Home Informaţii la zi Komatsu prezintă noul excavator PC88MR-11
Komatsu prezintă noul excavator PC88MR-11

Komatsu prezintă noul excavator PC88MR-11

0

Komatsu, lider mondial în producția de utilaje terasiere este de neoprit. Lansarea de noi tehnologii avansate destinate șantierelor viitorului alternează cu prezentările de noi utilaje, mai performante și mai economice. De la noul buldozer Komatsu D71-24, un utilaj întâlnit pe șantiere din întreaga lume, la excavatorul de mare capacitate PC2000-11, gama de utilaje ale producătorului japonez este permanent înnoită cu noi mașini mai eficiente, cu un consum mai redus de combustibil și cu costuri de întreținere mai mici.

 

Printre lansările de noi utilaje din acest an se remarcă și noul excavator ce face parte din seria midi, Komatsu PC88MR-11. Acesta a fost reproiectat pentru a oferi proprietarilor o performanță superioară de lucru, datorată în primul rând vitezei mai mari de lucru. Astfel, pe orice tip de șantier, chiar și în condițiile cele mai dure de mediu, timpul necesar efectuării unui ciclu complet de încărcare/descărcare este chiar mai scurt decât a modelului anterior, PC88MR-10, un utilaj foarte apreciat și utilizat pe șantierele din întreaga lume. Dacă la performanțele de lucru adăugăm un consum orar redus de combustibil și un mediu de lucru confortabil pentru operator, avem imaginea noului best-seller pentru seria de excavatoare de capacitate medie.

 

Eficient, economic și ecologic

Noul excavator PC88MR-11 este proiectat și construit pe baza celor mai noi tehnologii dezvoltate de către grupul japonez Komatsu, fiind astfel simplu de utilizat pentru numeroase tipuri de activități de șantier. Cu un grad de poluare extrem de redus, acesta poate participa la orice licitație de lucrări de șantiere desfășurată în zona aglomerărilor urbane. Randamentul său impresionant poate fi chiar și mai bun, dacă este utilizat un sistem Lehnhoff Powertilt integrat din fabrică, acesta fiind oferit ca și dotare opțională.

Deoarece preocupările legate de mediu sunt în creștere în întreaga lume, iar zonele urbane devin din ce în ce mai sensibile la orice activitate ce presupune o creștere a emisiilor poluante, Komatsu a integrat în această nouă generație de excavatoare un motor puternic de 68 CP, conform cu cerințele celor mai noi norme de poluare EU Stage V, care permite proprietarului să participe la licitațiile destinate lucrărilor publice, indiferent cât de drastice sunt cerințele de reducere a noxelor.

 

Datorită construcției sale compacte, operatorul poate să se concentreze exclusiv asupra activității sale, fără a fi necesar să fie atent la fiecare rotire să nu lovească cu aceasta un obiect sau o persoană. Astfel, Komatsu PC88MR-11 demonstrează încă o dată că este un utilaj versatil, care poate să lucreze pe mari suprafețe sau în zone urbane restrânse.

Lama echipamentului de nivelare are un nou design, specific seriei MR-11. De asemenea, Komatsu PC88MR-11 oferă un confort de primă clasă operatorului, acesta putând lucra liniștit, deoarece noua gamă de utilaje îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță și ergonomie, oferind cele mai bune performanțe de lucru și o manevrabilitate de excepție. Activitățile de întreținere zilnică sau periodică au fost simplificate. Motorul dispune de un sistem avansat de tratament al gazelor arse dezvoltat de către Komatsu dar și de cele mai avansate echipamente oferite în dotarea standard în prezent pentru utilajele de construcții.

Noutățile sunt prezente la nivelul întregului utilaj: o lamă nouă pentru nivelare mai eficientă, un mod mai ergonomic de schimbare a vitezelor low/high dar și o nouă supapă cu comandă automată pentru schimbarea rapidă și simplă a accesoriilor de lucru. Pe scurt, noile excavatoare de la Komatsu au toate atuurile necesare pentru a impresiona utilizatorii care le cunosc deja, dar și pentru a atrage noi adepți.

Potrivit lui Simone Reddi, manager european pentru excavatoarele Komatsu din seria mijlocie: „nu este vorba doar de o îmbunătățire a unui utilaj existent. PC88MR-11 are implementate numeroase îmbunătățiri la nivel de performanță a excavării dar și a construcției sale. Întregul ciclu de excavare / încărcare a fost revizuit, acum fiind un utilaj și mai rapid. Cel mai nou excavator din seria medie produs de Komatsu este echipat cu noul motor Komatsu Stage V de 2,4 litri, cu filtru de particule diesel (fără reducere catalitică selectivă). Acest lucru oferă un consum mai mic de combustibil, performanțe mai bune și o eficiență unică.”

Komatsu PC88MR-11 – Funcții noi și avantaje

 

 • Aspect modern și un mod de lucru confortabil, specifice gamei de utilaje Komatsu MR-11,
 • Motorul respectă standardul EU Stage V, având filtru PDF, dar fără a fi necesar sistemul de reducere catalitcă selectivă,
 • Puterea motorului mai mare, comparativ cu modelul PC88MR-10,
 • Ventilatorul de răcire a motorului pornește la o anumită temperatură, obținându-se un nivel de zgomot mai mic și un consum mai mic de combustibil,
 • Productivitate mai mare cu 7% comparativ cu modelul anterior PC88MR-10 datorită vitezei mai mare de rotire și balansare a brațului,
 • Consumul de combustibil (l / h) este în medie cu 6% mai mic comparativ cu modelul anterior PC88MR-10,
 • Viteza de nivelare este cu 14% mai rapidă comparativ cu PC88MR-10, datorită noului model de lamă,
 • Debitul de ulei pentru echipamentele auxiliare este mai mare cu 12% comparativ cu PC88MR-10,
 • Lumini de lucru LED pentru o vizibilitate superioară,
 • Sistem Bluetooth ce permite conectarea a diferite dispozitive,
 • Scaun cu suspensie pneumatică pentru un confort maxim pentru operator,
 • Reglarea debitului de ulei pentru echipamentele auxiliare se realizează simplu și rapid, de la nivelul afișajului digital,
 • Curățarea simplă a radiatorului datorită unui filtru de particule bine poziționat,
 • Uși de acces în interior mai mare, ceea ce permite lucrări de întreținere rapide și sigure,
 • Service simplu, deoarece toate componentele motorului la care trebuie să aibă acces echipa de întreținere sunt situate pe aceeași parte a utilajului și sunt accesibile de la sol,
 • Înălțime de transport mai mică cu 20 mm comparativ cu PC88MR-10.

 

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informație și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email  office@marcom.ro.