Home Informaţii la zi Metso Outotec a livrat o stație de concasare complexă pentru Tancrad
Metso Outotec a livrat o stație de concasare complexă pentru Tancrad

Metso Outotec a livrat o stație de concasare complexă pentru Tancrad

0

Metso Outotec este un nume binecunoscut în România printre firmele ce exploatează agregate minerale, și nu numai. Bunul renume nu vine numai de la calitatea produselor și serviciilor sale, dar și datorită stațiilor de sortare și concasare proiectate și montate pe întreg teritoriul țării, multe dintre ele de o complexitate înaltă.

Unele dintre cele mai noi stații predate proprietarului și care funcționează la parametrii proiectați se regăsește în zona Tulcea, aceasta aparținând grupului Tancrad, specializat în construcții și reparații de drumuri și autostrăzi. Stația se remarcă prin complexitatea sa, pe fluxul de producție fiind prevăzute instalații secundare și terțiare de concasare, rezultatul fiind un număr mare de sorturi, ce pot fi produse și livrate în funcție de comenzi și necesități. Astfel, cu o singură stație Metso Outotec se obțin acum sorturile: 0-4, 4-8, 8-16, 16-22 sau mai mari precum 0-32, 0-63, 31-63.

Eficiența înseamnă și atenție la detalii

Concasorul primar cu fălci Lokotrack LT120 este montat direct în frontul de lucru, acesta înaintând odată cu zona de exploatare. O soluție tehnologică special aleasă pentru a elimina trasportul materialului rezultat din împuscare către instalația primară, lucru care se întâmplă de obicei atunci când aceasta este o instalație fixă. Astfel, datorită acestei soluții tehnologice, deja sa înregistrat o economie importantă pentru proprietar, eliminându-se fluxul permanent de camioane care trebuiau să transporte roca de la frontul de lucru la zona de concasare.

Concasorul primar este special pregătit pentru a separa sterilul (0-30mm) de materialul care trece prin proceul de concasare si presortare și care are dimensiunea cuprinsă între 0-200 mm, în aceste condiții setarea camerei de concasare CSS este de 90 mm.

Concasor are posibilitatea de a face By-pass pentru materialul mai mic de 90 mm, astfel ca acesta să nu mai ajungă în camera de concasare pentru a crea uzuri suplimentare. Astfel, proprietarul poate utiliza o perioadă mai lungă concasorul cu fălci Lokotrack LT120, înlocuind la intervale mai mari de timp materialele de uzură, în același timp acesta fiind mai productiv datorită unei cantități mai mici de material procesat direct.

Materialul concasat (sort 0-200) este rentabil să fie transferat ulterior către instalația secundară cu ajutorul camioanelor.

Instalațiile secundare și terțiare sunt amplasate într-o zona apropiată. Acestea necesită o suprafață de așezare dreaptă și bine compactată pentru a nu exista eventuale cedări de teren, putând fi alimentate cu energie electrică de la rețeaua natională sau de la un generator.
Instalațiile secundar și terțiar produc sorturile în proporțiile necesare

Instalația secundară este formată dintr-un concasor cu con HP300 și un ciur de 12 mp CVB2060 cu patru nivele.

Materialul transferat de la concasorul primar este preluat într-un buncăr de 25 mc, de aici ajungând la concasorul cu con HP300 cu blindaje Standard Grosiere. Din concasor acesta poate fi direcționat fie în stocul de material 0/63 mm, fie către ciurul aflat pe același șasiu, fie proporțional 25%, 50%, 75%,100%, în funcție de cantitatea necesară.

Ciurul este echipat cu site din oțel împletit cu ochiuri de 4 mm, 12 mm, 32 mm, 63 mm. Pe ciur are loc și separarea materialului de 0/4 mm care trebuie eliminat din flux pentru a nu ajunge în instalația terțiară, și în condițiile în care este necesar să se poată obține materialul 32/63mm. Materialul sortat între 4/63 mm se poate direcționa către instalația terțiară.

Instalația terțiară este formată dintr-un concasor cu con HP300 și un ciur de 12 mp CVB2060 cu patru nivele.

Materialul 4/63mm ajunge inițial într-un buncăr de 20 mc și apoi este direcționat către concasorul cu con terțiar HP300 cu blindaje Ax scurt Mediu. De aici, materialul ajunge pe ciurul aflat pe același șasiu unde are loc separarea sorturilor necesare producerii mixturilor asfaltice 0/4 mm, 4/8 mm, 8/16 mm, 16/22,5 mm.

Materialul cu dimenaiuni mai mari de 22,5mm este recirculat în concasorul cu con terțiar. Ciurul este echipat cu site din oțel împletit cu ochiuri de 4 mm, 8 mm, 26 mm și 22,5 mm.

Lokotrack LT120 – Next Level

Lokotrack LT120 este un concasor cu fălci cu sistem de deplasare pe șenile de ultimă generație, lansat de către Metso Outotec, fiind de asemenea și cel mai avansat tehnologic. Această nouă soluție de concasare mobilă propusă de către Metso reprezintă un rezultat între experiența de zeci de ani a specialiștilor grupului, combinată cu cele mai noi tehnologii. Procesul de proiectare amănunțit, care acordă atenție fiecărui detaliu, garantează performanțe remarcabile, iar piesele Metso de înaltă calitate asigură o soluție fiabilă.

Productivitate garantată

Lokotrack LT120 este o instalație mobilă de concasare fiabilă și eficientă, reprezentând o sumă de mai multe tehnologii inovative de ultimă oră integrate, care lucrează împreună perfect. Noul concasor cu fălci Metso C120 are o gură de alimentare de 1.200 x 870 mm, asigurând astfel o capacitate excelentă de alimentare chiar și pentru cele mai dificile aplicații. Acționarea hidraulică asigură o funcționare fără probleme și permite schimbarea direcției de alimentare în caz de blocare.

Motor puternic Caterpillar C13, de ultimă generație oferă o putere optimă de concasare.

Simplu și sigur de operat și întreținut

În proiectarea Lokotrack LT120, întreținere rapidă și ușoară a fost o cerință centrală. Șuruburile de fixare a plăcii fălcilor sunt ușor de accesat, iar protecțiile din material compozit care protejează volantele

poate fi deschise simplu și în siguranță. Accesul simplu la partea superioară și plaformele special proiectate pentru a oferi posibilitatea unei întrețineri zilnice rapide sunt unice pe piață din punctul de vedere al eficienței.

La fel de eficient, indiferent de acționare

Lokotrack LT120E reprezintă o alternativă pentru versiunea cu acţionare hidraulică. Acesta are un sistem de acționare electrică, energia putând fi preluată fie de la o sursă de alimentare externă, fie de la un generator diesel de la bord, cu o putere de 420 kVA. Atât concasorul cât și benzile transportoare sunt acționate electric, astfel acestea oferind un proces de prelucrare extrem de eficient, economic și ecologic. Sistemul electric Lokotrack LT120E este proiectat în așa fel încât oferă aceleași beneficii în funcționare și întreținere ca și versiunea hidraulică.

Ușor de transportat

Datorită dimensiunilor sale compacte combinate cu sistemul rapid de deplasare pe șenile, Lokotrack LT120 este un utilaj  foarte ușor de transportat. Designul șasiului cu o înălțime de la sol suficientă la ambele capete permite încărcarea simplă pe o remorcă. Lateralele buncărului de alimentare sunt echipate cu un sistem patentat  de către producător, care poate fi gata de lucru la câteva minute de la descărcarea de pe trailer. Banda transportoare laterală oferă o capacitate excelentă de descărcare a materialului concasat și este ușor de instalat pe ambele părți ale unității de concasare.