Home Informaţii la zi HAMM – Inovații și metode clasice pentru compactare
HAMM – Inovații și metode clasice pentru compactare

HAMM – Inovații și metode clasice pentru compactare

0

La expoziția CTT 2018 din această vară, HAMM a expus o serie de cilindri compactori speciali. Zona de construcții din asfalt a fost reprezentată de cilindrii articulați în tandem din seriile HD+ și HD CompactLine. La acestea s-au adăugat mașinile clasice din segmentul de cilindri pneumatici și compactorii din seria 3000, pentru lucrări terasiere.

Utilaje specializate, indiferent de necesități

Datorită sarcinilor de lucru complexe din segmentele de construcție a drumurilor și de lucrări terasiere, a zonelor climatice diferite, a metodelor de construcție locale, a materialelor și a legislației, există diferențe regionale destul de mari în ceea ce privește cerințele de pe piața de echipamente pentru construcții. Prin urmare, HAMM a menținut un program de produse extrem de divers care ia în calcul particularitățile din diferite țări și regiuni. Indiferent de locul de pe glob în care se află, clienții pot sta liniștiți: HAMM are întotdeauna cilindrii compactori potriviți cu care aceștia își pot face treaba eficient și la un nivel înalt de calitate.

La CTT 2018, HAMM a expus cilindrii compactori din seria CompactLine care oferă o compactare de înaltă calitate, chiar și pe cele mai mici șantiere de construcții; cilindrii tandem din seria HD+; cilindrii cu anvelope pneumatice GRW; compactorii HAMM din seria 3000, extrem de robuști; compactorii articulați HD CompactLine din gama de 1,5-4,5 tone.

Cu un total de 15 compactori tandem și combi din seria HD CompactLine doar pentru piața din Rusia, HAMM oferă cea mai mare diversitate de produse din segmentul compact. Lățimile tamburilor ale acestor cilindri articulați cu articulație în 3 puncte variază între 0,80-1,38 m. Aceste mașini agile și extrem de manevrabile sunt ideale pentru construcția drumurilor și lucrările de peisagistică. Printre cele mai importante dotări de care dispun se numără vizibilitatea perfectă, datorită secțiunii frontale “wasp-waist”, înălțimea joasă, transportul ușor și caracteristicile bune de manevrare.

Motorul modern Kubota asigură o deplasare silențioasă, dar și o putere mare de compactare. De altfel, HAMM este singurul producător cu modele din clasa compactă care sunt echipate cu tamburi oscilanți. Acest mod inteligent de compactare cu impact și vibrații scăzute poate fi folosit și pe șantierele înguste, precum cele din centrele orașelor.

Clasicii moderni – Cilindrii compactori articulați tandem din seria HD+

Cu 46 de modele ce variază între 7-14 tone, seria HD+ de cilindri articulați tandem de la HAMM continuă să domine piața construcțiilor din asfalt. Așa cum obișnuiește, HAMM a pus accent pe ușurința în operare și un ghidaj simplu și precis pentru utilizator.

Spațiul mai mult decât generos al cabinei XXL este de-a dreptul remarcabil. Cu un scaun ajustabil lateral și rotativ și opțiunea de încălzire sau de aer condiționat, mediul de lucru plăcut este asigurat, indiferent de condițiile meteo. Operatorii au parte de o vedere excelentă asupra utilajului și a sistemului de pulverizare a apei, dar și asupra împrejurimilor, datorită design-ului compact. În același timp, panoul de comandă și monitorul rămân în raza de observație, fiind atașate de scaun.

Calitățile de manevrare și de compactare ale cilindrilor tandem HD+ sunt, de asemenea, impresionante, datorită distribuției echilibrate a masei proprii. Indiferent dacă e vorba de drumuri drepte, înclinate, curbe sau sensuri giratorii, aceste echipamente produc suprafețe perfect drepte. Atunci când merge în marșarier, transmisia automată asigură o accelerare și o frânare ușoare.

GRW 10 – 24 – Puternic și robust

HAMM s-a impus pe segmentul cilindrilor pneumatici încă din anul 1960. Astăzi, cu 18 modele diferite în portofoliu, se numără printre producătorii cu cea mai mare gamă de astfel de echipamente din întreaga lume. La CTT 2018, HAMM a prezentat un model din seria GRW 10 – 24, un model construit să reziste, extrem de robust. Acești cilindri pneumatici au greutăți operaționale cuprinse între 9-24 de tone și sunt echipați cu motoare EU Stage III/Tier 3. Greutatea mare a acestor echipamente este distribuită în mod egal pe toate cele patru roți, rezultatul fiind o compactare omogenă. Transmisia hidrodinamică asigură o deplasare ușoară la viteze variabile continue, iar viteza maximă de transport de 20 km/oră permite transferul rapid în jurul șantierului. Pentru a putea fi folosite pentru o gamă cât mai mare de aplicații, acestor cilindrii li se pot atașa greutăți suplimentare pentru balastare, astfel reglându-se și presiunea pe sol.

Compactorii din seria 3000 – Clasicii pentru lucrările terasiere

Seria 3000 este considerată un clasic al compactorilor, bucurându-se de popularitate la nivel mondial, întrucât sunt ușor de operat și extrem de versatili. Au o putere mare de compactare și o abilitate mare de urcare, oferind o deplasare și o manevrare eficiente, datorită articulației în 3 puncte.

. Opțiunile disponibile reflectă cerințele de pe aceste piețe, printre acestea numărându-se HAMM Compaction Meter (HCM), acoperișul de protecție și pre-filtrul de combustibil, pachetul de lumini, anvelope, versiunile de confort. Modelele 3410 (10,7 t) și 3411 (11,4 t) au fost ușor modificate, în mod special, oferind acum și mai mult confort și siguranță decât versiunile standard. În plus, datorită noului concept de răcire, acestea sunt capabile să compacteze la putere maximă, chiar și la temperaturi de până la 50 de grade Celsius.