Home Informaţii la zi HOFMANN TechnologyDay & International Expo 2020
HOFMANN TechnologyDay & International Expo 2020

HOFMANN TechnologyDay & International Expo 2020

0

Compania HOFMANN cu sediul în Rellingen este de peste 60 de ani unul dintre cei mai importanți producători la nivel mondial în domeniul utilajelor de marcaj rutier. Compania organizează în fiecare an cel mai mare eveniment mondial de acest fel, HOFMANN TechnologyDay, oferind ocazia celor mai importanți actori din sectorul tehnologiei de marcaj rutier să se întâlnească într-un eveniment de tip Who is Who.

Un factor important al evenimentului anual HOFMANN TechnologyDay este reprezentat de caracterul său internațional, considerându-se că este esențial pentru toți participanții la nivel mondial să facă schimb de idei pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnologii și echipamente.

Progresul inspiră – cu tehnologia de marcare rutieră HOFMANN

Evenimentul HOFMANN International Technology Day a avut loc, ca de obicei, în localitatea Rellingen în ziua de 28 noiembrie 2019. Încă o dată, specialiștii din domeniul tehnologiei marcajelor rutiere, printre care și reprezentanții societății CRYSTAL TECHNOLOGIES, unic importator pentru România al mărcii HOFMANN MARKING GmbH, producător de mașini, dispozitive și accesorii pentru marcarea drumurilor, s-au reunit pentru a face schimb de idei și a prezenta propria experiență în domeniu.

Și din nou compania cu sediul în Rellingen a făcut o prioritate în ași impresiona audiența cu prezentări tehnice fascinante.

Gama de utilaje și echipamente pentru marcaj rutier prezentate în cadrul HOFMANN TechnologyDay a fost completă: de la echipamente mici, controlate manual și mașini cu autopropulsie, până la camioane de marcare rutieră. Mașinile de topire a materialelor termoplastice, precum și cele de uscare și îndepărtare a liniilor au completat prezentările.

Dar pentru producătorul HOFMANN foarte importatnte sunt cererile specifice ale clienților care solicită soluții adecvate fiecărei aplicații. Compania consideră că sfaturile competente și suportul oferit clienților de la achiziționare până la punerea în funcțiune reprezintă o parte esențială a serviciului pentru clienți oferit de reprezentanții lor din fiecare țară.

Participanții au venit de pe cinci continente pentru a discuta despre progres și tehnologii, asculta prezentări tehnice despre evoluția sistemelor de marcaj rutier, a vedea cele mai noi utilaje cu cele mai noi tehnologii implementate șamd.

Mașina de marcaj pivotantă HOFMANN

Printre noutățile din acest an prezentate a fost și mașina de marcaj termoplastic ce permite aplicarea  pe ambele părți ale echipamentului.

Din ce în ce mai multe țări limitează posibilitatea ca marcajul rutier să se facă contrar direcției de conducere, justificând că este necesară mai multă siguranță în trafic pentru protejarea participantilor la trafic, modalitatea de lucru fiind foarte periculoasa. De asemena, efortul necesar pentru a oferi siguranță celor care utilizează mașina este mai redus dacă nu este necesar să se marcheze împotriva direcției de deplasare.

Dacă liniile de marcare trebuie realizate de ambele părți ale mașinii de marcare, în mod clasic sistemul de aplicare trebuie deplasat de pe o parte pe cealalta sau pot fi instalate două sisteme separate. Dar mutarea necesită timp și este dificilă și necesită deconectarea țevilor de alimentare cu materiale fierbinți (pericol de arsuri – protecția muncii), iar instalarea a două sisteme va duce rapid la mașini cu lărgime de 2,5 m și mai mult, creând probleme de transport. Noua mașină de marcaj cu sistem pivotant de la Hofmann face ca aceaste probleme să dispară, mutarea de pe o parte pe alta a sistemului de marcare făcându-se acum extrem de rapid și simplu, fără deconectarea conductelor de material termoplast.

Montajul

Rezervorul de material termoplast este montat pe un cadru special al mașinii ce permite rotirea. Echipamentul de ridicare și atașamentul extruderului sunt montate sub cadrul mașinii. Rezervorul poate fi blocat de o parte și de alta la 4,5 ° / 45 ° / 55 ° sau 65 °. Întregul proces de conversie este finalizat în aproximativ 3 minute!

Avantaje:

Direcția de conducere: Aplicarea liniilor de marcare de pe ambele părți ale mașinii → Marcajele de margine și centru pot fi aplicate întotdeauna în direcția de deplasare. Este chiar posibil să se aplice linii de marcaj pe mijlocul mașinii (vizibilitate limitată). 65 ° stânga 45 ° stânga 45 ° dreapta 65 ° dreapta

Ecomomie de timp: Întregul proces de mutare durează doar aproximativ 3 minute și poate fi efectuat cu ușurință pe loc.

Siguranța la locul de muncă – Conversia extruderului în cealaltă parte este rapidă, ușoară și ușor de realizat și se evita complet contactul cu materialul fierbinte sau ulei termic!

Vizibilitate foarte bună în față și spre pionterul de ghidare – nici pompa și nici echipamentul de ridicare nu împiedică câmpul vizual al operatorului.

Lățimea mașinii în timpul transportului acesteia este de aproximativ 1,5 m.

Sistem de ridicare al extruderului în două etape. Cu unitatea de ridicare se poate aplica cu sistemul de extrudare în două etape, funcționarea sistemului de marcare este posibilă și atunci când extruderul este ușor ridicat. Dacă suprafața drumului este de slabă calitate, nu se vor transmite șocuri sau vibrații către extruderul de aplicare al marcajului.

Valori de reflexie mai uniforme: pentru autostrăzi și șosele cu mai multe benzi este foarte important sensul de aplicare deoarece nu există abateri ale valorilor de retroreflexie din cauza direcției de aplicare a marcajului.