Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje forestiere

Excavatoarele Doosan, extrem de manevrabil pentru lucrările forestiere

Compania forestieră Bühler, cu sediul în Schenkenzell, în Germania, este specializată în recoltarea lemnului din cele mai dificile terenuri. Această sarcină necesită utilaje extrem de puternice, cu hidraulică performantă. Mai mult, aceste mașini trebuie să fie stabile și manevrabile atunci când lucrează în condiții extreme meteorologice în interiorul pădurilor. Acesta este motivul pentru care proprietarul, Edwin Bühler, a ales un model Doosan DX235LCR-5 atunci când a fost necesară achiziționarea un nou excavator forestier. Transformarea excavatorului achiziționat de la dealerul Doosan, a fost efectuată de către o firmă de inginerie specializată în proiectarea utilajelor pentru aplicații în domeniul construcțiilor forestiere.

Performanță și stabilitate, esențiale

Fenomenele meteorologice extreme, precum furtunile produc multe căzături de arbori mari, care trebuiesc rapid îndepărtate, ceea ce necesită utilizarea unor mașini puternice și versatile. Utilizarea de excavatoare forestiere puternice a devenit inevitabilă în operațiunile din acest domeniu de activitate. Spațiul mic, terenul accidentat și pantele abrupte cer mașini speciale, adaptate cerințelor fiecărui client.

Pentru a găsi utilajul potrivit, proprietarul pădurii a apelat la specialiștii unei cunoscute firme locale.  Au fost prezentate mai multe modele de la diferiți producători, principalele criterii solicitate de către cumpărător fiind motorul, raza de acțiune și puterea hidraulică. Directorul firmei de inginerie a arătat cum sa făcut selecția și cum a fost ales utilajul: “Doosan DX235LCR-5 are un motor puternic și de încredere cu șase cilindri, care îndeplinește cele mai dure cerințe de performanță solicitate de operațiunile forestiere. Designul compact al mașinii face posibilă rotirea mașinii chiar și în spații mici, în zone cu rocă alunecoasă acoperită de mușchi, de exemplu. Lama similară cu a unui buldozer crește și mai mult stabilitatea acesteia pe orice tip teren.” Dar chiar dacă a fost stabilită marca, la fel de exigentă a fost și alegerea dealerului, fiind selectat unul cu referințe excelente și cu o mare experiență în domeniu.

Gamă de aplicații extinsă

Excavatorul forestier de la Doosan este prevăzut a lucra pentru o mare varietate de aplicații. Una dintre principalele sale sarcini este utilizarea sa ca utilaj principal în procesarea materialului lemnos. Practic, datorită unui atașament extrem de complex și greu, buștenii sunt măsurați, decupați și tăiați la lungime într-o singură operație.

În plus, același utilaj este utilizat în construcția drumurilor forestiere, dar și ca unitate de aprovizionare, acesta având sarcina de a prinde buștenii cu un troliu și să îi transportul pe drumul forestier, unde sunt depozitați în vederea unei prelucrări ulterioară.

Practic, toate echipamentele și materialele de protecție suplimentare care au trebuit să fie montate pe excavatorul Doosan, făcute cu scopul de a obține un utilaj perfect adaptat pentru a lucra în pădure, cu un randament foarte bun dar și foarte sigur pentru operator, au fost gata în 16 săptămâni. Excavatorul a primit un acoperiș special, un parbriz armat de 30 de milimetri, cuplaj rapid Oil-Quick și alte elemente specifice. În plus, a fost instalat un troliu de 16 tone de la Adler, care poate fi acționat de la distanță. Partea inferioară a excavatorului a fost, de asemenea, blindată pentru a-l proteja de eventualele lovituri. A fost necesară adăugarea unui radiator suplimentar pentru uleiul hidraulic și mai multe scuturi.

O investiție sigură

După doar câteva săptămâni în serviciu, Dosoan DX235LCR-5, care a primit după conversie numele F 300 C, sa dovedit a fi la nivelul investiției și a așteptărilor: excavatorul forestier a funcționat foarte bine într-o mare varietate de aplicații și s-a dovedit a fi extrem de fiabil. În plus, echipa de întreținere a dealerului local a fost totdeauna aproape de operator, pentru ai acorda asistența necesară.

Wirkstoff Technik a fost fondată în 2015. Compania oferă servicii de proiectare și dezvoltare pentru companii mari, dar construiește și mașini individuale pentru clienții finali. Pe de altă parte, Ummenhofer Baumaschinen GmbH a fost fondată în 2006 și are sediul central în Pfullendorf.

Similare

1 din 901