Home Informaţii la zi Utilajele universale: buldoexcavatoarele CASE
Utilajele universale: buldoexcavatoarele CASE

Utilajele universale: buldoexcavatoarele CASE

0

Buldoexcavatorele reprezintă în continuare cele mai vândute utilaje de construcții din România. Fără îndoială, chiar dacă de peste 20 de ani sunt cele mai utilizate mașini în țara noastră, acestea au evoluat, odată cu cerințele constructorilor.

Astfel, acestea au devenit mici centre de profit pe roți pentru firmele mici, dar și utilaje auxiliare indispensabile pentru primări la marii distribuitori de curent, gaze șamd, din România. Din acest motiv, plaja lor de aplicații este imensă, putem spune limitată numai de cerințele de pe teren.

Gama de buldoexcavatoare CASE Construction King oferă o performanță puternică și o economie excepțională. Motoarele conforme cu normele de poluare Tier 4 Final, sistemul automat de control al deplasării, cicluri de lucru rapide, și o gamă extinsă de sisteme de transmitere a mișcării de la motor la roți și echipamentele de lucru, adaptate în funcție de șantier, au ca rezultat un consum redus de combustibil, confort ridicat al operatorului, o forță de rupere mare la nivelul cupei și o capacitate de ridicare impresionantă. Este disponibilă o gamă largă de cupe și accesorii, ce pot fi rapid schimbate între ele datorită sistemului de cuplare automată al utilajului.

Putere adaptată

Disponibile în trei modele constructive de bază: 580 ST, 590 ST și 695 ST, ce pot fi alese în funcție de aplicația de șantier dar și de echipamentele utilizate. Elementul de bază, motorul produs de către FTP (Fiat Power Train), leader mondial în domeniul inovației tehnologice și, printre altele, inventatorul sistemului universal Common Rail, este perfect adaptat utilajului, cu o capacitate de 3,4 litri oferind o putere impresionantă chiar dacă dimensiunile lui sunt compacte.

Motorul are un sistem de admisie a aerului cu separator centrifugal de praf ce reduce intervalele de curățare. Cele 16 supape permit gestionarea perfectă a admisiei de aer și, prin urmare, asigură o combustie optimă ce duce la un consum minim de carburant. Gestionarea integrată a motorului și a sistemului de tratare asigură întotdeauna cea mai mare putere cu cel mai mic consum de combustibil, indiferent de condițiile climatice sau de sarcina motorului.

CASE 580 ST este propulsat de un motor de  97 CP la 2.200 rpm și poate lucra cu un cuplu maxim de 459 Nm la 1.400 rpm. Modelul mai mare 590 ST de 110 CP livrați la 2.200 rpm și cuplul maxim de 467 Nm / 1.400 rpm funcționează astfel: la încărcare completă turația de lucru este de 2.200 rpm, iar la deplasarea la viteză redusă și fără încărcare de lucru la 1.400 rpm.

Cel mai mare model, CASE 695 ST, propulsat de un motor de 110 CP, are patru roți de dimensiuni egale, toate motoare și de direcție, ce le permite o întoarcere cu rază mică precum și o manevrabilitate excelentă în spații restrânse.

Pentru toate modelele, cutia de viteze Powershift asigură o bună gestionare a sistemului de acționare al roților 4 x 4. Are patru viteze înainte 6  -10 -21 -40 km/h și patru înapoi 7 -12 -26 -47 km/h.

Motorul compact, un vârf de gamă ce are la bază zeci de ani de experiență, este compact cu o funcționare optimizată. Astfel, punctele de verificare ale uleiului și filtrelor sunt ușor de accesat pe partea stângă a capotei. Sistemul de deschidere frontală oferă operatorului o vedere completă a componentelor motorului.

Cadrul din oțel rezistent, cu rol anti-lovire, care înconjoară radiatoarele, previne deteriorarea lor în cazul în care utilajul lovește un obstacol la viteze de până la 5 km/h, reducându-se astfel semnificativ costurile de reparații ce pot apare din cauza fisurilor din radiatoare.

Sistemul de curățare al gazelor arse montat pe circuitul de evacuare al acestora din motor, SCR-ul, este instalat în exteriorul motorului, facilitându-se astfel accesul la componentele circuitului de post-tratare, asigurând în același timp un spațiu mai larg sub capotă ce permite o efectuarea mai simplă a operațiilor de întreținere zilnică.

Săparea – soluții pentru fiecare aplicație

Operații de săpare sigure – în întreaga lume utilizatorii buldoexcavatoarelor CASEA și-au construit afacerea bazându-se pe puterea și performanțele utilajelor CASE. Astfel, brațul de săpare cu extindere hidraulică reprezintă un avantaj tehnologic exclusiv, proiectarea sa unică protejând toate componentele sale, mecanice sau hidraulice la contactul cu solul. Astfel, acestea au o dublă protecție: împotriva impactului dar și a acumulării de pământ, nisip, noroi șamd.

Dinții de prindere asigură o reținere perfectă a materialului, mai ales atunci când se lucrează la amplasarea conductelor. Brațul principal curbat oferă o capacitate mai mare de săpat și facilitează încărcarea unui camion.

Comenzile pilotului automat se dezactivează automat atunci când nu sunt utilizate, oferind o siguranță suplimentară în timpul muncii pe șantier. Acestea sunt reactivate imediat la apăsarea unui buton.

Gabarit scăzut pe înălțime și utilizare rapidă – se poate spune că buldoexcavatoarele CASE sunt de fapt utilaje compacte ce pot realiza lucrări mari. Dar, pentru a fi eficiente, trebuie să fie rapide și economice. Astfel, înălțimea lor de transport este redusă semnificativ, datorită geometriei cilindrilor hidraulici ai brațului. De exemplu, modelul 580ST măsoară mai puțin de 3,5 m înălțime, în timp ce 590ST și 695ST măsoară mai puțin de 3,7 m.

Cuplajul rapid hidraulic integrat brevetat permite operatorului să schimbe accesoriile de la buldoexcavator din cabină, cu un simplu comutator. Utilizarea acestui sistem simplu permite schimbarea cupelor de lucru între ele sau a altor echipamente, indiferent de condițiile de lucru.

Noul cuplaj universal CASE  permite instalarea pe brațul buldoexcavatorului, nu numai a cupelor tradiționale CASE, ci și cele mai comune cupe ale principalilor producători. Această soluție permite clientului să aibă mai multe opțiuni și să utilizeze cupele pe care le are deja la dispoziție pe șantier.

Geometria “in-line” – prin introducerea noii generații de buldoexcavatoare cu un nou design al brațelor, CASE a oferit o soluție unică pe piață care să asigure o vizibilitate mai bună a operatorului de-a lungul brațului, cu o reducere a structurii metalice și a concentratorilor de tensiune ce pot duce în timpul lucrului la deformarea sa. Aceasta este de fapt o soluție constructive standard utilizată la excavatoarele de capacitate mai mare, unde fiabilitatea și productivitatea sunt cerințele primordiale.

Încărcarea – direct spre performanță

Productivitate crescută – sistemul de control Auto Ride reduce mișcările necontrolate ale brațului în timpul deplasării utilajului cu cupa plină, în special pe drumurile neamenajate din interiorul șantierelor. Astfel, mai mult material rămâne în cupă, chiar și la viteze mari de deplasare, ceea ce duce la un randament de lucru mai bun și cicluri de lucru reduse. Auto Ride permite trei tipuri de setări, adaptându-se astfel cerințelor clienților și suprafeței drumului.

Axa față oferă o oscilație de +/- 11 grade, pentru a menține capacitatea de tracțiune chiar și pe cel mai dificil teren, îmbunătățind capacitatea de reținere a materialului în cupă și oferind o productivitate ridicată.

Utilajul poate utiliza diferite modele de anvelope (de la industriale la agricole) și tehnologii (radiale sau drepte) pentru a îndeplini toate cerințele de tracțiune sau rezistență la impact și pentru orice tip de solicitare.

Cicluri de încărcare rapidă – Brațele curbate ale încărcătorului frontal îmbunătățesc încărcarea camionului, în timp ce sistemul de  autonivelare ajută operatorul să lucreze mai repede și mai eficient. Funcția return-to-dig automatizează procesul de săpare atunci când acesta se realizează în cicluri de lucru cu repetitivitate mare, reducând gradul de oboseală al operatorului și crescând viteza de lucru. Vizibilitatea excelentă a încărcătorului frontal și caracteristica mecanică de autonivelare simplifică de asemenea și alte activități, precum încărcarea și descărcarea paleților.

Încărcare rapidă la înălțime, costuri mici de întreținere – Pentru activitățile care necesită înălțime de basculare foarte mare sau pentru firmele care au ca utilaj principal de lucru buldoexcavatorul, varianta constructivă cu braț de încărcare drept este soluția ideală. Designul brațului face ca structura încărcătorului să fie mai puțin complexă, minimizând punctele de gresare și oferind o vizibilitate mai mare pe partea din față a mașinii. Brațele drepte și lungi au vârful de încărcare cu 8 cm mai înalt decât brațele îndoite standard, fără a afecta performanțele încărcare. Funcția anti-basculare menține cupa în poziția orizontală în timpul ridicării ei, prin urmare nu există riscul de vărsare a materialului.

O cabină pentru un rege

CASE a creat pentru întreaga gamă de buldoexcavatoare o cabină specială, confortabilă, din punctul de vedere al operatorului, dar și sigură. Acesta are parte de un post de lucru personal, coloana de direcție a volanului dar și spătarul scaunului și mânerele sunt complet reglabile, în funcție de dimensiunile ocupantului. Scaunul King Class permite setarea înălțimii și suspensiilor scaunului pneumatic. De asemenea, acesta are un sistem de reglare lombară și este încălzit.

Zgomotul la nivelul cabinei este redus, nivelul maxim nedepășind 77 dB(A), datorită sistemului de amortizoare speciale pe care este montată cabina, acestea având rolul de a reduce și vibrațiile motorului.

O vizibilitate excelentă asigură un mod de lucru sigur: geamul din spate este complet înclinabil pentru a oferi o vedere neobstrucționată a zona de săpat. Parbrizul din spate asigură, de asemenea, protecție împotriva ploii în poziția deschisă. Ventilația naturală a cabinei este excelentă datorită posibilității ca toate cele patru geamuri ale cabinei să fie deschise parțial sau complet.

Operatorul are mai mult spațiu de stocare ca niciodată: sistemul radio este situat deasupra capului, există o nouă cutie de stocare a documentelor, combinată cu un dispozitiv de blocare a compartimentului de depozitare.

Accesul în interior se face… a la King: treptele largi și mânerele robuste facilitează intrarea și ieșirea din cabină. Ușa cu deschidere mare, fără obstacole, oferă un acces ușor în cabină.

Pentru a lucra în siguranță noaptea, buldoexcavatorul CASE este dotat cu 10 lumini de lucru cu LED sau cu halogen, inclusiv două pe fiecare lateral, pentru vizibilitate maximă. Noua generație de lumini LED oferă o intensitate a luminii de 4 ori mai mare.