Home Informaţii la zi Volvo Trucks a lansat serviciul de avertizare Connected Safety
Volvo Trucks a lansat serviciul de avertizare Connected Safety

Volvo Trucks a lansat serviciul de avertizare Connected Safety

0

Volvo Trucks a introdus un serviciu bazat pe cloud, denumit Connected Safety, care permite autocamioanelor și autoturismelor Volvo să se avertizeze reciproc despre situațiile periculoase întâlnite în trafic. Prin această colaborare inovatoare, doi producători de vehicule independenți permit autoturismelor și autocamioanelor pe care le fabrică să transmită în timp real informații despre pericolele din trafic.

Versiunea Connected Safety pentru autoturisme a fost lansată de Volvo Cars în 2016. Întrucât Volvo Trucks implementează acum propria versiune a acestui serviciu, autocamioanele și autoturismele se pot avertiza reciproc despre potențialele pericole. Acest lucru este posibil deoarece cele două companii își împărtășesc informații privitoare la siguranță prin intermediul serviciilor cloud ale acestora.

Connected Safety este conceput să trimită avertizări vehiculelor aflate în apropiere, conectate la acest serviciu, ori de câte ori un șofer activează luminile de avertizare în caz de pericol. Iată cum funcționează: Când sunt activate luminile de avarie, autocamionul transmite un semnal prin telefonul mobil conectat la internet al șoferului către serviciul cloud al companiei Volvo Trucks. De acolo, informația este trimisă mai departe către serviciul corespunzător al companiei Volvo Cars. Apoi, o alertă este transmisă tuturor autoturismelor și autocamioanelor conectate, care se apropie de locul în care se află vehiculul ale cărui lumini de avertizare în caz de pericol au fost activate.

Sistemul va fi disponibil în Suedia și Norvegia în anul 2018. Connected Safety se poate instala pe modelele Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX, echipate cu sistemul integrat pentru servicii și infotainment Volvo Trucks, în funcție de configurațiile autocamioanelor și de serviciile alese. Volvo Cars pune la dispoziție serviciul Connected Safety în cazul tuturor modelelor noi: Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo XC40, Volvo S90, Volvo V60 și Volvo V90.