Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje forestiere

Bobcat lansează o nouă gamă de atașamente pentru utilaje forestiere

Bobcat a lansat la sfârșitul anului trecut noua gamă de atașamente specializate pentru activități forestiere. Cele două modele, FRC150HT și FRC200HT oferă un cuplu mare, putând fi montate pe  încărcătoare compacte pe șenile, mini-încărcătoare și încărcătoarele cu tracțiune integrală. Noile freze forestiere sunt compatibile cu încărcătoarele pe șenile compacte Bobcat T770H și T870H, cu mini-încărcătoare S770H și S850H și cu încărcătoarele cu tracțiune integrală A770H.

Concepute pentru utilizarea ca și mulcer, în mărunțirea tufișurilor, arbuștilor și copacilor mici, noile atașamente forestiere sunt ideale pentru îndepărtarea rapidă a tufișurilor groase de la marginea pădurii. Oferind lățimi de tăiere de 1,5 și respectiv 2,0 m, tăietoarele forestiere FRC150HT și FRC200HT sunt proiectate pentru a lucra continuu la îndepărtarea tufișurilor și arborilor cu diametrul de 100 până la 120 mm, utilizare intermitentă pentru arbori cu diametrul de la 180 la 220 mm și utilizare ocazională pentru arbori cu diametrul între 250 și 300 mm.

Noua gamă FRC150HT și FRC200HT

Aplicațiile  pentru care sunt recomandate noile atașamente de la Bobcat sunt foarte variate, acoperind domenii precum cele din agricultură, inclusiv podgorii, livezi, pepiniere și îngrijirea copacilor; silvicultură, inclusiv tăierea pauzelor pentru a împiedica extinderea incendiilor în păduri, curățarea zonelor de întreținere și îndepărtarea arborilor nedoriți; gestionarea vieții animalelor sălbatice, organizarea parcurilor naționale și a proprietății rurale; întreținerea unor  facilități, cum ar fi școlile și bazele militare; la pregătirea amplasamentelor pentru viitoarelor construcții; curățarea terenurilor pentru proiectele de amenajare a teritoriului și de agrement; lucrări de întreținere a vegetației de lângă liniile de cale ferată și drumuri, precum și lucrări de curățare după furtuni și inundații.

FRC150HT și FRC200HT înlocuiesc modelele anterioare din gamă și, pe baza feedback-ului clienților, acestea au fost îmbunătățite, primind un nou motor cu cuplu variabil care oferă cu 40% mai multă putere și alte câteva actualizări pentru a îmbunătăți performanța. Acestea din urmă includ un nou design nou de tambur, un nou traseu pentru furtunuri, o reducere a greutății, vizibilitate îmbunătățită și multe altele, creșterea eficienței de lucru și îmbunătățirea manevrabilității.

.

Mașinile de tăiat fac parte din gama cuprinzătoare de echipamente Bobcat pentru silvicultură, managementul proprietății, amenajarea teritoriului, care include mașini de tocat lemn, de curățare a tufișurilor, mărunțitoare și transplantatoare de arbori.

Pentru a asigura o funcționare sigură a frezelor forestiere montate pe încărcătoare, echipamentul este special proiectat pentru a proteja încărcătorul și operatorul de resturile de lemn ce pot să sară. Kitul include o ușă frontală rezistentă la impact, care trebuie instalată înainte de a pune la lucru tăietorul forestier. Un sistem automat de siguranță oprește rotirea tamburului tăietorului dacă ușa încărcătorului este deschisă.

În plus, atunci când lucrează în spații restrânse din păduri, sunt montate protecții speciale ale sistemului de iluminat din fața și din spatele încărcătorului. Un alt dispozitiv special protejează cuplajele rapide hidraulice, furtunurile și cablajele de cădere a copacilor și ramurilor. Cabina este ranforsată pentru a face față cerințelor normelor FOPS de nivel II (ISO 3449), aceasta protejând operatorul și cabina împotriva căderii copacilor și obiectelor, în timp ce geamurile din policarbonat de sus și din spate oferă o protecție suplimentară operatorului.

Scuturi speciale de protecție sunt prevăzute pentru a proteja cilindrii de ridicare împotriva resturilor, împiedicând acumularea de material în compartimentul motorului.

Toate funcțiile echipamentului de tăiere forestier pot fi controlate simplu de către operator, sistemul de comandă putând fi comandat cu vârful degetelor de pe scaunul operatorului, fără a fi nevoie ca acesta să își ridice mâinile de pe pârghiile de direcție ale încărcătorului.

Bobcat extinde gama de atașamente forestiere cu un al treilea model FRC150ST

Bobcat a extins noua gamă de accesorii pentru frezele forestiere cu un al treilea model – noul FRC150ST – destinat utilizării pe mini-încărcătoarele Bobcat S630 / H și S650 / H și încărcătoarele compacte T590 / H și T650 / H.

Noul atașament FRC150ST completează lista echipamentelor de tăiere forestiere cu cuplu mare FRC150HT și FRC200HT recent lansate de Bobcat, care sunt compatibile cu încărcătoarele pe șenile compacte Bobcat T770H și T870H, cu mini-încărcătoarele S770H și S850H și cu încărcătoarele cu tracțiune integrală A770H, oferind lățimi de tăiere de 1,5 și respectiv 2,0 m.

Bazat pe feedback-ul din teren, atașamentul cu lățimea de 1,5 m încorporează multe îmbunătățiri față de modelul anterior FRC150. Printre îmbunătățiri, se remarcă faptul că este fabricat aproape în întregime din Hardox, are un nou motor, care oferă o putere și o eficiență mai mare. Designul său îmbunătățit include un tambur nou, mai ușor, cu dinți din carburi speciale, un nou sistem de  direcționare a furtunului și o performanță și manevrabilitate mai mari.

Alimentat de un nou motor de înaltă performanță, tamburul de 1,5 m al tăietorului forestier FRC150ST este echipat cu 30 de dinți de carbură cu durată lungă de viață. Alte caracteristici noi includ:  trei rânduri de dinți de frezare, acum cu o nouă configurație reglabilă; un nou sistem de protecție a lanțului de angrenare a mișcării; un nou capac de curea HD; șenile noi reglabile; un sistem automat de frânare cu tambur, șamd.

Atașamentul destinat curățirii pădurilor FRC150ST este acționat integral de către operator din confortul și siguranța cabinei de pe încărcătorul Bobcat – iar echipamentele obligatorii a fi montate pe utilaj pentru munca în pădure oferă o siguranță și o protecție și mai mare.

Kitul obligatoriu care trebuie montat pe utilajele Bobcat pentru a putea lucra în pădure include numeroase sisteme de protejare a luminilor din spate și din față, a furtunelor hidraulice și a tijei cilindrilor de acționare. La nivelul cabinei, aceasta este astfel ranforsată încât să respecte cele mai dure norme de siguranță ROPS și FOPS, respectiv fiind protejată la căderea unor obiecte masive, precum trunchiurile de arbori pe mașină, sau păstrarea formei cabinei în cazul răsturnării. Geamurile din material policarbonat montate în partea superioară a cabinei și în spatele ei au rolul de a proteja operatorul suplimentar față de eventualele bucăți de material lemnos ce pot fi proiectate cu forță de către echipamentele de tăiere.

Întreaga gamă de echipamente de frezare forestiere de la Bobcat face parte dintr-o clasă mai mare de accesorii produse de firmă, destinate în special pentru lucrări de silvicultură, gestionare imobiliară, amenajare a teritoriului. Alte echipamente din această gamă sunt: mașinile de tocat masă verde, tocătoare de lemne, sisteme de tăiere a tufișurilor, sisteme de plantat și transportat arbori.

Similare

1 din 901