Home Constructii Pompele de beton multifuncţionale Putzmeister
Pompele de beton multifuncţionale Putzmeister

Pompele de beton multifuncţionale Putzmeister

0

Genco`93 SA este compania cu tradiţie în comercializarea utilajelor și echipamentelor pentru construcţii din România, recunoscute pentru performanţa și durabilitatea lor în construcţiile de drumuri, civile sau industriale.

Prin deschiderea a două noi puncte de lucru la Iași și Mediaș, compania reușește să răspundă solicitărilor tot mai mari din piaţă prin oferirea soluţiilor optime, în vederea achiziţiilor de utilaje și echipamente comercializate, mentenanţă, service fix și mobil. Punctele noi de lucru completează cu succes echipele de vânzări, service și piese de schimb din București (sediu central) și Timișoara.

Genco`93 SA este dealer pentru România a mărcilor de renume mondial pentru utilaje și echipamente de construcţii marca Bomag, Gehl, Epiroc, MEM, Liebherr Mischtecnik și Putzmeister.

Anul acesta, Putzmeister a lansat o nouă generaţie de pompe staţionare, multifuncţionale. Noua generaţie de pompe seria P se remarcă prin motoare cu putere mărită și printr-o nouă unitate de control ergonomică cu tastatură intuitivă, poziţionată pe partea dreaptă a mașinii.

 

 

 

 

 

 

Panoul central de control cu tastatură intuitivă are la bază principiul „urmaţi lumina albastră”, fiind astfel ușor și sigur de utilizat, bine protejat de o ușă robustă din plexiglas. De asemenea, acestea sunt dotate cu o cuvă rabatabilă de mare capacitate cu manșon de cauciuc (volum maxim 360 l), dotată cu grătar de protecţie și sistem de protecţie a cuvei.

P 720 – pompa multifuncţională pentru beton, șape lichide, torcret 

Noua generaţie de pompe multifuncţionale de la Putzmeister asigură întreaga putere necesară pentru orice tip de activitate, graţie unui motor robust Deutz Turbo cu trei cilindrii , cu o putere de 36,4 kW, care îndeplinește toate cerinţele celor mai dure norme de poluare STAGE V. Motorul performant, împreună cu sistemul integrat de control electronic Ergonic Output Control (EOC) asigură un consum optic de combustibil. Datorită motorizării de excepţie, pompa P 720 este recomandată pentru material cu granulaţie de maxim 16 mm, care pot fi pompate pe distanţe mari., fiind ideală pentru torcret și șape lichide. Aceasta asigură o presiune de livrare de pana la 80 bar și un debit de până la 21 mc/h (debitul de pompare este teoretic și depinde de tipul coloanei de livrare și clasa betonului).

Chiar dacă are o capacitate mărită de pompare, comparativ cu variantele constructive anterioare, noua pompă este mai ușoară, cu o masă totală de 1.900 kg. De asemenea, sistemul de calare al pompei este extreme de stabil, iar costurile de întreţinere sunt mult reduse, datorită unui acces ușor la punctele de întreţinere și a unor costuri reduse de utilizare.

Pompa cu pistoane este formată din doi cilindrii acţionaţi hidraulic, aceștia având o cursă de 700 mm, un diametru de 150 mm. Numărul de curse maxim este de 27 curse/min. Flanșa de presiune este de 4,5”. Distanţele de livrare sunt de până la 300 m orizontal și până la 100 m vertical, pentru torcret fiind de 100 m orizontal și 80 m vertical. Aceste informaţii se bazează pe experienţă si depind de material. Dimensiunile de gabarit sunt de 4.641 x 1.490 x 1.939 mm pentru pompele tractabile, înălţimea de încărcare fiind de 1.355 mm pentru pompele tractabile și de 1.155 mm pentru cele staţionare.

P 730 – cea mai puternică pompă cu pistoane compacta pentru debite mari

Noua pompa cu pistoane P 730 este ideala pentru transportul betonului cu o granulaţie până la 32 mm și aplicaţii de torcretare. Este cea mai fiabilă mașină de acest tip, cu o presiune mai mare de refulare și un debit mărit, în același timp cu o greutate redusă și un design îmbunătăţit și ușor de utilizat. În plus, este ușor de întreţinut cu costuri mai mici.

Toate pompele cu pistoane Putzmeister din noua generaţie au cele mai noi generaţii de motoare Deutz existente pe piaţă, care îndeplinesc noile norme de poluare STAGE V. Pentru modelul P 730, motorul dezvoltă o putere maximă de 55,4 kW, acesta asigurând o presiune maximă de pompare de 55 bar și un debit maxim teoretic cuprins între 3 și 33 mc/h (debitul de pompare este teoretic și depinde de tipul pompei și clasa betonului).

Pompa cu pistoane este formată din doi cilindrii acţionaţi hidraulic, cu o cursă de 700 mm și un diametru de 180 mm. Numărul de curse maxim este de 27 curse/ min. Flanșa de presiune este de 5,5”. Distanţele de livrare sunt de până la 300 m orizontal și până la 100 m vertical, pentru beton fin fiind de 100 m orizontal și 80 m vertical. Aceste informaţii se bazează pe experienţă si depend de material. Dimensiunile de gabarit sunt de 4.667 x 1.590 x 1.966 mm pentru pompele tractabile, înălţimea de încărcare fiind de 1.325 mm pentru pompele tractabile și de 1.125 mm pentru cele staţionare.

Seria BSA 1000 – robustă, economică și flexibilă pentru orice aplicaţie

Este o pompă recomandată pentru aplicaţiile profesionale din mediul rural și urban. Noua serie BSA 1000 are acum mai multe caracteristici noi, sofisticate. Aceasta poate lucra în zone populate din interiorul aglomerărilor urbane, îndeplinind toate standardele europene prevăzute pentru utilajele care lucrează în astfel de spaţii. Cu un mod de funcţionare intuitiv, un design inovator, acesta oferă economie și un mod de întreţinere și service simplu. Este o pompă compactă, multifuncţională, echipată cu un motor diesel Deutz ce îndeplinește cerinţele normelor Stage V, cu o putere de 55 kW, putând lucra, la cerere, și cu un motor electric(putere de 45) .

Astfel, oferă o utilizare flexibilă în interiorul șantierelor mai mici și pentru operaţiuni de torcretare, fiind recomandată în special acolo unde spaţiul de lucru este redus. Poate fi comandată de la distanţă, prin cablu sau unde radio, operatorul având acces la numeroase funcţii, inclusive funcţia MEM (memorare parametrii de funcţionare, debit de pompare, turaţie motor). Telecomandă radio are o acoperire de până la 250 m, cu i-Log, fiind detectată automat de către utilaj. Masa proprie este de 2.900 kg pentru varianta cu motor diesel și de 3.100 kg pentru motor electric. Capacitatea rezervorului de ulei hydraulic este de 46 l. Pistonul are o cursă de 1000 mm și un diametru de 180 mm. Debitul maxim este de 54 m3/h pentru varianta constructivă 1005 D5 și de 64 m3/h pentru 1006 D5, acţionare cu motor termic. Pentru pompele cu acţionare electrică, debitul este de 47 m3/h (1005 E) sau de 59 m3/h (1006 E). Presiunea de lucru este de 70, respective 55 bar.

Printre noile dotări ale pompei BSA 1000, ies în evidenţă piesele de uzură, care pot fi de înaltă rezistenţă și pistoanele de pompare de tipul long life, care asigură o durată de exploatare de 2 pana la 4 ori mai mare comparativ cu cele standard. De asemenea, sistemul electric de ungere centralizată asigură în orice moment lubrifierea corectă a tuturor lagărelor. Pentru a curăţa cât mai ușor pompa după utilizare, aceasta poate fi dotată cu apărătoare de stropire pliabilă, prinsă cu două cleme și lumină de buncăr integrată. Pompa de apă de înaltă presiune ce asigură 10.6l / 140 bar curăţă orice suprafaţă, oricât de murdară.

De asemenea, compresorul de aer de 745 l / 10 bar garantează curăţarea facilă a conductelor. De remarcat este posibilitatea de a extinde capacitatea buncărului cu până la 850 l.

  • Remote service – serviciul Putzmeister poate accesa de la distanţă sistemul electronic de comandă al pompei pentru a vedea parametrii de funcţionare și eventualele erori
  • Date în timp real: informaţii clare despre întreaga flotă, disponibile oricând,
  • Analiza datelor: cei mai importanţi parametri ai utilajului, cum ar fi consumul de combustibil, modul de utilizare, starea de funcţionare, volumul de material pompat etc, disponibili pentru o analiză rapidă,
  • Informaţii despre service-ul utilajelor, un instrument util pentru întreaga flotă: oferă rezumatul tuturor operaţiunilor de mentenanţă, inclusive cele viitoare, cu ore de funcţionare, contor, prevenirea opririlor neașteptate,
  • Geofence: trimite un avertisment prin e-mail dacă utilajul părăsește o zonă geografică predefinită.