Home Informaţii la zi Buldozerele pe șenile CASE – Putere și precizie, pentru o productivitate ridicată
Buldozerele pe șenile CASE – Putere și precizie, pentru o productivitate ridicată

Buldozerele pe șenile CASE – Putere și precizie, pentru o productivitate ridicată

0

CASE este cunoscut ca unul dintre puţinii producători mondiali de utilaje capabili să livreze orice tip de utilaj terasier, oriunde pe mapamond. Dezvoltarea a noi tehnologii, dar și menținerea calităţii mașinilor la un nivel înalt reprezintă o preocupare majoră. Producătorul CASE Construction Machinery a făcut în acest sens investiţii majore în fabrica sa din San Mauro, printre acestea numărându-se și implementarea noilor sisteme de tracţiune pentru buldozere, produse de către Sumitomo Technology.

Astfel, în prezent CASE poate livra întregii piețe de construcții din Europa buldozere care au trecut prin același proces tehnologic de producţie și au aceleași componente cheie de la furnizori de tradiţie.

Seria M de buldozere – proiectate pentru putere și precizie

Cele trei modele de buldozere CASE din seria M sunt construite pentru o putere mare de împingere și o precizie gradată, în funcție de cerințe. Motorul turbo livrează un cuplu înalt și o forță pe măsură.  Acestea au un sistem eficient de răcire, echipat cu un ventilator reversibil, fiind proiectat astfel încât radiatoarele să lucreze fără nici o suprapunere, fiind montate precum fețele unui cub, iar fiecare radiator să primească aer proaspăt, o invenție originală CASE. Cu pragul său ATB extrem de înalt, pachetul de răcire furnizează o performanță mai mare atunci când temperaturile sunt ridicate și nu necesită vreo modificare pentru lucrul în condiții extreme.

Transmisia hidrostatică livrează propulsie pentru fiecare șenilă în parte, astfel că utilajul poate să continue să împingă la putere maximă în timpul întoarcerii, rezultatul fiind un control total chiar pentru operațiunile de finisare sau lucrul în pantă, productivitatea fiind impresionantă. Joystick-ul electrohidraulic proporțional oferă un confort extraordinar și un sentiment de încredere pentru operator în ceea ce privește controlul buldozerului.

Șenilele ultra-life cu lagăre cu ungere continuă și noul design heavy-duty al șasiului măresc rezistența la uzură a pieselor ce transmit puterea motorului spre șenile, dar  și durata de viață a șasiului cu până la 40%, chiar și în cele mai grele condiții de operare. Acest lucru aduce beneficii importante pentru clienți, având în vedere faptul că uzura șasiului și a componentelor sunt responsabile pentru 50% din costurile de mentenanță.

O gamă largă de configurații disponibile la comandă îi permite utilizatorului să aleagă cea mai productivă variantă, care să se potrivească nevoilor proprii și să furnizeze cel mai bun control al costurilor.

Noua serie de buldozere CASE este echipată în exclusivitate cu sistemul de control SiteControl, lumini cu led-uri şi un nou circuit de autolubrifiere. Aceste utilaje sunt puse în mişcare de motoarele produse de către FPT industriale, cu o fiabilitate demonstrată de-a lungul vremii, şi sunt echipate cu tehnologia patentată SCR de tratare a noxelor, fără să mai aibă nevoie de filtru de particule. În acest fel sistemului de evacuare este mult mai simplu din punct de vedere constructiv şi, implicit, costurile de exploatare sunt mai mici.

Echipamente de înaltă performanță

Întrucât buldozerele sunt utilaje de productivitate, utilizate în general pentru a muta pământul și a finisa suprafețe mari de teren, eficiența lor, măsurată printr-un număr redus de treceri, este esențială pentru a obține costuri mici de producție. Pentru a atinge performanţe cu adevărat uimitoare, precum precizii de nivelare a terenului de ordinul milimetrilor și un număr minim de treceri, CASE a introdus pe maşinile sale, în colaboare cu Leica, sistemele de control a lamei 2D şi 3D SiteControl. Cu ajutorul acestora, operatorul poate regla automat înălţimea de lucru a lamei, asigurând astfel precizia lucrării. În acest fel, profilul final al terenului poate fi obţinut încă de la prima trecere, obținându-se o reducere substanţială a consumului de carburant, iar timpul câştigat poate fi folosit pentru alte lucrări.

Pe de altă parte, buldozerele din seria M au fost concepute pentru o putere mare de împingere și o precizie înaltă. Motorul cu turbocompresor oferă un cuplu ridicat și o putere de tracțiune formidabilă, iar ventilatorul reversibil, acţionat hidraulic, permite răcirea sa chiar şi în cele mai dificile condiţii de lucru.  Transmisia hidrostatică asigură o deplasare independentă a fiecărei şenile, astfel încât aceasta să poată trage la putere maximă pe tot parcursul virajului, rezultând un control total al deplasării, chiar şi în pantă, și o productivitate crescută.

Motor puternic

Motorul Case cu șase cilindri, de 6,7 litri, prevăzut cu un turbocompresor, cu care sunt echipate buldozerele CASE, respectă normele de emisii Tier 4 și oferă o putere netă impresionantă de 144 CP, fiind unul dintre cele mai bune din segmentul care furnizează puteri nete cuprinse între 130 și 160 CP. Motorul este conectat la pompele hidrostatice printr-un ax cardanic care reduce vibrațiile și face ca utilajul să fie mai ușor de operat.

 Control maxim

Buldozerele CASE 1650L pot împinge o cantitate mare de pamânt sau alte materiale printr-o singură mișcare, fără a pierde controlul asupra sarcinii manipulate, a frâna sau a ridica lama, astfel încât utilizatorii să finalizeze mai repede lucrările care trebuie executate. Această productivitate ridicata se obține datorită transmisiei hidrostatice extrem de performante PowerStat existentă în producția de serie pentru toate modelele. Transmisia hidrostatică duală oferă operatorului posibilitatea să ajusteze la infinit viteza de lucru a utilajului (până la 9,7 km/h) și asigură automat forța de tracțiune necesară pentru deplasarea buldozerului (până la aproape 136.000 kg). De asemenea, operatorul poate selecta oricare dintre cele 10 niveluri de viteză prestabilite, adaptate fiecărei aplicații în parte.

 Confortul operatorului

Pentru a obține cea mai bună productivitate, cabina spațioasă a utilajului este foarte bine izolată, protejând eficient operatorul de vibrațiile și zgomotele supărătoare, asigurând în același timp o vizibilitate excelentă asupra lamei buldozerului și împrejurimilor zonei de lucru. Beneficiind de un panou de bord prevăzut cu ceasuri indicatoare ușor de urmărit și comenzi accesibile, și asigurând o vizibilitate neîngradită asupra zonei de lucru, acest utilaj este, pe de o parte, extrem de productiv, iar pe de alta, simplu de exploatat. Cabina buldozerelor CASE este prevazută cu un scaun luxos cu suspensie pneumatică și cu sisteme de încălzire și aer condiționat care îi vor asigura operatorului un confort de neegalat, protejându-l pe tot parcursul anului de intemperii.