Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

Epiroc aduce piața construcțiilor la nivelul următor

Cea mai importantă expoziție mondială a anului a avut loc în luna martie la Las Vegas. CONEXPO a promis vizitatorilor profesioniști, chiar înainte de deschiderea porților, că aici vor vedea și testa tehnologii și echipamente specializate care vor duce industria construcțiilor la un nou nivel de eficiență.

Unul dintre cei mai mari producători internaționali de echipamente pentru construcții, compania Epiroc, a fost prezentă în cadrul CONEXPO cu o gamă extinsă de utilaje și tehnologii, unele prezentate în premieră mondială, care au dovedit pe deplin că producătorul suedez este, ca de obicei, în avangarda liderilor mondiali.

 

Rapid, eficient, simplu și ecologic

Epiroc este pregătit să aducă întreaga industrie a construcțiilor la un nivel superior, dovedind acest lucru prin noile utilaje și echipamente prezentate în premieră mondială în cadrul CONEXPO. Acestea includ două noi instalații de foraj de suprafață care conferă un avans tehnologic important seriei SmartROC, două sisteme inteligente de injecție de fluid sub presiune, o nouă foreză cu ciocan de fund DTH (Down-The-Hole), o nouă freză cu tamburi rotativi în formă de V, noi instrumente digitale precum și soluțiile aftermarket aferente noilor tehnologii.

Toate aceste echipamente și servicii au fost concepute de specialiștii Epiroc cu scopul de a accelera tranziția industriei construcțiilor spre tehnologii mai durabile, mai eficiente și mai ecologice.

 

Utilaje pentru foraj de suprafață și echipamente de forare

 

SmartROC T25 R– este un sistem de comandă radio de la distanță a utilajelor și echipamentelor de lucru, bazată pe o nouă platformă tehnică, care oferă numeroase funcții de comandă și control importante pentru o exploatare integrală a capacităților tehnologice a noilor generații de utilaje pentru foraj. Acestea includ: o zonă extinsă de acoperire radio, un comportament excelent pe teren și posibilitatea de a fi utilizat pentru o gamă variată de aplicații. Toate aceste performanțe de excepție sunt posibile datorită noului sistem inteligent de control al platformei (RCS) și funcțiilor digitale create cu scopul de a crește semnificativ eficiența utilajelor și de a ajuta la reducerea impactului asupra mediului ambiant datorită unui consum redus de combustibil.

SmartROC T40–  reprezintă versiunea îmbunătățită a echipamentului de forare cu ciocan de suprafață, SmartROC T40, destinată în special exploatării carierelor de mare capacitate, și în construcții. Acest model are un consum orar mai redus de combustibil decât oricare alt echipamente de forare din clasa sa, oferind performanțe de lucru superioare chiar și în cele mai dificile condiții de foraj. Reducerea semnificativă a consumului de combustibil are un efect benefic asupra prezervării mediului ambiant, scăzând semnificativ costurile de exploatare. De asemenea, aceasta aduce acum noi funcții și este disponibil cu noi opțiuni de lucru inteligente proiectate pentru a oferi o productivitate mai mare. Aici putem include și nivelul înalt de automatizare, care garantează un randament deosebit al forajului.

Noul ciocan de forare DTH 5 – acest echipamente eficient care este utilizat cu succes pe șantiere de pe întreg mapamondul a primit acum un upgrade care are rolul de a garanta utilizatorului mai mulți metri forați pentru fiecare schimb de lucru, precum și capacitatea de a putea lucra la fel de eficient cu orice tip de rocă și în orice sarcină. Designul său permite utilizarea sa în 12 configurații, o rată de penetrare cu 5% mai mare comparativ cu varianta anterioară, precum și o durată de utilizare mai mare cu aproximativ 10%. Pentru utilizator, avantajele sunt evidente: productivitate mai mare, deci mai mult profit, dar și mai puține schimbări de scule, ceea ce reduce semnificativ timpii de staționare.

În luna ianuarie a acestui an Epiroc a lansat, de asemenea, o nouă gamă de  sape DTH (Down-The-Hole), cu un design complet nou, care anunță o nouă eră pentru forajul vertical.

VC 2000 – cel mai nou model de freză cu tamburi rotativi în formă de V, un echipament unic ce poartă amprenta creativității și eficienței Epiroc. Destinată săpării de șanțuri, și pentru utilizarea în cariere, acestea aduc o reducere a consumului de energie necesar lucrului de până la 40%. Datorită designului său inovator în formă de V, aceasta poate săpa automat șanțuri cu fundul plat, fiind necesară numai o mișcare de avans, comparativ cu echipamentele utilizate în mod normal pe șantiere și la care tamburii trebuie să se miște dintr-o parte în alta pentru a crea un șanț uniform. Această freză revoluționară protejează brațul utilajului de susținere contra uzării sale premature, VC 2000 avansând în linie dreaptă, fără a se balansa stânga-dreapta. Practic, funcționează ca o cupă de excavator, ceea ce îl face mai ușor de utilizat, mai simplu de montat pentru operator și cu un consum mult mai mic de carburant.

Freza VC 2000 a fost prezentată împreună cu o altă premieră în industrie – sistemul de săpare HexPicks. Forma hexagonală a acestuia reprezintă o inovație ingenioasă care face ca întreținerea zilnică să fie mai ușoară, mai rapidă și mai puțin costisitoare. Secretul este că înlocuirea cuțitelor de tăiere sau chiar a întregului echipament HexPicks se poate face rapid și ușor cu ajutorul unei simple chei hexagonale. În plus HexPicks este foarte rezistent, putând fi utilizat cu 20% mai mult decât alte echipamente similare de pe piață. În plus, acesta este dotat cu noul sistemul de fixare Epiroc QuickSnap, oferind economii de timp de peste 50% în comparație cu sistemele normale.

Similare

1 din 897