Home Informaţii la zi DOOSAN adaugă seria DX530M la gama destinată demolării
DOOSAN adaugă seria DX530M la gama destinată demolării

DOOSAN adaugă seria DX530M la gama destinată demolării

0

Doosan a extins gama de excavatoare cu braț lung destinate șantierelor de demolare High Reach Demolition prin lansarea noului model DX530DM. Acesta este al treilea model din gamă, următorul Doosan DX380DM urmând să fie lansat la mijlocul anului viitor.

La fel ca excavatorul din aceeași gamă Doosan DX235DM, primul model din gamă lansat mai devreme în 2020, DX530DM oferă o flexibilitate sporită cu un design modular al brațului și un mecanism de blocare al sistemului hidraulic. Acest design inovator facilitează o schimbare ușoară între un braț de demolare și un braț de săpare a pământului, astfel același utilaj putând lucra în moduri diferite pe același șantier, nefiind necesară aducerea unui al doilea excavator de mare capacitate.

DX530DM păstrează, de asemenea, un tren de rulare reglabil hidraulic, care se extinde la o lățime maximă de 4,37 metri pentru a oferi stabilitate optimă atunci când se lucrează pe șantierele de demolare. Lățimea trenului de rulare poate fi retrasă hidraulic la 2,97 m, în poziția de lățime minimă, pentru transportul utilajului de pe un șantier pe altul. Mecanismul de reglare al lățimii se bazează pe un cilindru hidraulic intern cu ungere permanentă, care minimizează rezistența în timpul deplasării și ajută la prevenirea deteriorării componentelor.

Înălțimea maximă a brațului de demolare montat pe modelul DX530DM este de 27,5 metri, comparativ cu 18 metri pe DX235DM. Astfel, DX530DM poate oferi o acoperire maximă pe o rază de 16,5 m, cu un echipament de demolare montat în vârd de 3 tone. Aceste caracteristici de lucru superioare ale DX530DM sunt completate de o vizibilitate ridicată, o cabină cu sistem de basculare, necesar în special demolărilor la înălțime, aceasta având un unghi de înclinare maxim de 30 de grade.

Sistemul Multi-Boom oferă trei configurații diferite

Designul Multi-Boom permite montarea brațului de săpare a pământului în două moduri diferite, care împreună cu posibilitatea de a utiliza brațul de demolare, oferă o flexibilitate sporită unui singur utilaj, acesta oferind constructorului trei configurații diferite pentru aceeași mașină de bază.

Atunci când este echipat pentru săpat în configurația cu brațul drept, DX530DM poate funcționa la cel mult 13,5 metri înălțime. Folosind brațul articulat de săpare în a doua configurație, utilajul poate lucra cu atașamente la puțin peste 11 metri înălțime. Un stand special asigură schimbarea rapidă a brațului, iar cuplajele hidraulice rapide împreună cu sistemul de prindere mecanic ușurează substanțial operațiunea de înlocuire. Un cilindru acționat de circuitul hidraulic de bază este utilizat pentru a împinge tijele de blocare a brațului, astfel acesta este gata de lucru în deplină siguranță.

Toate excavatoarele de demolare Doosan sunt echipate cu o cabină ce este construită conform celor mai noi standarde FOGS, suplimentar având supape de siguranță pentru braț, braț intermediar cu cilindri de acționare hidraulici și un sistem de avertizare pentru pierderea stabilității.

Doosan DX530M  – informații tehnice

 • Greutate de lucru 60,5 tone,
 • Greutatea maximă a cupei 3 tone,
 • Lățimea totală (șenilele extinse) 4.370 mm,
 • Lățimea totală (șenilele retractate) 2.970 mm,
 • Înălțimea totală în poziția de deplasare 3.360 mm,
 • Lungimea totală în poziția de deplasare 1.8500 mm,
 • Raza de rotire a corpului utilajului 3.800 mm,
 • Rază maximă de săpat (configurația braț de săpat) 12.125 mm,
 • Adâncimea maximă de săpare (configurația braț de săpat) 7.790 mm,
 • Înălțimea maximă de săpat (configurația braț de săpat) 11050 mm,
 • Forța de săpare dezvoltată la nivelul cupei 30,8 tone,
 • Forța de săpare măsurată la nivelul brațului 22,7 tone
 • Viteza de deplasare treapta inferioară 3,1 km/h,treapta superioară  5,4 km / h.
 • Motor (SAE J1995 net): 283 kW @ 1800 rpm

tags: