Informaţii la ziNewsOnlineSchele si cofraje

Cofrajele universale ușoare PERI DUO pentru ziduri, stâlpi, plăci și fundații

 

Deși nu a apărut pe piață de foarte mult timp, sistemul PERI DUO a făcut deja istorie, reușind să creeze o nouă categorie de cofraje ușoare: PERI DUO este fabricat dintr-un plastic tehnic foarte rezistent și poate fi asamblat ușor, fără să fie nevoie de folosirea unor unelte speciale. În segmentul său de performanță, acesta oferă o manevrare extrem de simplă și de confortabilă.

Majoritatea firmelor din sectorul de construcții sunt companii mici de construcții, afaceri artizanale și municipale implicate în lucrări ce au la bază contracte modeste, și nu proiecte mari de construcții. Sistemele de cofraje cu format mic și ușor de manevrat precum PERI DUO sunt, prin urmare, o opțiune valoroasă ce poate fi luată în considerare atunci când vine vorba de sarcinile multiple pe care le presupun lucrările de construcții sau cele de renovare.

Material plastic ultra-rezistent  în loc de oțel, aluminiu și lemn

Construcțiile solide ușoare nu presupun doar optimizarea formelor și utilizarea materialelor, ci și materialele în sine care sunt folosite. Din acest motiv, pe baza unui nou tehno-polimer consolidat cu fibră, dezvoltat special pentru această aplicație, PERI a creat un sistem de cofraje robust și rezistent în timp, chiar și atunci când este folosit frecvent în medii de lucru dificile. PERI DUO este format din panouri de dimensiuni relativ mici, cu ajutorul căruia elementul de cadru este acoperit.

Materialul, care este folosit pentru a produce panourile odată cu un număr mare de componente necesare, este rezistent la fenomene fizice ce degradează suprafața, precum cel de umflare, ce poate fi indus de umiditate, și la cel de contractare, fiind extrem de rezistent la coroziune, fiind perfect compatibil atunci când intră în contact cu betonul. Pentru orice tip de aplicații, acolo unde presiunea indusă de betonul proaspăt variază pe suprafața de contact, este importanta faptul că masa sa proprie este mult mai mică, comparativ cu construcțiile din oțel sau aluminiu.

Noul material are și alte avantaje, respectiv mai puține muchii ascuțite. Faptul că nu este nevoie de aproape nici o unealtă, reduce nivelurile de zgomot, un lucru extrem de benefic în cazul lucrărilor de renovare a clădirilor deja construite sau în cel al proiectelor din interiorul orașelor.

Construcțiile ușoare au un impact pozitiv în ceea ce privește logistica și manevrarea. Transportul pe șantierul de construcții poate fi efectuat manual, fără să fie nevoie de vreun utilaj sau vreo macara, și asta pentru că cele mai grele componente cântăresc 25 de kg maximum. Chiar și două panouri DUO conectate cu un perete standard cu o înălțime de 270 de cm pot fi poziționate foarte ușor de către doi muncitori. În mod special, sistemul poate profita de propriile sale avantaje în zone închise.

Ziduri, fundații, plăci, stâlpi – totul cu un singur sistem

În faza de design, PERI s-a focusat, de asemenea, pe proiectarea componentelor sistemului pentru a se asigura că acestea pot fi folosite în mod flexibil într-o gamă largă de aplicații, în diferite combinații și configurații. Cu ajutorul DUO, zidurile, plăcile, stâlpii și fundațiile pot fi alcătuite din componente identice ale sistemului. Peste două treimi dintre aceste componente sunt identice pentru aplicațiile orizontale și verticale.

Reducerea sistematică a componentelor este continuată în cadrul întregului sistem. Există un singur element de legătură pentru toate panourile, un singur tip de stâlp pentru colțurile exterioare și interioare. Versatilitatea în aplicații a fost, prin urmare, redusă la nivel de componente individuale de sistem.

Mai puțin spațiu de depozitare, mai multe funcții, mai puține costuri de investiții

Numeroasele componente identice pentru aplicațiile orizontale și verticale nu numai că asigură o operare solidă și o logică de asamblare, dar în același timp mențin costurile de achiziționare și spațiul de depozitare la niveluri minime, fără a face compromisuri în ceea ce privește gama de funcții, în vreun fel anume. Toate aceste beneficii fac ca sistemul de cofraj să fie unul cu adevărat interesant pentru companiile mici, precum și pentru cele care sunt mai puțin active în segmentul construcțiilor din beton. PERI configurează și furnizează pachetele standard de echipamente necesare.

 

 

Similare

1 din 870