ConstructiiExploatari de suprafata si subteranInformaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si mineritUtilaje pentru construcţii

Epiroc lansează V Cutter

Epiroc, lider mondial în domeniul producerii de echipamente miniere și pentru infrastructură a lansat de curând o nouă freză cu tamburi rotativi destinată săpării șanțurilor care asigură utilizatorului costuri mult mai mici, atât datorită productivității ridicate și consumului energetic redus, cât și din punctul de vedere al calității săpăturii, la nivel de finisaj șanțul având atât pereții laterali cât și baza perfect drepți.

Cu designul său în formă de V, cea mai recentă freză cu tamburi de la Epiroc setează noi standarde de eficiență și calitate în domeniul săpăturilor pentru șanțuri și în domeniul mining.

 

V Cutter, săpătorul perfect

O soluție aparent simplă, dar cu o eficacitate extraordinară  care permite economii de energie de până la 40 %. Într-o lume în care tehnologia avansată evoluează într-un ritm fără precedent, putem spune că în cazul specaliștilor Epiroc dezvoltarea unor produse revoluționare reprezintă un proces permanent, normal.

„Problemele de eficiență legate de săparea șanțurilor sunt de obicei rezolvate prin utilizarea unor  soluții tehnologice costisitoare. Suntem încântați să prezentăm o alternativă la acestea, care va economisi timp și bani practic din toate punctele de vedere, de la investiția inițială în echipament și până la economii de energie și reducerea uzurii suportului de montare la brațul utilajului. Și în plus,  întreaga suprafață a șanțului este bine săpată datorită tamburilor rotitori care au montate cuțitele de tăiere sub toate unghiurile de atac necesare”, a afirmat Gordon Hambach, manager global de afaceri pentru echipamente hidraulice Epiroc.

Design special în formă de V

Fiabilitatea, robustețea și ușurința cu care poate fi utilizat noul echipament de săpare cu tambur VC 2000 produs de Epiroc reprezintă un salt calitativ important în domeniu. Datorită designului în formă de V, care permite o tăiere a prismei de pământ cu o bază plată, niciun un centimetru de suprafață de sol  nu este lăsat în urmă, chiar și între cei doi tamburi rotativ.  Acolo unde un echipament clasic  de săpare cu un tambur trebuie să se depaseze dintr-o parte în alta pentru a crea un șanț uniform, ceea ce duce la o uzură prematură a brațului suport al utilajului, VC 2000 oferă același rezultat numai prin deplasarea înainte, fără nici o oscilare laterală.

Practic, VC2000 funcționează precum o cupă, din punctul de vedere al utilajului de bază, ceea ce îl face mai ușor de utilizat, mai prietenos pentru utilaj și cu un consum mult mai mic de energie și un timp de săpare mult redus. Luând în considerare în plus timpii de nefuncționare datorită întreținerii, care au fost de asemnea reduși, putem spune că acest echipament este foarte atractiv din punctul de vedere al costurilor de funcționare.

With its V-shaped design, the latest drum cutter from Epiroc sets a new standard in trenching and quarrying. A seemingly simple solution with an extraordinary effectiveness – enabling energy savings of up to 40 %. In a world where advanced technology evolves in an unprecedented pace it feels reassuring that some revolutionary product development is self-explanatory.

Săparea șanțurilor cu noul V Cutter

Caracteristicile distinctive ale sistemelor de săpare cu tambur Epiroc VC 2000, care fac diferența față de alte echipamente de pe piață sunt date de tamburii drepți cu dinți de înaltă rezistență, sistemul de cuplare cu trepte mecanice care asigură cu cuplu ridicat, adaptabil la condițiile de lucru, și sistemul de blocare QuickSnap care permite o schimbarea rapidă și ușoară a cuțitelor. În plus, V 2000 este livrat în dotarea standard cu sistemul Pro suport, toate furtunele hidraulice fiind montate în interiorul brațului de extensie, fiind astfel protejate la orice lovire din afară în timpul lucrului.

Sunt disponibile, de asemenea, suporturi rotative mecanice și hidraulice, precum și un sistem de pulverizare cu apă care previne ridicarea prafului în atmosferă.

Sistemul de monitorizare HATCON permite o evidență exactă a orelor de funcționare, a locației de lucru și intervalelor de service, toate informațiile putând fi transmise pe orice tip de suport media, datorită sistemului electronic MyEpiroc, ceea ce duce la o creștere suplimentară a eficienței echipamentului de săpare.

Similare

1 din 987