Home Informaţii la zi Încărcătorul compact Yanmar V80: mai puține emisii, mai multă putere
Încărcătorul compact Yanmar V80: mai puține emisii, mai multă putere

Încărcătorul compact Yanmar V80: mai puține emisii, mai multă putere

0

Conceput pentru manevrabilitatea și eficiența sa, încărcătorul compact V80 este ușor de manevrat, chiar și atunci când este utilizat în condiții dificile.

Încărcătorul pe roți Yanmar V80 este un expert al spațiilor înguste. Direcția articulată oferă o manevrabilitate deosebită, datorită unghiului maxim de înclinare de 40 grade. Astfel, cupa încărcătorului se poate apropia de frontul de lucru în linie dreaptă, chiar și atunci când mașina este blocată complet, oferind o flexibilitate unică în spațiu restrâns.

Stabilitatea sa este foarte bună, în ciuda dimensiunilor compacte, puntea spate oscilantă oferind siguranța că toate cele patru roți sunt întotdeauna în contact cu solul. Și deoarece numai puntea spate oscilează, operatorul este sigur că greutatea mașinii se mișcă întotdeauna în aceeași direcție cu cupa.

Un motor de ultimă generație

Echipat cu un motor Yanmar puternic de nouă generație, compatibil cu normele de poluare Stage V, V80 oferă performanțe excepționale. Extrem de ecologic, acest motor oferă o scădere a noxelor din emisii cu până la 90% datorită sistemelor sale îmbunătățite de ardere și injecție, dar și a catalizatorului de oxidare diesel (DOC) și filtrului de particule diesel, toate oferite în dotarea standard.

Încărcătorul Yanmar V80 poate atinge viteze de 20 km/h pe drum (sau 36 km h în versiunea de mare viteză), are o sarcină de basculare de 3.770 kg și oferă o putere maximă de lucru de 63 CP. Operatorii beneficiază în timpul lucrului de o putere brută de 46,2 kW, disponibilă la 2.200 rpm împreună cu un cuplu de 241 Nm dezvoltat la 1.430 rpm.

Sistemul cinematic paralel permite ridicarea sarcinilor rapid și precis, fără ca operatorul să fie nevoit să regleze permanent unghiul de încărcare, astfel că acesta se poate concentra integral asupra manipulării sarcinii și locului de așezare.

Yanmar V80 are dimensiuni compacte, din toate punctele de vedere: înălțimea sa este mai mică de 2,7 m, lățimea  sub 1,8 m și lungimea nu depășește 5,1 m. Raza sa redusă de viraj, un cerc mai mic de 2 m, contribuie esențial la manevrabilitatea sa ridicată.

Transmisia hidrostatică oferă o putere mare și o reglare lină, oferind operatorului o capacitate de tracțiune ridicată la nivelul roții, pentru o împingere sau săpare eficientă, asigurând performanțe bune de deplasare chiar și pe pante abrupte.

Numeroase comenzi au fost reproiectate și rearanjate pentru o funcționare rapidă și o monitorizare îmbunătățită a mașinii. Afișajul de 3,5 ” oferă date în timp real despre utilaj și motor, în timp ce meniul de lucru modern este similar cu un ecran pentru smartphone.

Hidraulică independentă

Hidraulica din secțiunea a treia funcționează complet independent de hidraulica pentru transmisie și poate fi utilizată pentru acționarea cuplajului rapid hidraulic și a echipamentelor de lucru comune. Circuitul suplimentar de comandă (secțiunea a patra) poate fi utilizat pentru funcționarea echipamentelor speciale care necesită un debit hidraulic de ulei. Această secțiune este, de asemenea, disponibilă cu o funcție opțională de debit mare. În fiecare caz, sistemul de lucru proporțional hidraulic este controlat electric și este pus în funcțiune cu ajutorul unei simple comenzi montate pe joystick. Controlul echipamentului de lucru se face din “vârfului degetelor“ și permite, de asemenea, operatorului să regleze debitul de ulei cu o bună precizie, de la zero la maxim.

Cabina

Yanmar este constructorul care spune că proiectează utilajul în jurul operatorului, și acest lucru este valabil și pentru cabina V80, proiectată pentru confortul acestuia și deci pentru o productivitate înaltă. Din fabrică, cabina este livrată cu sisteme complexe de amortizare a zgomotului și vibrațiilor, fiind construită conform tuturor standardelor ROPS / FOPS.

Ferestrele mari oferă o vizibilitate de excepție pentru operator, ceea ce aduce o creștere a siguranței în timpul lucrului și reduce la maxim posibilitatea unor accidente pe șantier Există o ușă pe fiecare parte a cabinei pentru o ventilație optimă și o comunicare mai bună, iar cabina este ușor de curățat. Scaunul operatorului are suspensii hidraulice reglabile, care sporesc confortul șoferului.