NewsOnlineUtilaje de cariera si minerit

Metso prezintă noul concasor cu con Nordberg HP350e

În condițiile creșterii competitivității sectorului de extragere și prelucrare a agregatelor, concomitent cu o cerere din ce în ce mai mare pe piața materialelor de construcții, constructorul de echipamente de concasare și sortare Metso,  a anunțat extinderea gamei sale de concasoare cu con Nordberg® HPe cu un nou utilaj de mare putere, Nordberg® HP350e™.

Concasoarele cu con reprezintă cea mai solicitată clasa de echipamente specializate pe piața internațională de agregate, ceea ce reprezintă un bun motiv pentru specialiștii Metso de a dovedi calitatea propriilor utilaje, aceștia lansând anul trecut concasorul cu con HP200e, cu scopul declarat de a-și păstra locul de frunte în preferințele utilizatorilor care urmăresc creșterea productivității, a calității agregatelor produse și realizarea unui cost/tonă produsă scăzut.

Mai puternic, mai performant dar și mai economic

Concasoarele din seria Nordberg® HPe sunt proiectate pentru a răspunde cererii mondiale de creștere a performanței echipamentelor de prelucrare a agregatelor, și în general, în domeniul minier. Dacă modelul HP200e, lansat anul trecut, s-a dovedit deja un succes, noul Nordberg® HP350e™ reușește să ofere performanțe chiar mai bune, timpi de funcționare mai mari fără întreruperi neașteptate, o întreținere mai ușoară și mai sigură, precum și o serie de alte îmbunătățiri care îl recomandă ca alegerea perfectă pentru orice tip de activitate ce presupune prelucrarea mecanică a rocilor sau agregatelor.

În comparație cu primul concasor din serie, HP200e, noul concasor HP350e, aparține unei clase mai mari de utilaje de prelucrare. Astfel, Metso oferă operatorilor din întreaga lume o gamă mai largă de concasoare de înaltă performanță, care pot acoperi mai bine diferite tipuri de producție.

Camerele de concasare reprezintă elementul central al noii generații de concasoare cu con Nordberg® HPe, specialiștii Metso aducând numeroase îmbunătățiri și introducând tehnologii noi atunci când au reproiectat integral geometria acestora. Blindajele acestora sunt realizate prin procese speciale ce permite un alezaj cu strângere foarte precis, astfel că nu sunt necesare rășini epoxidice pentru fixare. Astfel, proprietarul reduce drastic timpii de nefuncționare, deoarece nu se mai pierde timpul așteptând întărirea acestora. În plus, logistica de întreținere este mai simplă, deoarece nu mai este nevoie să se procure, să fie adus până le șantier și să se depoziteze materialul necesar fixării blindajelor de uzură.

În plus, chiar procesul de montare a blindajelor este acum cu mult mai sigur, deoarece nu mai trebuie manevrate, amestecate componentele chimice și apoi turnată rășina epoxidică

Conul de alimentare reprezintă un subansamblu important, trebuind să fie bine fixat și etanșat, acesta fiind supus la forțe dinamice mari în timpul lucrului. Piulița specială cu știft de blocare este concepută pentru a ușura demontarea cilindrilor și lucrările de mentenanță, mecanismul lor de autoblocare fiind suficient de eficient pentru a nu fi necesară utilizarea unor proceduri periculoase, precum lipirea lor cu adeziv, care ulterior necesită încălzirea suprafețelor pentru a putea fi deblocate. De asemenea, conul de alimentare  al concasoarelor Metso utilizează un mecanism de ridicare sigur, ceea ce reduce semnificativ riscul de accidentare a echipelor de întreținere.

Concasorul cu con Nordberg HP350e oferă mai mult cu costuri mai mici

O clasă superioară de performanță

  • Cinematică nouă îmbunătățită și camere de concasare mai eficiente.
  • Performanță de până la +10% în aplicații secundare și terțiare (comparativ cu HP300).

Timpi de funcționare mai mari și o întreținere simplă

  • Blindaje ce nu necesită rășini epoxidice pentru fixare, ceea ce permite o schimbare rapidă, mai ușoară și mai sigură a blindajelor.
  • Sistemul de anti-rotire al blindajului mobil prelungește durata de viață a acestuia.
  • Piuliță specială cu știft de blocare concepută pentru a ușura demontarea cilindrilor și lucrările de mentenanță.
  • Un nou mecanism de ridicare pentru conul de alimentare, ce permite o manipulare a acestuia în siguranță.

Gata de lucru pentru o gamă largă de aplicații

  • Clientul poate alege, în funcție de aplicație, între 3 lanțuri cinematice diferite de transmitere a puterii.
  • Diferite viteze de lucru.
  • Clientul poate alege între 10 modele de ultimă generație de camere de concasare, în funcție de aplicație, pentru concasarea secundară, terțiară sau cuaternară.

Costuri reduse pentru piesele de schimb

Suportul specialiștilor Metso pentru activitatea de aftermarket este completă, deoarece majoritatea pieselor de schimb sunt comune atât pentru modelul anterior de concasor cu con HP300, cât și pentru actualul HP350e, iar cele care nu intră în această categorie sunt fie interschimbabile, fără a aduce modificări utilajului și implicit a genera costuri investiționale ridicate. Astfel, proprietarii concasoarelor mai vechi HP300 pot achiziționa kituri de upgrade la seria HPe de la Metso, aceștia beneficiind astfel de o parte din avantajele duse de noua serie HPe fără costuri excesive, inclusiv un lanț cinematic de calitate, sistemul de frânare anti-rotire, sistemul de demontare cu piuliță cu știft anti-rotire, precum și utilizarea noilor căptușeli ce nu necesită lipirea. Și invers, dacă aplicația o cere, noul concasor cu con HP350e poate utiliza, de asemenea, piesele de uzură/ blindajele concasoarelor, cu suport de prindere ale modelelor HP300 din generațiile mai vechi.

Concasoarele din seria Nordberg® HPe vor fi disponibile și ca module de concasoare pre-proiectate NordplantTM,. Aceste module sunt concepute pentru a asigura o livrare rapidă, all-in-one, cu asamblare rapidă, atunci când este necesară înlocuirea stațiilor de concasare vechi sau pentru cariere noi.

Eficientă, sigură și modernă, noua gamă de concasoare cu con Nordberg® HPe poate fi utilizată pentru mult mai multe aplicații de concasare decât vechea generație. Astfel, noile camere de concasare pot fi montate pentru aplicații specifice, de la concasarea grosieră (utilizare ca și concasor secundar), la concasare terțiară sau pentru obținerea fracțiilor fine F-NF, de 4-8/ 8-16 mm.

În total, sunt disponibile 10 tipuri de camere de concasare, în funcție de specificul fiecărei aplicații, putând fi utilizate diferite aliaje de material.

Dincolo de performanțele deosebite ale noilor concasoare de la Metso, contribuția specialiștilor grupului din fiecare țară este decisivă. Tehnicienii Metso România sunt totdeauna aproape de fiecare companie ce dorește creșterea productivității dar și a calității sorturilor sale, prin oferirea celor mai bune soluții tehnice adaptate fiecărui site de exploatare și cerințelor proprietarilor. Piesele de schimb și uzură cu livrare din stoc, precum și asigurarea unui serviciu tehnic proactiv asigură un grad foarte ridicat de disponibilitate a echipamentelor Metso.

Similare

1 din 871