Home Informaţii la zi TRACTO-TECHNIK introduce noua platformă mini HDD pentru instalații la adâncime mică
TRACTO-TECHNIK introduce noua platformă mini HDD pentru instalații la adâncime mică

TRACTO-TECHNIK introduce noua platformă mini HDD pentru instalații la adâncime mică

0

Rețelele de înaltă performanță din fibră optică reprezintă coloana vertebrală a digitalizării. Extinderea rețelelor de acest tip progresează rapid în țările industrializate, dar conexiunea Internetului rapid de la distribuitor la clientul final în multe zone poate produce un blocaj, încetinind expansiunea. Aici se folosesc, în special, pentru săparea conductei de acces a fibrei optice, sisteme de  săpare fără rotire, prin percutare. În cazul în care traseul sistemului de subtraversare, spațiul disponibil sau complexitatea terenului necesită ca forajul să fie continuu, mini sistemele de foraj asistate de fluide reprezintă singura alegerea bună. Cu GRUNDOPIT PS40, TRACTO-TECHNIK oferă acum un mini-HDD extrem de compact ce poate lucra într-o manieră deosebit de rapidă, ușor și economic.

Rapid și ușor de utilizat

GRUNDOPIT PS40 este cea mai recentă ediție a seriei de mini platforme HDD produse de TRACTO-TECHNIK, care include un sistem nou de lansare, modelul PS60 și platforma de lansare KS50, aceasta putând fi instalată într-o groapă de construcție circulară. Noul GRUNDOPIT PS40 a fost dezvoltat având în vedere necesitatea unor mini foraje mai compacte, ce necesită o suprafață mai mică de lansare și care pot fi instalate rapid, pentru instalarea rapidă și aproape de suprafață a conexiunilor cu fibră optică. Astfel, GRUNDOPIT PS40 necesită doar o groapă de pornire lățime de 1 m, care poate fi realizată direct în trotuar, ceea ce o face ideală pentru realizarea conexiunilor FTTH direct de pe trotuar, locul unde în mod normal este montată infrastructura de fibră optică publică. Datorită distanței scăzute dintre axa forajului și partea inferioară a gropii de pornire, găurile pot fi realizate direct deasupra infrastructurii subterane existente, dintr-o groapă de pornire plană. În acest fel, liniile de servicii nu numai pentru fibre optice, ci pentru toate celelalte tipuri de conducte, cum ar fi apa și gazul, sunt realizate rapid, cu puțin efort și cu o distrugere minimă a suprafeței.

GRUNDOPIT PS40 trece testul oficial

După o fază de testare internă extinsă, GRUNNDOPIT PS40 a făcut primul său test oficial în primăvara anului 2020 pe un șantier care a făcut parte dintr-un proiect de extindere în bandă largă a cablurilor de fibră optică, la nivel național în Germania. Aici, compania de inginerie civilă Helmut Lübben Fernmeldebau GmbH a început a treia din cele opt faze de construcție a proiectului finanțat de guvern în regiunea Upper Bergisch din Germania: au instalat succesiv cablurile din fibră optică de-a lungul drumului și, după cum a fost prevăzut în contract, au realizat și conexiunea spre fiecare casă.

Atunci când a fost nevoie să se monteze două fibre separate pentru aceeași casă (cu doi proprietari),  a fost necesar un cap de foraj cu rotire, fiind necesare două conducte cu o lungime de 30 m 2xPE, cu sistemul OD 12 mm. Prima groapă de lansare a fost realizată la marginea grădinii, direct lângă trotuar, unde se găsea fibra optică publică, a doua groapă țintă de 1,00 x 1,20 m fiind săpată rapid exact lângă casă.

După fixarea rapidă și reglarea GRUNDOPIT PS40 pe cadrul de pornire a gropii, placa de lucru  fiind montată lateral în groapa de pornire. Distanța de numai 14 cm între axa de foraj și fundul săpături a  permis forajul direct. Magazia de tije pentru o lungime de foraj de 30 m și fluidul de lucru au fost așezate aproape, iar unitatea de antrenare gata de lucru.

Cuplarea tijei de foraj de la unitatea rotativă a fost, de asemenea, rapidă și productivă, datorită tipului de conexiune rapidă a tijei de foraj. Astfel, tijele dispăreau în canalul alezajului una după alta, iar după mai puțin de o oră  (avansul fiind întrerupt scurt timp doar de câteva corecții direcționale) alezajul pilot ajunge la destinație.

Proprietarul companiei Helmut Lübben este încântat când, după 30 m, capul de găurit apare în groapa țintă: “Am fost un pic sceptic, dar atunci când capul de foraj a ajuns cu atâta precizie în groapa țintă am fost de-a dreptul impresionat”. Apoi , conductele PE OD 12 mm au fost trase rapid în orificiul de foraj al pilotului în timp ce tijele erau retrase. Racordul cu casa a fost astfel pregătit în mod optim pentru a apuca sau trage cablurile din fibră optică.

GRUNDOPIT PS40 oferă următoarele beneficii:

  • Pentru aducerea rapidă a conexiunilor la nivelul locuințelor individuale, în special legăturile cu fibră optică (FTTH) ce necesită foraje paralele cu lungimi de până la 50 m, în spații limitate, terenuri ocupate de alte lucrări și / sau în soluri dificile,
  • Lucrarea începe cu o groapă mică de numai 1,00 x 1,20 m care nu depășește trotuarul,
  • Distanța scăzută între axa de foraj și fundul puțului pentru foraje permite lucrul deasupra infrastructurilor existente,
  • Dimensiuni extrem de compacte a echipamentului, de numai 950 x 1.180 x 1.500 mm (LxWxH) în poziție de lucru,
  • Forțele de tracțiune și retragere de până la 4 t permit instalarea conductelor de până la Ø 100 mm chiar și prin soluri rezistente,
  • Ușor de transportat, instalare rapidă, configurare rapidă,
  • în funcție de utilizare, sunt disponibile diferite tipuri de unități hidraulice și unități de amestec.