Home Constructii Constructii hidrotehnice ArcelorMittal a furnizat oțel pentru cel mai lung pod din Turcia
ArcelorMittal a furnizat oțel pentru cel mai lung pod din Turcia

ArcelorMittal a furnizat oțel pentru cel mai lung pod din Turcia

0

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați a furnizat 34.000 de tone de oțel pentru construcția podului Osman Gazi din Turcia, unul dintre cele mai mari din lume, care a fost deschis traficului săptămâna trecută. Noua suprastructură va reduce timpul de deplasare dintre Istanbul și Izmir de la 9 la 3,5 ore.

Oțelul livrat de Arcelor Mittal către Çimtaş, clientul din Turcia, a fost utilizat pentru puntea orizontală a podului. Cele 34.000 de tone au fost transportate în patru loturi mari, de grosimi și lățimi diferite. De altfel, compania Çimtaş a fost selectată drept unicul producător al ambelor panouri ortotropice din oțel și al pilonilor turn ai podului suspendat.

“Acest proiect are o importanță deosebită pentru noi, datorită dimensiunii sale impresionante. Fabricile noastre de la Galați produc și furnizează plăci din oțel pentru o varietate mare de aplicații, însă pentru podul Osman Gazi am creat o gamă de soluții tehnice și comerciale specializate”, a afirmat Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal Flat Europe, divizia de business din sud-est.

Proiectat de compania de construcții daneză Cowi, podul Osman Gazi, care conectează ambele maluri ale golfului Izmit din nord-vestul Turciei, face parte din proiectul de autostradă de 420 de km care scurtează distanța dintre Istanbul și Izmir cu aproximativ 140 de km.

Lucrările de construcție, care valorează 9 miliarde de dolari, au fost atribuite consorțiului turco-italian NOMAYG (Nurol, Özaltın, Makyol, Yüksel, Göçay și Astaldi) care se va ocupa și de operațiunile de întreținere a podului pentru o perioadă de 23 de ani.

Cu o lungime de 2.682 de metri și o distanță maximă de 1.550 de metri între pilonii principali, Osman Gazi este cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea cel mai lung din Europa și al patrulea cel mai lung din lume.