Home Evenimente Doosan prezintă noi excavatoare pe șenile din seria de 20 tone
Doosan prezintă noi excavatoare pe șenile din seria de 20 tone

Doosan prezintă noi excavatoare pe șenile din seria de 20 tone

0

Doosan a anunțat lansarea mai multor excavatoare cu șenile noi de clasa 20 de tone. Acestea includ primele excavatoare de 21 de tone ale mărcii – seria DX210-7: noul excavator pe șenile de 25 de tone pentru utilizare intensivă DX245NHD-7 și noul excavator s DX235LCR-7 cu rază de întoarcere scurtă, de 25,3 tone.

Noile modele DX210-7 / DX210NLC-7 / DX210LC-7 oferă posibilitatea de a alege între ampatament scurt, ampatament lung și ecartament îngust sau ampatament lung și ecartament larg.

O gamă largă de configurații pentru excavatoare de 21 de tone

Noul excavator cu ampatament scurt DX210-7 este ideal pentru șantierele cu sol moale, care necesită o presiune redusă la sol, în acest sens șenilele sale putând fi echipate cu plăci de 700 și chiar 800 mm. Cu toate acestea, rămâne ușor de transportat deoarece lățimea sa rămâne mai mică de 3 m. Perfect pentru companiile de închiriere, noul DX210LC-7 oferă o configurație cu ampatament lung similară cu cea a modelului Doosan mai greu, DX235LC.

Noul excavator greu de 25 de tone DX245NHD-7 a fost proiectat pentru cele mai solicitante aplicații. Deși este un adevărat excavator de 25 de tone, DX245NHD-7 are șasiul inferior similar cu cel de 30 de tone: șenile, pinioanele, rolele și cadrul în sine sunt supradimensionate pentru a asigura o funcționare pe termen lung, chiar și în cele mai solicitante condiții.

Cu DX245NHD-7, Doosan adaugă o nouă serie de excavatoare cu șenile din clasa medie cu orezistență ultra-înaltă. În ceea ce privește denumirea modelelor, simbolurile permit identificarea cu ușurință a mașinii prin „N” pentru calea îngustă (Narrow Track) și „HD” pentru utilizare intensivă (Heavy Duty) ceea ce indică că pot fi utilizate cu încredere pentru aplicații extreme. Pe lângă construcția sa ranforsată, trenul de rulare cu ecartament îngust (2,54 m) al lui DX245NHD-7 oferă, de asemenea, avantajul unui transport foarte ușor.

Doosan răspunde cererii de excavatoare pentru lucrul în spații închise

Noul DX235LCR-7 cu spate scurt combină performanța superioară de săpare, flexibilitatea sa ce îl recomandă pentru orice tip de aplicație, ușurința în utilizare și costul redus de utilizare cu dimensiunile sale compacte, cu o rază minimă de întoarcere de 1.724 mm. DX235LCR-7 răspunde cererii tot mai mari de excavatoare cu rază scurtă, potrivite pentru lucru în apropierea clădirilor și în spații înguste.

Cererea de utilaje cu spate scurt a crescut rapid datorită reducerii spațiului de manevră pe majoritatea șantierelor actuale și, mai ales, pe șantierele urbane, dar și în timpul construcției de drumuri sau căi ferate acolo unde este să se păstreze benzile adiacente deschise traficului.

 

Noul mod de lucru Tiltrotator

Pe tabloul de bord al tuturor excavatoarelor Doosan din noua serie de 20 de tone se regăsește modul de lucru „Tiltrotator” care elimină contrapresiunea pe retur și asigură un debit hidraulic optimizat pentru a oferi o precizie sporită de lucru cu un Tiltrotator. Acest nou mod de lucru „Tiltrotator” este un mod special cu dublă acțiune.

Printre caracteristicile speciale noului DX245NHD-7 se regăsește o contragreutate de 5 tone ca echipament standard, ideală în  utilizarea atașamentelor grele, cum ar fi Tiltrotatoarele. Contragreutatea de masă mare ajută, de asemenea, la creșterea forțelor de rupere și a capacităților de ridicare ale DX245NHD-7.

În ciuda dimensiunilor sale compacte, DX235LCR-7 oferă performanțe de ridicare excepționale, care pot fi crescute și mai mult cu o contragreutate extra grea opțională. Pe multe tipuri de șantiere urbane, utilajul poate manipula cu ușurință obiecte grele și voluminoase, cum ar fi țevi și blocuri de beton. Doosan a perfecționat, de asemenea, designul contragreutăților sale standard și extra-grele pentru a facilita accesul și a reduce timpul petrecut cu întreținerea. Pe lângă stabilitatea sporită și forțele de rupere, contragreutatea extragrea opțională este, de asemenea, un plus atunci când se utilizează accesorii grele, cum ar fi Tiltrotatoarele.

Ca și alte excavatoare cu șenile și pe roți Doosan de clasă medie, toate cele cinci modele noi de excavatoare de 20 de tone sunt echipate cu un nou sistem hidraulic sofisticat care oferă un randament mai mare cu 30%, măsurat la nivelul atașamentului. Acest sistem hidraulic nou folosește un software de ultimă generație pentru a asigura o distribuție optimă a debitului atunci când brațul și accesoriul sunt utilizate simultan, cu o nouă supapă prioritară și linie hidraulică suplimentară pentru a menține debitul continuu către atașament, chiar și atunci când brațul lucrează.