ConstructiiConstructii civileInformaţii la ziNewsOnlineSchele si cofraje

TOPEC – cofraje modulare pentru plăci, de la Hünnebeck

Cu ajutorul sistemului TOPEC® de la Hünnebeck, cofrarea şi decofrarea plăcilor se face rapid şi la preţuri de manoperă semnificativ mai mici decât în cazul sistemelor convenționale. Acest lucru se datorează simplităţii sistemului TOPEC, care este alcătuit doar din două elemente de bază – panouri de cofraj şi popi de sprijin. Capetele de susţinere căzătoare sunt accesorii opţionale.

Panourile TOPEC de până la 1.8 x 1.8 m pot fi asamblate şi dezasamblate cu uşurinţă de către două persoane ce lucrează la sol, în trei paşi: se agaţă, se ridică şi se sprijină. Decofrarea se face aplicând aceeaşi procedură, însă în sens invers.

Pe scurt, despre sistemul modular TOPEC

Sistemul modular TOPEC permite cofrarea rapidă a planșeelor și oferă condiții optime de siguranță în timpul operațiunilor de cofrare și decofrare executate de la sol.

Cofrarea mai rapidă a plăcilor este posibilă datorită panourilor mari, de 180 x 180 cm, ce au o suprafaţă de cofrare de 3,24 mp. Utilizarea este facilă datorită numărului redus de componente (popi + panouri) şi a celor trei paşi de cofrare (agăţare, ridicare – sprijinire).

Montarea şi demontarea sunt etape ce se fac în condiţii de siguranţă, cu doar două persoane de la sol. Adaptabilitatea este mare graţie gamei complete de dimensiuni ale panourilor şi accesoriilor deosebit de practice şi utile. Greutate este mică, fiind confecţionate din aluminiu cu un cadru robust şi rigid de 14 cm înălţime

Avantajele produsului

Robust și în acelasi timp ușor, este echipat cu un cadru din aluminiu, ce asigură o manevrare ușoară și ergonomică.

Cofrare și decofrare în condiții de siguranță, până la o înălțime de 3,5 m de la sol, în doar 3 pași de cofrare (agățare, ridicare, sprijinire).

Panou uriaș, cu dimensiunea de 180 x 180 cm, unic între panourile din categoria sa, ce acoperă o suprafață de cofrare de 3,24 mp.

Elementele de sprijinire ale panourilor TOPEC se montează central, sub zona de îmbinare a panourilor.

Flexibil, datorită gamei variate de elemente de egalizare de care dispune și a diferitelor posibilități  de punere în operă.

Este compatibil cu sistemul de protecție PROTECTO. Grilajul de protecție atașat sistemului permite desfășurarea muncii în condiții de siguranță.

Grație soluțiilor de completare de care dispune sistemul TOPEC, cofrajele pot fi puse în operă fără probleme în jurul stâlpilor sau a altor structuri – obstacol.

Similare

1 din 906