ConstructiiInformaţii la ziMateriale pentru constructiiNewsOnline

Workshop Vectra Eurolift Service

La începutul lunii Iunie, Vectra Eurolift Service a organizat pentru prima oară un eveniment dedicat logisticii în parteneriat cu Enersys Batteries și Forklift Safety Systems. La workshopul care a avut loc la sediul din București au participat 45 de clienți, cum ar fi reprezentanții companiilor Vrancart, Urgent Cargus, Interbrands M&D, Mega Image, Arabesque, etc. Pe parcursul zilei au fost dezbătute două teme diferite, cu o importanță ridicată pentru logisticienii prezenți la eveniment.

Bateriile de tracțiune NexSys

Primul wokshop a avut ca temă noile tehnologii din domeniul bateriilor de tracțiune și a fost susținut de Lefteris Strofyllas, Managing Director Enersys Batteries. Acesta a prezentat în detaliu tehnologia care stă la baza bateriilor NexSys, costurile și beneficiile utilizării lor.

NexSys este o baterie proiectată de Enersys prin tehnologia TPPL și echipează utilaje industriale, asigurând putere maximă, performanță optimizată și cost total redus cu mentenanța. Tehnologia TPPL (Thin Plate Pure Lead) reprezintă o cristalografie din Plumb pur cu numeroase proprietăți:

– structura foarte fină a grilajelor le face mult mai rezistente la coroziune

– rezistență internă foarte mică

– sunt acceptate încărcări rapide și chiar parțiale

– bateriile cu această tehnologie sunt mai puțin sensibile la descărcări profunde.

Bateriile NexSys sunt împărțite în trei categorii: Normal Duty (pentru aplicații ușoare de până la opt ore/zi), Standard (pentru aplicații normale de până la 10 ore/zi) și Fast (pentru lucrul în mai multe schimburi; durabilitate de până la 16 ore/zi).

Principalele avantaje tehnologice ale bateriilor NexSys sunt:

– potrivite pentru încărcări de oportunitate: nu distruge bateria; mai multă putere pentru terminarea programului de lucru

– permite încărcarea rapidă (se poate încărca și în timpul pauzei utilajului, oferind o autonomie mai mare)

– design sigilat: nu necesită completări cu apă distilată; nu există riscul scurgerilor de electrolit

– nu necesită cameră specială de încărcare a bateriilor

– 13,6% mai multă capacitate decât o baterie echivalentă tip PzV(gel).

Sisteme Forklift Safety de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare

Cel de-al doilea workshop s-a desfășurat după o pauza de networking și a avut ca temă siguranța asigurată în cadrul depozitelor prin sisteme de evitare a coliziunilor pentru stivuitoare. Prezentarea a fost susținută de  CEO Forklift Safety Systems, distribuitor în Romania al acestor tipuri de sisteme. Workshopul a fost unul interactiv, incluzând demonstrații practice cu stivuitoare pe care au fost montate sisteme de avertizare. Scenariile au fost chiar situații reale care au loc zi de zi în orice spațiu logistic.

Partea practică a prezentării a arătat cum funcționează o serie de sisteme pentru siguranța pietonilor, cum ar fi: sistemul activ anticoliziune, semaforizare cu LED și semafor.

Principalele subiecte pe baza cărora s-a dezvoltat workshopul au fost managementul utilajelor, a sarcinii, monitorizarea vitezei și managementul performanței.

Managementul utilajelor ii permite managerului să monitorizeze acțiunile utilizatorilor, contribuind la eficientizarea procesului de lucru și a comportamentului angajaților. Avantajele acestui sistem sunt numeroase:

– reducerea costurilor de mentenanță a utilajelor de ridicat

– responsabilizarea utilizatorilor

– prevenirea accidentelor la locul de muncă

– protejarea utilajelor.

Managementul sarcinii oferă posibilitatea de a seta greutatea optimă de încărcare a utilajului, evitând supraîncărcarea acestuia. Sistemele de monitorizare a vitezei limitează comportamentul de tip „Formula 1”, pentru siguranța utilizatorilor și a celor din jur. În apropierea vitezei maxime permise, utilajul avertizează utilizatorul de acest lucru, urmând ca în cazul depășirii acestei viteze managerul să fie anunțat automat.

La sfârșitul perioadei de funcționare a utilajului, sistemul transmite un raport bazat pe indicatorii de performanță specifici unei funcționări normale. Aceste rapoarte pot fi accesate online, în timp real, și ajută la eficientizarea timpului de lucru.

Similare

1 din 907