Home Informaţii la zi Autovehicule multifuncționale personalizate pentru întreținerea drumurilor – soluția perfectă din vară până în iarnă
Autovehicule multifuncționale personalizate pentru întreținerea drumurilor – soluția perfectă din vară până în iarnă

Autovehicule multifuncționale personalizate pentru întreținerea drumurilor – soluția perfectă din vară până în iarnă

0

 Întreținerea drumurilor poate deveni o activitate cu maxim de randament și eficienţă atunci când se utilizează autovehicule multifuncționale. Proiectate și produse în UE de către producători de renume, ele pot fi utilizate la întreținerea drumurilor, atât vara cât și iarna. Acest lucru este posibil datorită accesoriilor multiple ce pot fi atașate şasiului, în funcţie de anotimpul în care se practică întreținerea drumurilor: în timpul iernii freză, lamă de deszăpezire, răspânditor material antiderapant etc; iar vara, cu același şasiu se pot utiliza accesorii cum ar fi perie frontală și echipamente de stropire drumuri, echipamente de cosire etc.

Astfel, autovehiculele multifuncționale se diferenţiază faţă de altele printr-o eficiență maximă de utilizare, asigurând un radament maxim al investiției alocate.

În plus, au o manevrabilitate şi capacitate sporită de rulare în teren accidentat şi teren cu aderenţă scăzută (drumuri acoperite de gheaţă şi zăpadă), precum şi în condiţii de vreme defavorabilă (rulaj la temperaturi scăzute, vânt, căderi masive de zăpadă).

Echipamente profesioniste pentru performanțe superioare și costuri reduse de exploatare

Utilajele si echipamentele comercializate şi integrate pe piaţa românească de Grădinariu, nu implică doar un raport calitate-preț avantajos pentru produse la cele mai înalte standarde de calitate. Din contră, parteneriatele solide dezvoltate asigură accesul beneficiarilor la consultanţă tehnică specializată, atât în faza premergătoare achiziţiei precum şi ulterior, în orice moment al utilizării lor.

Grădinariu, de peste 25 de ani lider al soluțiilor multifuncționale în România are o vastă experiență în integrarea soluțiilor și echipamentelor complexe destinate întreținerii drumurilor pe timp de vară sau de iarnă.

În calitate de distribuitor autorizat al tuturor mărcilor europene consacrate producătoare de accesorii şi utilaje în domeniu, Grădinariu are un service propriu, unde sunt pregătite pentru livrare utilajele şi se asigură lucrările de mentenanţă.

Compania Grădinariu oferă municipalităților și autorităților publice, dar și companiilor private, autospeciale multifuncționale echipate cu echipamente de deszăpezire și combatere a poleiului.

Indiferent ca vorbim de autovehicule Ford Ranger, Isuzu D-max, Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200 (sau oricare altele din lista cu care putem continua) sau șașiuri de diferite puteri sau configurări și compatibilități tehnice, cheia alegerii potrivite stă în selecția accesoriilor potrivite care fac diferența în utilizare.

Autovehicule multifuncționale de capacitate mică pentru întreținerea drumurilor

Pentru străzile înguste – mai ales din cartierele aglomerate, pentru parcări exterioare și pentru aleile pietonale din parcuri, Grădinariu oferă autovehicule de capacități mici dotate cu echipamente de deszăpezire, inclusiv kituri de montaj pentru răspânditoare de material antiderapant (Hiltip IceStriker) sau lame pentru deszăpezire. În această echipare autovehiculul este omologat pentru circulația pe drumurile publice.

În plus, pe lângă accesoriile pentru întreținerea drumurilor în sezonul de iarnă, încă de la achiziție sau ulterior pe întreaga durată de viată a mașinii, vă puteți asigura de funcționalitate completă pe parcursul întregului an, printr-o gamă extinsă de accesorii adaptate capacităților acestor autovehicule:

 • perii frontale cu lățime de lucru cuprinsă între 2.300 Și 3.000 mm,
 • sisteme de cosire acostamente cu lățime de lucru cuprinsă între 1000 și 3.000 mm,
 • capete pentru tăiere crengi sau toaletarea copacilor cu lățime de lucru cuprinsă între 1.300 și 2.200 mm,
 • freze pentru decolmatarea șanțurilor cu diametru de 600 – 650 mm,
 • capete de spălare și igienizare pentru tuneluri și indicatoare rutiere,
 • perii abrazive pentru eliminarea vegetației crescute în acostamente,
 • pompă de epuizmente sau pompă de evacuare pentru zone inundate,
 • tocătoare de crengi cu diametru material de tocat cuprins intre 200 și 250 mm,
 • macarale pliabile cu sarcini de ridicare între 2.000 și 7.000 kg,
 • bazine pentru transport apă cu volum cuprins între 1000 și 7.000 litri,
 • pompe de apă de înaltă și joasă presiune deservite prin rampe cu duze pentru stropirea șau spălarea drumurilor publice.

 

Autovehicule multifuncționale de mare capacitate pentru întreținerea drumurilor

Atunci când vorbim de utilaje complexe pentru întreținerea drumurilor și bulevardelor din orașe și spații medii și mari, gama de alegere se extinde proporțional, gradul de versatilitate fiind mult mai mare. De asemenea, parametrii ce trebuie avuți în vedere pentru a face o selecție optimă din punct de vedere al funcționalității se schimbă.

Aceste autovehicule de mare capacitate, având o masă maximă autorizată de până la 18t, și  ampatamente de până la 3.600mm pot fi echipate cu o diversitate de echipamente cu acționare hidraulică, destinate întreținerii drumurilor:
– echipamente frontale pentru cosirea vegetației de pe acostamente și decolmatarea șanțurilor de lângă drumuri,
– perii frontale pentru curățarea drumurilor,
– instalație de spălare și stropire a străzilor,
– accesorii pentru întreținerea drumurilor in sezonul de iarnă – lame de zăpadă, freze de zăpadă rotative, răspânditoare de material antiderapant,
– bene basculante de diferite capacități.

Un alt factor ce trebuie avut în vedere este instalația pentru acționarea transmisiei hidrostatice 4×4, cu variație continuă a vitezei și posibilitate de deplasare cu viteză redusă (1 km/h) a autovehiculului. Integrarea acesteia pe autoșasiu asigură posibilitatea antrenării accesoriilor precum cositoarea frontală sau freza de zăpadă la capacitate maximă.

De asemenea, pentru acționarea cositoarei frontale, a periei frontale, a cilindrilor hidraulici de acționare a lamei de zăpadă și a periei frontale, precum și a celorlalte echipamente opționale, este necesară integrarea în structura autoșasiului a unei instalații de joasă și înaltă presiune care să poată asigura debite corespunzătoare accesoriilor selectate.

Chiar și în selecția accesoriilor multifuncționale – precum în cazul răspânditorului de material antiderapant sunt multiple criterii ce trebuie avute în considerare: de la materialele tuturor pieselor componente ce trebuie sa asigure o perioadă de viață îndelungată în medii corozive, până la capacitatea buncărului adaptabile la diferite vehicule grele. Specialiștii Grădinariu vă pot sprijini cu o soluție proprie pentru a evita riscul supraîncărcării prin integrarea unei platforme de încărcare.

Ușurință în utilizare
Esențial în cazul echipamentelor și utilajelor multifuncționale este ușurința în utilizare și transferul între accesorii. Este important ca întregul echipament să fie automatizat pentru controlul facil din interiorul cabinei. În partea frontală a autoșasiului se montează o placă frontală pentru montajul atașamentelor, conformă cerințelor normei DIN 76060-A, aceasta fiind proiectată și configurată special pentru echipamentele ce vor fi montate ulterior.

Consum redus de combustibil
Un alt beneficiu ce trebuie avut în vedere utilajele de mare capacitate pentru întreținerea drumurilor este consumul redus de combustibil. Din acest punct de vedere devine extrem de importantă reducerea încărcării axei față a sașiului. În cazul lamelor de zăpadă acest lucru este posibil cu cele ale căror deflectoare sunt din HDPE – un material foarte rezistent la solicitări intense și foarte ușor. De aceea, consultanții Grădinariu vă pot propune în activități de deszăpezire a drumurilor publice sau terenuri anexe de suprafață mare lamele pentru deszăpezire Pronar PUS27HL/ PU-S30HL.

Pentru informaţii despre selecția sau achiziţionarea unui echipament multifuncțional, modernizarea unuia existent sau extinderea capacităţilor celui pe care îl aveţi în dotare, echipa Grădinariu vă stă la dispoziţie: www.gradinariu.ro