Home Informaţii la zi Komatsu WA 475-10 prezent pe circuitul de la Le Mans
Komatsu WA 475-10 prezent pe circuitul de la Le Mans

Komatsu WA 475-10 prezent pe circuitul de la Le Mans

0

De mai bine de două decenii producătorul mondial de utilaje și echipamente terasiere, Komatsu este considerat un trend-setter în domeniul tehnologic. De la sistemul KOMTRAX, cel mai performant sistem de monitorizare wireless existent, la utilajele cu acționare hibridă sau sistemul intregrat iMC (intelligent MACHINE CONTROL), toate tehnologiile lansate în ultimii ani demonstrează capacitatea sa tehnologică și viziunea sa corectă asupra viitorului.

Lansarea, la începutul lunii noiembrie, a noului încărcător pe pneuri Komatsu WA 475-10 a reprezentat un eveniment deosebit, atât pentru Komatsu Europe cât și pentru utilizatorii de utilaje din întreaga lume. Prin alegerea unei locații deosebite, și anume centrul de testare și prezentare a tehnologiilor avansate  Porsche Experience Center, situat în interiorul circuitului de viteză de la Le Mans – Franța, producătorul japonez a dorit să sublinieze încă o dată faptul că face parte din cercul restrâns al marilor companii mondiale producătoare de tehnologie înaltă.

Nimic nu este imposibil pentru Komatsu, poți spune după această lansare absolut unică. Dacă  tehnologia de acționare hibridă dezvoltată de Komatsu, reprezintă un punct tehnologic care încă nu are rival, a patra generație de excavatoare pe șenile oferind utilizatorului un consum mai mic cu până la 40% comparativ cu utilajele cu acționare clasică, iată că producătorul japonez adaugă acum, prin noul încărcător pe pneuri Komatsu WA 475-10,  noi tehnologii portofoliului său impresionant de utilaje de performanță, tehnologii  care oferă un consum mai mic cu până la 30% dar și o productivitate mult mai mare, de data aceasta integrate în noua generație de încărcătoare frontale pe șenile.

Istoria se rescrie cu Hydraulic Mechanical Transmission (KHMT)

Dacă încărcătoarele frontale Komatsu de 24 de tone au făcut istorie pe întreg mapamondul de ani de zile, datorită calităților lor remarcabile, precum rezistență în condiții de lucru dure, consum redus de combustibil, eficiență, noul Komatsu WA475-10 duce aceste performanțe mult mai departe.

Dispunând de transmisia mecanică hidraulică hidraulică (KHMT), o tehnologie dezvoltată de Komatsu, această încărcătoare cu roți de 24 de tone din următoarea generație oferă o performață în exploatare încă neatinsă pe piață. Astfel, bazat pe avantajele recunoscute ale predecesorului său, WA475-10 este cu până la 30% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și este perfect pentru orice tip de activitate ce presupune încărcarea, transportul și descărcarea materialelor, reprezentând o combinație excepțională de eficiență, productivitate și ușurință în exploatare.

 

Preluând mișcarea de la puternicul motor Komatsu de ultimă generație ce îndeplinește toate cerințele de poluare dar și de zgomot și vibrații cerute de noile norme EU Stage V, transmisia mecanică hidraulică Komatsu (KHMT) este o tehnologie inovatoare Komatsu, care face încărcătorul pe roți WA475-10 mai puternic în timpul lucrului și mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Acesta este de fapt un sistem de control  al vitezei  ce permite ajustarea vitezei maxime a utilajului, pe întregul interval de viteză, în funcție de cerințele șantierului sau spațiului de lucru. Controlul de tracțiune variabil controlează permanent mișcarea roților pentru a împiedica patinarea acestora atunci când se lucrează pe un sol dificil.

Tehnologiile Komatsu fac și de această dată diferența

Numeroase inovații au fost prezentate cu ocazia lansării oficiale a noului încărcător frontal pe pneuri Komatsu WA475-10, acestea oferind nu numai o productivitate mai mare, dar și un mod de lucru mai simplu pentru operator, scăzând nivelul de stress al acestuia, și deci și probabilitatea de a lua decizii greșite.

Controlul independent al deplasării și echipamentelor de lucru – este un sistem revoluționar, unic pe piață, care simplifică modul de operare și scurtează ciclurile de lucru, mai ales cele în formă de V, crescând capacitatea de încărcare orară. Viteza brațului este controlată cu ajutorul unei padele și nu prin pedala de accelerație. Astfel, există permanent un echilibru perfect între forța de tracțiune și viteza de ridicare, iar încărcătorul Komatsu WA475-10 poate să se aproprie cu mișcări precise de zona de încărcare.

Sistem automat de săpare – comandă mișcările de înclinare și ridicare a cupei, fără intervenția operatorului, datorită unui senzor de presiune montat oe echipamentul de lucru. Sistemul adaptează astfel automat postura cupei în funcție de materialul cu care se lucrează. Astfel, operatorul lucrează mai relaxat fiind sigur că gradul de încărcare a cupei și viteza de lucru sunt cele potrivite.

O cupă de încărcare reproiectată – geometria cupei a fost modificată de către specialiștii japonezi, pentru a se obține un grad maxim de încărcare în momentul săpării, fără ca materialul încărcat să alunece înapoi. Astfel, gradul de umplere poate crește cu până la 20%. Din punctul de vedere al formei, partea de jos a cupei este mai alungită, deschiderea mai mare pentru o încărcare mai ușoară iar partea din spate rotunjită, pentru a facilita o umplere mai bună.

Radiator cu ventilator reversibil – creșterea temperaturii lichidului hidraulic sau a celui de răcire a motorului în timpul lucrului într-un mediu prăfos reprezintă o problemă pentru orice tip de utilaj. Din acest motiv, soluția Komatsu este reprezentată de către ventilatorul auto-reversibil. Acesta permite schimbarea direcției de rotație a ventilatorului, praful și particulele mici de material care blochează suprafața radiatorului și deci împiedică o răcire eficientă fiind astfel suflate în afară.

Sistemul reversibil de acționare a ventilatorului poate intra automat în funcțiune sau poate fi acționat manual de către operator.