NewsOnlineUtilaje de cariera si minerit

Anvelopele BKT pentru un viitor sustenabil în exploatarea carierelor

Cu fiecare an din ce în  ce mai multe companii europene, specializate în exploatarea agregatelor minerale, aleg să utilizeze anvelopele BKT destinate utilajelor și camioanelor pentru cariere datorită calităților lor superioare, atât din punctul de vedere al tracțiunii cât și al stabilității în timpul lucrului, chiar și atunci când se lucrează în terase cu pante mari.

Un exemplu este dat de către una dintre cele mai mari cariere din Europa specializate în extragerea argilei și nisipului care utilizează anvelopele BKT de peste 6 ani. Deși se consideră a fi materiale ușor de utilizat, acestea au o densitate mare la transport și sunt dificil de exploatat datorită aderenței ridicate la pereții utilajelor și camioanelor. De asemenea, din locul de unde se extrag aceste materiale sunt exploatate și agregate minerale mai mari, astfel că toate echipamentele de săpat, încărcat și transportat trebuie să se adapteze din mers în acest caz la condiții diferite de încărcare sau rulare, anvelopele jucând un rol esențial în păstrarea vitezei de lucru și a siguranței.

BKT: încredere, fiabilitate și rentabilitate superioară

În cadrul carierei se prelucrează un volum anual de 2,3 milioane de tone de nisip și agregate, ceea ce nu este simplu de gestionat, mai ales că încărcătoarele frontale de mare capacitate utilizate aici sunt scumpe și nu pot fi înlocuite rapid dacă se defectează sau accidentează. În plus, acestea trebuie să păstreze ritmul de lucru în fiecare zi, oră după oră, aderența fiind esențială atunci când se lucrează continuu opt ore sau chiar mai multe pe zi.

În aceste condiții, pentru proprietarii exploatării, colaborarea cu BKT, unul dintre cei mai mari producători mondiali de anvelope industriale Off-Highway a devenit esențială pentru păstrarea unei productivități înalte și a siguranței utilajelor. De altfel, numeroși producători europeni de agregate minerale au declarat că anvelopele BKT sunt vitale pentru asigurarea nu numai a unor activități de săpare și transport sigure, ci și continue, evitând astfel perioadele de nefuncționare și maximizând eficiența producției.

În cadrul acestei exploatări de mari dimensiuni, anvelopele BKT au făcut istorie, fiind utilizate pe utilajele de aici de peste 6 ani. De această dată, directorul exploatării a hotărât să echipeze și autobasculantele de mare tonaj cu anvelopele recomandate de către BKT în funcție de tonajul și activitatea lor. Alegerea sa se bazează pe faptul că anvelopele speciale create de BKT se remarcă în primul rând prin rezistența la uzură și versatilitatea lor, în condiții meteorologice schimbătoare.

Impactul condițiilor meteo asupra activității zilnice este o temă centrală în ultimii ani, mai ales în Europa, deoarece aici condițiile meteorologice reprezintă una dintre provocările principale. Astfel, în zilele ploioase, drumurile nisipoase se transformă în poteci alunecoase și grele, iar mai apoi soarele le usucă, acestea devenind mai apoi pline de praf, în condițiile în care legislația legată de protejarea mediului este din ce în ce mai dură. Fiabilitatea anvelopelor BKT, capacitatea de a lucra în orice condiții meteorologice, reprezintă un atu cheie pentru firmele care nu își pot permite să își oprească activitatea.

Alegerea anvelopelor BKT din gama EARTHMAX reprezintă o soluție tehnologică avantajoasă pentru proprietarii de cariere de piatră, care astfel au acoperite complet toate cerințele legate de stabilitate, aderență, fiabilitate, costurile de exploatare fiind de asemenea mai reduse comparativ cu alte tipuri. Printre modelele utilizate în cadrul acestei exploatări se remarcă EARTHMAX SR45, EARTHMAX SR50 și EARTHMAX SR49.

EARTHMAX SR 45 M

EARTHMAX SR 45 M este o anvelopă radială cu structură în întregime din oțel, special concepută pentru autobasculantele cu șasiu rigid, care oferă o tracțiune excelentă și este ideală pentru deplasările pe distanțe mari.

EARTHMAX SR 50 (L-5)

EARTHMAX SR 50 (L-5) este o anvelopă radială cu structură în întregime din oțel special concepută pentru încărcătoarele frontale. Carcasa durabilă și protecțiile pereților laterali le recomandă pentru a fi utilizate în cadrul celor mai solicitante activități de șantier. EARTHMAX SR 50 este fabricat dintr-un compus special, rezistent la tăiere, care reduce uzura, asigurând o durată de viață mai lungă a anvelopelor. Operatorii se pot baza, de asemenea, pe proprietățile lor de tracțiune excelente, combinată cu stabilitatea și deplasarea confortabilă.

EARTHMAX SR 49 (L-4)

EARTHMAX SR 49 (L-4) este o anvelopă radială cu structură în întregime din oțel, proiectată pentru încărcătoare și excavatoare, autobasculante ușoare  și încărcătoare medii.  EARTHMAX SR 49 asigură performanțe excelente în cadrul celor mai solicitante operațiuni miniere, acolo unde tracțiunea și stabilitatea reprezintă cerințe esențiale. Anvelopa are un design direcțional și este fabricată dintr-un compus deosebit de rezistent la tăiere, care îi oferă o durabilitate excelentă.

Similare

1 din 871