Home Informaţii la zi Ciocanele hidraulice Epiroc SB – 25 de ani de fiabilitate înaltă  
Ciocanele hidraulice Epiroc SB – 25 de ani de fiabilitate înaltă   

Ciocanele hidraulice Epiroc SB – 25 de ani de fiabilitate înaltă  

0

Anul acesta marchează cea de-a 25-a aniversare a conceputului inovator SB (Solid Body), pentru ciocanele hidraulice, în prezent ciocanele hidraulice SB fiind o gamă populară de echipamente ce fac parte din cadrul vastului portofoliu de atașamente hidraulice al Epiroc.

Ultraușor, cu un design subțire și compact dar cu o construcție solidă,  oferă un număr mare de avantaje, comparativ cu ciocanele hidraulice convenționale existente pe piață de-a lungul timpului. Durabilitatea extraordinară și fiabilitatea, manevrarea mai ușoară, consumul mai mic de combustibil și alte beneficii continuă să plaseze ciocanele hidraulice SB ca lideri pe o piață competitivă.

Introdus pentru prima dată de Atlas Copco în 1993, conceput șasiului solid utilizează un design patentat al componentelor interne care integrează mecanismul de lovire și sistemul de ghidare într-o singură piesă. Acest lucru elimină componentele cele mai slabe ale ciocanelor convenționale și le conferă ciocanelor SB o durabilitate de neegalat.

Piese mai ușoare și mai puține

Comparativ cu ciocanele hidraulice convenționale de aceleași dimensiuni, conceptul Solid Body oferă un design mai ușor și mai compact care oferă mai multă vizibilitate și manevrabilitate, în special în spațiile înguste de lucru. Aceste ciocane sunt, de asemenea, mai ușoare, permițând unui excavator mai mic să fie folosit pentru o lucrare, ceea ce la rândul său reduce consumul de combustibil.

Faptul că ciocanele cu Solid Body au mai puține componente decât ciocanele hidraulice convenționale reduce cerințele de mentenanță și crește fiabilitatea lor. Atașamentele sunt concepute pentru unelte cu diametru mare, lucru care, de asemenea, contribuie la fiabilitatea acestora.

Un partener de încredere pentru numeroase aplicații

Ciocanele hidraulice SB reprezintă o alegere fiabilă pentru demolarea structurilor din beton și a drumurilor din asfalt, atât în spații exterioare  cât și interioare. Sunt recomandate pentru lucrările terasiere, operațiunile subterane de săpare, curățarea cupelor și convertizoarele din turnătorii, dar și pentru alte lucrări dificile.

O gamă completă

Ciocanele SB sunt produse în fabrica Epiroc din Kalmar, Suedia. Concepute pentru utilajele din clasa ușoară de până la 24 de tone, acestea sunt disponibile în 9 modele, cu greutăți de lucru cuprinse între 55-1.060 kg. Gama include modele care se potrivesc pe orice tip de micro sau miniexcavator, încărcător sau robot de demolări. Durabilitatea mare de care dau dovadă le face o alegere populară pentru companiile de închirieri care pot, fără nici un fel de problemă, să le închirieze utilizatorilor mai puțini experimentați.

Alte dotări

Ciocanele hidraulice din seria SB sunt ușor de exploatat și întreținut. Nici o unealtă specială sau adaptor nu sunt necesare. Schimbarea echipamentelor de lucru se face simplu, datorită sistemului patentat de fixare a lor.

Tehnologia integrată Epiroc Energy Recovery crește productivitatea și reduce consumul de combustibil. Protecția la supraîncărcare este asigurată de către o supapă de presiune integrată. De asemenea, este disponibil cu sistemul Auto Start, pentru aplicațiile subacvatice, iar sistemele automate de lubrifiere Epiroc ContiLube™ II micro sau ContiLube™ II există în dotare opțională pentru anumite modele.