Home Informaţii la zi Epiroc livrează instalații de foraj de performanță
Epiroc livrează instalații de foraj de performanță

Epiroc livrează instalații de foraj de performanță

0

Producătorul suedez Epiroc, cel mai mare constructor mondial de utilaje și echipamente pentru minerit și infrastructură rutieră este considerat de către companii importante din întreaga lume un partener de top în productivitate și sustenabilitate pentru aceste industrii. De curând, acesta a anunțat câștigarea unei comenzi importante de echipamente pentru minerit de suprafață pentru o mină greenfield din Canada, proprietate a IAMGOLD Corp.

Utilajele vor fi utilizate pentru exploatarea minereului în cadrul unei mine de aur care în prezent este în construcție, rolul lor fiind acela de a optimiza siguranța și productivitatea prin automatizare avansată.

IAMGOLD a comandat mai multe utilaje pentru foraj Pit Viper 231 și SmartROC D65 pentru a fi utilizate la Côté Gold din Ontario, Canada, o mină de aur cu exploatare deschisă, care este în prezent în construcție și se așteaptă să înceapă producția în a doua jumătate a anului 2023. Trebuie remarcat faptul că sistemul de transport Pit Vipers va fi complet autonom. De asemenea, instalațiile SmartROC D65 sunt pregătite pentru operare de la distanță.

„Pentru IAMGOLD, care este un vechi client Epiroc și care a lansat o nouă comandă importantă, siguranța, sustenabilitatea și productivitatea sunt elemente extrem de importante”, a afirmat președintele și CEO-ul Epiroc, Helena Hedblom. „Pe măsură ce IAMGOLD pregătește un nou proiect minier interesant, suntem mândri să contribuim la succesul lor cu utilajele noastre avansate și soluțiile dedicate lucrului în regim autonom.”

Utilajele de foraj de suprafață Pit Viper 231 și SmartROC D65 sunt construite pentru a face față celor mai dificile condiții, optimizând în același timp productivitatea, siguranța și eficiența consumului de combustibil. Printre caracteristicile lor avansate se regăsește sistemul telematic Epiroc Certiq, care permite monitorizarea automată și inteligentă a productivității și a performanței mașinii.

 

Prezentare tehnică

Utilaj de foraj rotativ Pit Viper PV-231

Producătorul suedez Epiroc îl caracterizează ca fiind un adevărat cal de muncă, extrem de flexibil, care potae fi utilizat în diferite moduri pentru  o gamă largă de operațiuni de foraj rotativ și DTH. Este extrem de eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, aducând economii semnificative proprietarului.

Pit Viper PV-231 se bazează pe inovațiile tehnologice incluse și implicit succesului modelului Pit Viper PV-235, care operează în peste 20 de site-uri miniere majore, oferind în continuare cele mai înalte niveluri de productivitate și fiabilitate.

Capacitatea sa de a lucra într-o singură trecere crește eficienta forării cu până la 25% atunci când se lucrează în material moale, eliminând timpii necesari schimbării tijei și astfel rămânând mai mult timp pentru forare.

 

Echipament de forare SmartROC D65

Este construit pentru a face față celor mai dure condiții. Are numeroase funcții de lucru inteligente, precum cel de forare automată sau de manipulare a tijelor, care au rolul de a îmbunătăți eficiența, cresc gradul de siguranță și productivitatea acestuia.

Noul SmartROC D65 este eficient, de fiecare dată obținându-se cu ajutorul lui găuri de forare de înaltă calitate, realizate cu acuratețe și precizie. Platforma este pregătită pentru a lucra în mod automat și include, de asemenea, opțiunea Auto Feed Fold. Cu ajutorul acesteia, cu o singură comandă, operatorul poate strânge sistemul de alimentare, pentru deplasare, sau să poziționeze utilajul pentru forare.

Această funcție este foarte utilă atunci când se operează cu mai multe instalații de foraj de la distanță, aceasta lucrând împreună cu programul opțional BenchREMOTE. Sistemul de alimentare cu țevi lungi de 8 m face posibilă forarea la 16 m cu o singură tijă adăugată. De asemenea, se pot fora găuri cu diametrul de 229 mm (9 inchi) datorită puternicului ciocan de forare COP M7.

tags: