Constructii

Un trailer perfect pentru transportatori

MAX TRAILER 210

MAX Trailer a reprezentat încă de la lansare un concept complet inovator în sectorul construcțiilor de semiremorci și remorci. Componentele standardizate și un proces de fabricație organizat cu multă atenție fac posibilă producerea unui produs absolut de înaltă calitate, la un preț de vânzare normal. Această calitate se bazează pe know-how-ul tehnic și experiența îndelungată a producătorului Faymonville, proiectantul și producătorul trailerelor din seria MAX Trailer. Încă de la lansarea pe piață, seria MAX Trailer a cunoscut un succes deosebit, devenind un standard de calitate în industria transporturilor.

MAX Trailer este un nume bine cunoscut printre transportatorii rutieri din România, în fiecare an zeci de trailere sunt achiziționate, indiferent dacă sunt utilizate pentru transportul unor utilaje sau echipamente mari sau alte tipuri de echipamente specializate.

 

Un rol important în succesul său pe piaţa noastră îl are și importatorul unic al mărcii pentru România, compania CTE TRAILERS. Fondată în anul 2002, CTE TRAILERS a cunoscut o dezvoltare permanentă, jucând un rol important pe piaţa locală de vehicule comerciale specializate prin intermediul celor 11 mari producători de renume european care îi reprezintă. Astfel, pentru toate produsele comercializate firma oferă servicii complete de post-vânzare, respectiv reparaţii în perioada de garanţie și post-garanţie precum și vânzarea de piese de schimb originale.

 

MAX 210 – Eficient, simplu de întreținut, dublu extensibil

Producătorul belgian a studiat atent piața europeană, a analizat cererea firmelor specializate în transportul de echipamente mari și a lansta gama MAX, oferind astfel exact cee ce se caută: calitatea înaltă, flexibilitate în utilizare și echipamente care să reziste perioade lungi de timp la cele mai grele solicitări. Dar, chiar dacă este unul dintre cei mai imprortanți producători europeni de trailere, a continuat să fie aproape de clienți și să dezvolte noi modele care să ofere acestora costuri reduse de întreținere și exploatare, fără a pierde cu nimic din legendara polivalență în utilizare.

Pornind de la aceste premize, MAX Trailer a lansat de curând pe piață modelul MAX 210 cu 4 axe și dublu extensibil până la 29.000 mm. Acesta vine în completarea gamei MAX 200, care are numai 3 axe și poate fi comandată cu una sau două extensii.

Acesta are o înălțime de încărcare redusă, de numai 1.420 mm, posibilă datorită faptului că are roți simple. Astfel, față de trailere cu roți duble, această înălțime este redusă cu 130 mm, înălțimea de cuplare fiind  de 1.250 mm.

Avantajele aduse de roțile simple sunt multiple, printre altele costurile de înlocuire a anvelopelor, care sunt mult mai reduse, cu 50%, deoarece atunci când acestea se uzează, trebuiesc schimbate numai 8 bucăți, în loc de 16. Un alt avantaj este dat de durata de viață mai lungă, deoarece la deplasarea pe drumuri de șantier, accidentate, roțile duble pot reține între ele bucăți de piatră spartă care le crește gradul de uzură sau chiar le poate tăia.

La capitolul costuri de întreținere reduse transportatorii care achiziționează un MAX 210 pot bifa sistemul de frânare cu frâne disc, foarte eficient pentru roțile simple, care are o întreținere mai simplă decât varianta de frânare a roților duble. Practic, frânele disc pot fi rapid inspectate vizual, și atunci când prezintă crăptături pot fi înlocuite simlu, fără costuri mari.

Datorită masei proprii mai mici cu 1.300 kg comparativ cu modelele anterioare, consumul de carburant este mai redus la deplasarea fără sarcină utilă. Masa totală a MAX 210 este de 58.000, sarcina sa utilă fiin de 45.541 kg.

 

MAXProtect+, fără rugină

Condițiile meteorologice și solicitările mecanice ce apar în timpul manipulării sarcinii sau deplasării reprezintă de fiecare dată pentru structura din oțel a trailerului un test de rezistență.  Pentru a asigura o protecție pe termen lung a suprafeței trailerelor împotriva coroziunii producătorul belgian a dezvoltat procesul de acoperire a acestora MAXProtect+. Acesta este optimizat și perfect adaptat pentru tratarea tuturor suprafețelor susceptibilie coroziunii datorate mediului sau care pot fi lovite în timpul lucrului.

Pentru fiecare etapă de pregătire a suprafețelor, de la sablare la metalizare și până la acoperirea finală, Faymonville a dezvoltat, realizat și testat cele mai bune metode de lucru. Astfel, în prezent, datorită procesului MAXProtect+ fiecare utilizator a trailerelor are garantată cea mai bună protecție a suprafeței. Iar rezultatul final atinge un standard de calitate de multe ori mai mare decât orice tip de proces de acoperire existent în industria vehiculelor comerciale.

Similare

1 din 224