Home Informaţii la zi Ce se mai poartă iarna asta: AUSA!
Ce se mai poartă iarna asta: AUSA!

Ce se mai poartă iarna asta: AUSA!

0

Iarna bate deja la uşă şi, odată cu ea, se întoarce şi vechea problemă, curăţatul zăpezii. Poate că nu pare mare lucru atunci când ai de curăţat doar un loc, două, de parcare, dar când deţii o companie cu o curte mare, de exemplu, lucrurile devin “interesante”, căci ai nevoie de utilaje eficiente şi care să nu coste o avere.

Nici pentru patronii firmelor de salubrizare nu este chiar uşor, pentru că nu este deloc simplu să dai la o parte zăpada dintre blocuri. Spaţiile mici, maşinile parcate la întâmplare, toate transformă această muncă într-un chin, mai ales dacă ai utilajele nepotrivite.

AUSA, unul dintre cei mai mari producători de utilaje, inclusiv măturătoare stradale, vine însă cu o soluţie interesantă pentru aceste situaţii: gama Excelway.

Utilaje all-sezon

Vehiculele din această gamă pot fi folosite pe tot parcursul anului, sporindu-şi astfel rentabilitatea. Vara pot fi folosite ca măturători stradale sau vehicule de transport uşoare, în funcţie de modelul ales. Iarna pot fi folosite drept vehicule de întreţinere şi curăţare a drumurilor.

Nişte „sărăriţe” mai mici, dar extrem de versatile. Modelul B 200 H, de exemplu, este o măturătoare de doi metri cubi, cu trei versiuni de transmisie, inclusiv 4x4x4. Este un vehicul robust, ideal pentru spaţiile înguste, având raza de virare de numai 2,7 metri, în cazul acestei versiuni.

În cazul variantei standard, 4x2x2, vorbim despre un utilaj dotat cu transmisie hidrostatică, două perii rotative, gură de aspirare din inox, alarmă pentru mersul cu spatele, scaun cu suspensie, girofar şi două rezervoare de apă, unul de 300 de litri (apă curată), iar celălalt de 100 de litri(apă reciclată). În varianta iLink, micuţa maşină se poate transforma „peste iarnă”. Poate fi echipată extrem de uşor cu un plug sau o perie şi o cutie pentru nisip de 1,1 metri cubi. De altfel, utilajele din această gamă nu sunt doar fâşneţe, ci şi inteligente, căci sunt capabile să recunoască automat orice echipament de lucru montat pe vehicul.

B 400 H este „fratele” mai mare a modelului B 200 H, având o capacitate de patru metri cubi. Vara, poate fi echipat cu trei măturători sau sistem de spălare cu apă rece sau caldă. Iarna devine o „sărăriţă” care poate transporta 1,3 metri cubi de material antiderapant. M 200 H, un alt vehicul din gama Excelway, a fost conceput pentru sarcini mai mari, fiind capabil să transporte până la 2.500 de kilograme. Poate fi echipat cu un rezervor de apă pentru spălare de 2.000 de litri, caldă sau rece.

Mişcările bării de spălare pot fi controlate dintr-un joystick, iar apa poate fi încălzită până la 80 de grade. Evident, există şi versiunea iLink a acestui model, extrem de utilă iarna. Modelul M 350 H este un vehicul multifuncţional proiectat să facă faţă unor sarcini de până la 3.500 de kilograme. Cu o cabină generoasă, modelul este dotat cu noul sistem de transmie 4×4 „Full-Grip”, care îi oferă posibilitatea de a face faţă oricărei situaţii. M 350 H este dotat şi cu ABS şi poate atinge viteza maximă de 62 km/h. Specialiştii AUSA garantează că toate aceste vehicule sunt echipate cu motoare care au un consum redus de carburant şi sunt prietenoase cu mediul.

Gama AUSA – echipamente stradale

Mașina de curăţat B200H, cu o capacitate de 2 mc și echipată cu un motor Euro VI, este extrem de performantă și ușor de manevrat datorită razei mici de întoarcere. Cu o cabină ce oferă confort și vizibilitate maximă, B200H este mașina ideală ce poate fi folosită 365 de zile pe an, indiferent de condiţiile meteo sau de funcţionalităţi.

Acum doi ani, în cadrul expoziției BAUMA, a fost prezentată pentru prima oară publicului larg și vehiculul multi-funcţional pentru teren accidentat M 350 H cu o capacitate de încărcare de 3.500 de kg, ideal pentru serviciile municipale și alte sectoare, ce poate fi echipat rapid cu multiple accesorii, datorită tehnologiei unice iLink®System care permite echipamentului să îndeplinească mai multe sarcini de lucru.