Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţiiUtilitati publice

Automăturătoarea electrică eCleango 550

Măturătoare complet electrică, compactă și robustă pentru operațiunile de curățare de zi cu zi a spațiilor publice din mediul urban model eCleango 550 produsă de către Aebi Schmidt se încadrează în politica grupului privind dezvoltarea tehnologiile durabile, responsabile, cu costuri reduse. Cabina acesteia, de ultimă generație a fost complet reproiectată și oferă un spațiu spațios, luminos și asigură operatorului un confort maxim. Sistemul său de comandă și controla este proiectat logic, pentru, permițând un mod de lucru intuitiv.

Grupul Aebi Schmidt Group este lider global în domeniul soluțiilor inteligente destinate activităților de întreținere stradală, istoria grupului începând în anul 1883 în Elveția (Aebi) și Germania (Schmidt). Dezvoltarea unor noi tehnologii, adecvate cerințelor pieței, curate și nepoluante, a reprezentat totdeauna o preocupare centrală a specialiștilor grupului. Și cum mobilitatea electrică reprezintă în prezent tehnologia cheie pentru înlocuirea surselor de energie fosilă pe termen lung, aceasta ducând la crearea de noi piețe și de noi tehnologii, Aebi Schmidt s-a orientat în ultimii ani spre o abordare “smart” a acestor soluții tehnologice de ultimă oră, ce includ dezvoltarea tehnologiile durabile, responsabile, cu costuri reduse.

Performanță și energie pură

Una dintre cele mai moderne automăturători lansate pe piață de către Aebi Schmidt este modelul eCleango 550. Un echipament complet electric, compact și robust, perfect adaptat pentru operațiunile de curățare de zi cu zi în zonele urbane. Cabina sa de ultimă generație, integral reproiectată, oferă un loc de muncă spațios, clar și confortabil. Bordul șoferului este proiectat logic pentru a permite un mod de lucru simplu, intuitiv.

Sistemul de propulsie și acționare al  automăturătorii eCleango 550 este complet electric, componenta principală fiind bateria de înaltă putere cu o putere de 100 kWh, sau, opțional, poate fi instalată cu o putere de 150 kWh. Sistemul modular de alimentare, de înaltă putere, este format din patru sau șase pachete de baterii independente. Acestea sunt conectate în paralel printr-o unitate centrală de distribuție a energiei (PDU), oferind un timp de funcționare fără întrerupere de până la 10 ore, fără reîncărcare (în funcție de aplicație).

Buncărul compact are o capacitate de 5,2 m.c., fiind integrat în șasiul vehiculului. Flexibilitatea în utilizare reprezintă un alt avantaj important oferit de către acest model, utilizatorul putând să îl utilizeze cu un echipament format din 2 sau 3 perii, cu furtun de aspirare.

Toate componentele sunt realizate din materiale de înaltă calitate, garantând o durată lungă de viață și un nivel ridicat de siguranță pentru șofer și mașină. Sistemul cu acționare 100% electrică este superior celui similar care are la bază acționarea prin motor termic, fiind mai eficient , oferind caracteristici optime de putere și performanță ridicată și având cerințe reduse de întreținere.

Întreaga forță necesară deplasării este oferită de puntea spate, care dezvoltă un cuplu maxim de 350 Nm. Motorul electric poate dezvolta o putere maximă de 140 kW, care permite atingerea unei viteze de deplasare de 50 km/h, putând lucra chiar și pe terenuri cu pante de până la 30%. Nivelul de zgomot este considerabil mai mic decât cel al unui vehicul diesel. Sistemul electric de frânare pentru parcare, cu asistență la pornirea în pantă contribuie și el la un mod de condus sigur și confortabil.

Încărcătorul standard de bord (OBC), cu o putere de 22 kW/AC, asigură o încărcare completă a mașinii peste noapte. De asemenea, este disponibil și un sistem integrat de încărcare combinată (CCS) care asigură reîncărcarea completă a bateriei în aproximativ o oră (80% SOC), permițând utilizarea eficientă a automăturătorii chiar și pentru activități care nu au fost planificate din timp.

Tehnologie avansată de măturare

eCleango 550 este disponibil cu un echipament cu 2 sau 3 perii, având un sistem de perii cu discuri montat pe axa din față. Varianta cu 2 perii asigură o lățime de măturare de 2.200 mm. Cu a treia perie, opțională, lățimea de măturare crește la 3.550 mm. Această variantă extinsă asigură o rată de acoperire mai bună a suprafeței de curățat, de până la 66.000 m²/h precum și o măturarea eficientă a suprafețelor care au o cantitate mare de mobilier stradal. Brațul de susținere ranforsat al periei frontale poate fi folosit atât pe partea stângă, cât și pe dreapta mașinii și poate

îndepărta inclusiv tufișurile.

Toate funcțiile de lucru ale automăturătorii eCleango 550 sunt controlate prin sistemul lor de acționare hidraulică direct de pe panoul de control din cabina șoferului. Întreaga unitatea de măturat poate fi deplasată hidraulic cu 300 mm pe fiecare parte. Cu sistemul opțional de control autonom al periei, unghiul de atac al periilor cu disc poate fi ajustat hidraulic, în funcție de condițiile de pe șosea, din cabina șoferului. Presiunea pe sol pentru fiecare perie cu disc poate fi reglată individual din cabina șoferului. Acest lucru permite o măturare integrală a unghiurilor, a jgheaburilor și a zonelor greu accesibile.

Tehnologia de aspirare cu apă

Echipamentul de aspirare este montat în spatele periei și în fața axei față, fiind susținut de un sistem de roți la o înălțime constantă deasupra solului. Sistemul de aspirare și periile disc formează o singură unitate. Sistemul de aspirare cu debit optimizat asigură o performanță de măturare înaltă chiar și la turații mici ale ventilatorului de absorbție și deci cu un consum redus. Un capac acționat hidraulic a fost prevăzut în partea inferioară destinat reziduurilor voluminoase permite măturarea resturilor de pe drum chiar și de dimensiuni mai mari.

Rezervorul sistemului de alimentare cu apă are o capacitate de 750 l. Pompa de apă de mare putere furnizează lichid sub presiune celor două duze de pulverizare montate în discul fiecărei perii, aici regăsindu-se și peria și duzele echipamentului de aspirație. Resturile stradale colectate sunt amestecate cu apă și compactate pentru a ocupa un spațiu cât mai mic și a oferi echipamentului o autonomie de lucru cât mai mare, în aer eliberându-se un nivel scăzut de particule.

Avantaje unice în timpul utilizării

Deoarece este un echipament care lucrează fără emisii, acesta contribuie la reducerea nivelului de CO2 în orașe și toate locurile unde este utilizată, economisind în același timp bani.

  • Conducere și funcționare fiind extrem de silențioase, mașina este recomandată în special pentru activitățile curățare de timp de noapte sau dimineața la prima oră.
  • Un operator extrem de eficient, datorită cabinei spațioase, unice în clasa sa, care include un scaun șofer reglabil, cu suspensie pneumatică, iar comenzile de pe bord pot fi accesate cu o singură mână.
  • Vizibilitate excelentă: geamul din spate convex permite o vedere de aproape 250°.
  • Uzură redusă: echipamentul cu perii basculabile minimizează daunele cauzate de coliziuni și astfel reduce uzura periei.

Componentele și echipamentele realizate din materiale de înaltă calitate garantează o durată lungă de viață și un nivel ridicat de siguranță pentru utilizator și mașină. Toate mecanismele, precum cel de deplasare, acționarea ventilatorului, acționarea pompei hidraulice și sistemul de aer condiționat în cabină sunt electrice. Acționarea electrică în acest caz este superioară, din punctul de vedere al eficienței,  unei acționări care utilizează motoare cu ardere, astfel că performanțele de lucru ale utilajului sunt mai mari, comparativ cu cele acționate cu un motor normal, iar întreținerea sa este mult mai simplă.

În Romania, Grupul Aebi- Schmidt este reprezentat de CTE Solution-Utilaje specializate SRL.

Similare

1 din 960