărilor, depozitelor. Nu doar curăță murdăria, nisipul, ci și îndepărtează zăpada, rapid și fără efort. Lățimea sa de lucru este de 850 mm, diametrul periei de 400 mm, iar înclinarea sa se face hidraulic, la un unghi de 20 grade. Debitul hidraulic necesar este de 25 l/min, presiunea de lucru de 150 bar și masa proprie de 140 kg.  Peria poate fi utilizată pentru curățarea suprafețelor înguste, dar și a unor spații mari deschise, cu un efort minim și în cel mai scurt timp. Poate fi echipată cu un dispozitiv de umezire cu apă, pentru a reduce cantitatea de praf din aer. Brațul de susținere este echipat cu suporți pentru a asigura o stabilitate foarte bună.

Cupă de încărcare de capacitate mare – cupa cu o capacitate de 150 litri este perfectă pentru transportul materialelor vrac. Lățimea este de 800mm și masa proprie de 60 kg.

Furci pentru paleți – sunt proiectate pentru manipularea paleților și transportul lor pe distanțe mai mici pe drumuri plane și solide, în depozitele de deșeuri provenite din construcții și în depozite. Capacitatea sa de încărcare este de 300 kg, lățimea de 800 mm și masa de 92 kg. Profilul furcilor este de 80 x 40 mm.

Cu aproape 40 de ani de experiență, grupul Titan Machinery Inc. din Statele Unite ale Americii deține și administrează o rețea de distribuție de echipamente și servicii în industria de agricultură și cea de construcții la scală internațională. Titan Machinery este cel mai mare distribuitor de utilaje agricole și de construcții din S.U.A și unul dintre cei mai importanți importatori și distribuitori de astfel de echipamente la nivel mondial. Principalul partener al Titan Machinery este concernul CNH Industrial, care cuprinde mărci celebre printre care Case IH, Case Construction, Iveco, New Holland Agriculture și New Holland Construction. De asemenea, Titan Machinery este cel mai mare distribuitor din lume al produselor CNH Industrial.

Grupul Titan Machinery Inc. a intrat în România în anul 2011, acesta fiind primul stat din Europa în care s-a instalat. Titan Machinery România a reprezentat din start unicul importator al utilajelor producătorilor americani Case IH și Case construction Equipment. În 2016 Titan Machinery România a devenit importator si distribuitor exclusiv al utilajelor producătorul suedez Väderstad. Titan Machinery România operează pe piața internă printr-o rețea de zece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafața țării.

Titan Machinery România dezvoltă și oferă tehnologii avansate, precum echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii

 

 

CASE CONSTRUCTION oferă o gamă completă de încărcătoare, excavatoare pe roţi sau şenile, buldozere, încărcătoare telescopice, mini-încărcătoare sau buldo-excavatoare, livrând de asemenea orice tip de accesoriu necesar unor activităţi cu un grad mare de specializare. Toate punctele de lucru din România au fost dotate cu ateliere mobile, cu aparatură de service certificată CASE CONSTRUCTION, acestea fiind disponibile permanent pentru intervenţiile de urgenţă. De altfel, spaţiile destinate activităţii de mentenanță sunt impresionante, având zone de reparaţii şi întreţinere capabile să adăpostească mai multe utilaje în acelaşi timp, fiind complet utilate pentru intervenţii dintre cele mai dificile.

Experienţa permite să ofere clienţilor o gamă largă de piese şi consumabile care garantează cea mai bună funcţionare a utilajelor. Având stocuri proprii s-a limitat termenul de livrare, iar dacă produsul nu se află pe stoc se poate aduce în 24 de ore din depozitele din Europa. Posibilitatea de finanţare pentru gama de utilaje, dar şi pentru activităţile de service cum ar fi: constatarea, piesele de schimb de origine, intervenţiile service şi stocarea utilajelor pe timp de iarnă.