EvenimenteInformaţii la ziJob Report UCNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţii

JCB prezintă oficial noul excavator 370X

În cadrul unui eveniment de excepție care a avut loc la sediul central din Rocester, UK al unuia dintre cei mai mari producători mondiali de utilaje, JCB, a fost prezentat nou excavator pe șenile 370X, din clasa de greutate de 35 – 40 tone, cel mai mare și mai puternic model lansat de către producătorul englez până în prezent.

Acesta face parte din deja legendara serie X de excavatoare pe șenile dezvoltată de către JCB special pentru a oferi utilizatorilor cele mai bune performanțe din industrie la clasa lor de productivitate, durabilitate și fiabilitate.

Calitate și performanță… în general

Noul excavator JCB 370X este un utilaj proiectat de la zero, păstrând însă ADN original seriei X, caracterizat prin performanțe de excepție și fiabilitate pe orice tip de șantier. Astfel. Acesta are capacitatea de a săpa și deplasa cu 4,5 tone mai mult material, raportat la combustibilul consumat, comparativ cu modelele concurente. Eficiența sa superioară se datorează inclusiv motorului diesel Stage V/T4F de 240 kW (322 CP) care oferă cu 14% mai multă putere precum și a unui circuit hidraulic care lucrează la o presiune înaltă, ceea ce aduce mai multă performanță atunci când se lucrează în condiții grele.

De asemenea, excavator pe șenile de 40 t de la JCB se remarcă și prin noua interfață cu utilizatorul, JCB UX, cu ecran tactil color de 10″ și comenzi tactile. Intervalele de service au fost de asemenea extinse, contribuind astfel la o scădere a costurilor de întreținere TCO. Trenul de rulare ranforsat și contragreutatea mare asigură o stabilitate maximă.

Paul Swallow, Business Head – Excavatoare, a declarat:  “Cu o putere mai mare, rezistență și putere sporite, consum redus de combustibil și costuri de întreținere mai mici, JCB 370X reprezintă un pas înainte major pentru clienții din clasa de 35-40 de tone. Cu un confort și un control fantastic al operatorului, 370X oferă o soluție de excavator de mare capacitate pentru piețele din întreaga lume.”

Performanță excepțională

JCB 370X este echipat cu cel mai nou motor diesel Cummins L9, care este certificat EU Stage V și EPA Tier 4. Acest motor de 8,9 litri, cu șase cilindri, se mândrește cu o mărire a puterii cu 14% comparativ cu modelul anterior JS370, cu 240 kW (322 CP) disponibili la doar 1.700 rpm. Motorul livrează această putere maximă într-un interval redus de turații, pentru consumul redus de combustibil și nivelul scăzut de zgomot.

Pompa hidraulică tandem Kawasaki de ultimă generație funcționează cu o presiune crescută de 350 bar, care poate ajunge la 380 bar în timpul ciclurilor de creștere a puterii. În combinație cu un bloc de supape de ultimă generație și un ventilator de răcire acționat hidraulic cu funcție de inversare, acest lucru contribuie la o eficiență de top în clasă.

370X este capabil să manipuleze cu până la 4,5 tone mai mult material raportat la un litru de combustibil și cu până la 86 de tone pe oră mai mult comparativ cu concurenții în timpul testelor.

Toate structurile și componentele majore au fost proiectate cu obiectivul de a obține performanțe și productivitate ridicate. O contragreutate mărită contribuie la creșterea stabilității, în timp ce structurile mai mari fac față forțelor suplimentare. Diametrele mai mari ale conductelor și presiunile hidraulice crescute au ca rezultat o putere mai mare la capătul brațului de excavare, care a fost reproiectat cu sisteme de prindere și puncte de pivotare a cilindrilor hidraulici turnate pentru rezistență și durabilitate suplimentare.

Modelul 370X are un braț de 6,45 m, cumpărătorul putând alege între mai multe tipuri de contrabraț, cu lungimi de 2,63 m, 3,23 m și 4,03 m. Contrabrațele opționale, pentru sarcini grele, au bare de rezistență și ranforsări suplimentare pentru a face față aplicațiilor dificile. Diametrul bolțului cupei a fost mărit, iar utilajul poate fi echipat cu un nou dispozitiv de prindere rapidă JCB adaptat pentru a ridica atașamente cu prinderi de 90 mm sau 100 mm. De asemenea, sunt disponibile noile cupe XHD cu capacitate de 2,1 m3 și 2,43 m3. De asemenea, JCB va oferi un nou picon hidraulic HM330T special proiectat pentru 370X.

Confortul operatorului

La fel ca la toate utilajele din seria X, modelul 370X beneficiază de cabina JCB Command Plus certificată conform normelor ROPS de rezistență la deformare prin răsturnare. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai mari cabine de excavator de pe piață, cu un volum de 2,86 m3, cabina Command Plus beneficiază de un scaun cu suspensie pneumatică, cu încălzire și de un nivel redus de zgomot în cabină (69dB).

Cabina este îmbunătățită și mai mult cu un nou monitor cu ecran tactil de 10″ cu o nouă interfață de utilizator numită JCB UX, în timp ce panoul de comenzi încorporează mai multe taste rapide care pot fi personalizate, permițând o personalizare suplimentară pentru operator. Controlul sistemului de climatizare, un radio cu opțiune DAB, pornire fără cheie și camere duble video pentru o vizibilitate sporită se regăsesc toate în dotarea standard.

Interfața JCB UX oferă până la 25 de profiluri de utilizator, care pot fi personalizate, operatorii având posibilitatea de a seta configurația joystick-ului pentru a răspunde cerințelor lor individuale. Conectivitatea cu telefonul mobil a fost îmbunătățită cu integrarea agendei telefonice prin intermediul monitorului. Utilajul este extrem de ușor de menvrat, iar instrucțiuni de utilizare sunt disponibile pe display-ul din cabină, împreună cu videoclipuri de tip “how to”, care acoperă toate caracteristicile sistemului JCB UX.

Costul total de întreținere (TCO)

JCB 370X asigură monitorizarea în timp real a nivelului tuturor lichidelor de lucru, direct pe ecranul din cabină. Utilajul beneficiază, de asemenea, de intervale de service extinse, de exemplu intervalul pentru împrospătarea circuitului hidraulic este de 2.000 de ore. De asemenea, verificarea și înlocuirea lichidului de răcire a motorului este acum necesară la 3.000 de ore, în timp ce intervalele de schimb pentru filtrul de aer sunt extinse până la 2.000 de ore.

Utilajul dispune de trei moduri de lucru pentru a optimiza lucrul: Săpare, Ridicare și ECO – economic. Funcțiile Auto-stop și Auto-Idle ale motorului se regăsesc, de asemenea, în dotarea standard, acestea reducând consumul de combustibil în timpul mersului la ralanti, Scazand și mai mult costurile de intretinere.

370X este disponibil cu o gamă de opțiuni, pentru a adapta utilajul la cerințele fiecărui client. Printre acestea se numără circuite hidraulice auxiliare ce permit până la 15 setări de atașamente și un scaun premium pentru operator, cu încălzire și răcire. Luminile de lucru cu LED-uri sunt acum standard, fiind disponibile opțional până la 14 lumini. De asemenea, utilajul poate fi oferit cu kit INTELLIGRADE JCB 2D și 3D, care oferă soluții de control al utilajului pentru a spori productivitatea, precizia și siguranța. De asemenea, opțional sunt disponibile un sistem de camere de luat vederi la 360°, integrate în afișajul ecranului de 10″, dar și balustrade cu vizibilitate ridicată, pe întreaga turelă a utilajului.

Modelul 370X urmează stilul și designul văzute pentru prima dată la excavatoarele JCB din seria X-Series mai mici, cu uși de service robuste din oțel cu strat dublu de protecție și balustrade de tip tub în tub fixate cu șuruburi.

Similare

1 din 986