BLOG editori

Au fost 90

Dan Pavel

Autostrăzile reprezintă marea momeală populară: fiecare ministru de la transporturi, șef de la CNADNR, sau chiar prim-ministru s-a jurat că le fac. Unii chiar că o să doarmă în cort până sunt gata.

Rezultatele au fost chiar pozitive, pentru unii, deoarece banii s-au dus pe tot felul de cercetări, studii, analize, adică multe milioane de euro au fost investite în hârtii care, de obicei, conform legii, expiră la 2 ani și circul reîncepe.

De această dată, conferința noului ministru al transporturilor a fost mult mai animată, datorată unui angajat de la compania CNARI, din subordinea sa. Astfel, nici nu a apucat să ne explice cum vom avea încă 90 km de autostradă până la sfârșitul anului, că respectivul specialist a sărit din schemă și a afirmat că este o minciună, deoarece pentru 50 km nici măcar nu s-au adunat toate aprobările.

Probabil că respectivul, chiar dacă are dreptate, și-a tăiat craca de sub picioare deoarece a încălcat legea tăcerii. Nici ministrul nu este atât de convins de ce spune, deoarece atunci când a fost întrebat dacă își va da demisia dacă cei 90 km nu sunt gata a spus că vom trăi și vom vedea.

Și dacă nu vom vedea nici măcar un centimetru de autostradă până la sfârșitul anului, măcar ministrul a găsit vinovații: urșii, căprioarele și Bruxelles-ul care vrea să facem ecoducte.

Și către știința ministrului: în nici o țară europeană inelele de ocolire a orașelor nu sunt contorizate ca autostrăzi.

Similare

1 din 6