Home Informaţii la zi Noul excavator și încărcător Bobcat demolează o casă în doar 2 zile
Noul excavator și încărcător Bobcat demolează o casă în doar 2 zile

Noul excavator și încărcător Bobcat demolează o casă în doar 2 zile

0

În Republica Cehă, renovarea caselor familiale care datează din anii 1970 este considerată prea scumpă și din acest motiv un mare număr din aceste proprietăți sunt demolate. Acesta a fost cazul unei case de lângă Praga, pe care proprietarul hotărâse să o demoleze. Totuși, cotațiile de preț ale companiilor specializate erau foarte scumpe, așa că proprietarul a decis să caute și alte metode de realizare a proiectului.

Alți factori care trebuiau să fie luață în considerare la demolare erau terenul relativ mic pe care a fost construită casa, cu gardul vecinului foarte apropriat de ea și, de asemenea, prezența unui frumos nuc, care trebuia protejat în timpul lucrărilor. În cele din urmă, proprietarul a ales să execute singur lucrarea cu ajutorul unui prieten, Jiří Vrzáček, care este un expert în domeniul întreținerii utilajelor și care cunoaște și metodele utilizate pentru acest tip de lucrări, realizând și înainte alte proiecte de demolare de acest fel.

Jiří a abordat proiectul foarte analitic și a aflat care soluție de demolare ar fi cea mai eficientă, din punct de vedere al vitezei, costurilor totale și al riscului cel mai scăzut posibil de deteriorare a mediului. El a luat în considerare trei abordări – compararea utilizării unui excavator mare de 22 de tone, a unui buldoexcavator clasic sau a unei combinații între un excavator compact și un încărcător compact.

Soluția compactă de demolare câștigă

Demolarea cu un excavator mare ar fi foarte rapidă, dar din punct de vedere al spațiului disponibil, această soluție s-a dovedit nerealistă, în schimb lucrul cu un buldoexcavator ar fi durat prea mult. În cele din urmă, au ales să folosească o pereche de utilaje cu sarcini precis împărțite: lucrările de demolare au fost realizate folosind un nou mini-excavator Bobcat E55z iar încărcarea resturilor sa făcut cu noul încărcător compact pe șenile Bobcat T76.

Această combinație, împreună cu utilizarea unor atașamente specializate, s-a dovedit a fi foarte eficientă: în doar șase ore, casa a fost demolată complet până la nivelul solului.

În ansamblu, demolarea și îndepărtarea completă a resturilor au fost finalizate într-un record de două zile și doar întârzierile datorate camioanelor care soseau la fața locului pentru a îndepărta resturile din demolare au întârziat finalizarea lucrărilor cu încă o zi.