Exploatari de suprafata si subteranInformaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si mineritUtilaje pentru construcţii

Kleemann anunță o nouă generație de concasoare

Producătorul german Kleemann ce face parte din grupul Wirtgen, a anunțat în acest an lansarea a mai multor tipuri de concasoare și sisteme de sortare mobile. Astfel, concasorul cu con mobil MOBICONE MCO 90(i) EVO2, prezentat încă de la începul anului 2022 se anunță a fi nu numai o unitate eficientă de prelucrare a celor mai dure materiale, dar este recomandat să lucreze, ca și unitate secundară de producție, împreună cu noul concasor cu fălci MOBICAT MC 110(i) EVO2, prezentat de asemenea în acest an, amândouă fiind proiectate pentru a oferi cel mai bun randament și sorturi de calitate pentru orice aplicație de șantier ce presupune utilizarea materialelor de construcții.

Atât noua gamă de concasoare cu fălci cât și cele de concasoare cu con se disting prin rentabilitatea lor, tehnologia de control inteligentă și cea mai bună calitate a produsului, exploatarea pentru perioade lungi de timp fiind garantată de renumele celui mai mare producător mondial de echipamente pentru construcția și întreținerea drumurilor.

 

Noul concasor mobil cu con MOBICONE MCO 90(i) EVO2

Noua generație de concasoare Kleemann se bazează pe o serie de tehnologii de ultimă oră integrate în întreaga gamă de produse. Astfel, cu MOBICONE MCO 90(i) EVO2, mai robust ca niciodată, oferă utilizatorilor săi din cariere și șantiere avantajele unei superiorități calitative și cantitative. Deoarece prin prelucrarea zilnică a rocilor medii-dure până la dure, în principal în cadrul etapelor de concasare secundară și terțiară, concasoare cu con trebuie adesea să funcționeze la limită, Kleemann a lansat pe  pe piață această nouă generație de utilaje care să facă față cu ușurință oricăror provocări.

Cu o capacitate maximă de alimentare de 270 t/h, noul concasor cu con MCO 90(i) EVO2 este foarte puternic, asigurând o mai bună siguranță operațională și o disponibilitate ridicată a utilajului pentru utilizare rapidă. Ușurința de transport în cazul schimbărilor frecvente de amplasament și gama largă de aplicații în care poate fi utilizat sunt, de asemenea, argumente convingătoare în favoarea MOBICONE MCO 90(i) EVO2 de la Kleemann.

Sistem mecanic cu acționare irectă a frezei de concasoare

Cu un sistem de propulsie directă diesel mai puternic decât la generațiile anterioare, MOBICONE MCO 90(i) EVO2 oferă utilizatorului un consum orar redus, fiind de asemenea și foarte productiv. Benzile de transport a materialului destinate alimentării concasorului sunt acționate electric. Sistemul de monitorizare al nivelului de umplere al concasorului CFS (Continuous Feed System) are rolul de a regla alimentarea cu material cu ajutorul unui senzor, astfel încât să se asigure întotdeauna cantitatea optimă în timpul alimentării. Acest sistem asigură nu numai o alimentare corectă a concasorului dar și o calitate foarte bună a materialului concasat.

 

O utilizare simplă și eficientă

Funcționarea instalațiilor de concasare devine din ce în ce mai complexă, sistemul de automatizare a operațiunilor de lucru ajungând ră reprezinte un reper central atunci când este vorba de calitatea unui astfel de utilaj. Pentru toate echipamentele sale de concasat EVO2 de ultimă generație, Kleemann a dezvoltat un concept de control inteligent, SPECTIVE, care simplifică semnificativ funcționarea. Cu SPECTIVE, Kleemann a ridicat și mai mult ștacheta  calității comparativ cu interfețele altor producători din industrie.

Acest sistem electronic are o funcționare intuitivă, revoluționând modul de lucru al utilajului, datorită funcțiilor sale de comandă și control care acoperă cerințele oricărui tip de șantier. Ecranul tactil de 12 inchi a fost optimizat pentru ghidarea utilizatorului și vizualizarea celor mai importante funcții de lucru. În plus, noi componente, cum ar fi o telecomandă radio mare și una mică, au fost integrate în lumea SPECTIVE. Noua soluție digitală SPECTIVE CONNECT poate pune la dispoziție toate datele relevante ale utilajului pe diferite terminale mobile, precum smartphone-urile, asigurând  mai puțini timpi morți, echipa de service reducând din timpii de intervenție prin scăderea deplasărilor, astfel obținându-se și mai multă productivitate și eficiență.

 

Un concasor cu con pentru o gamă largă de aplicații

MOBICONE MCO 90(i) EVO2 este proiectat pentru o capacitate mare de prelucrare a materialului. Cu noile sale instrumente de măcinare, concasorul cu con acoperă o gamă largă de sorturi (de la 6 la 45 mm) și, prin urmare, este foarte flexibil în utilizare. Echipamentele de lucru integrate au fost îmbunătățite din punctul de vedere al performanței, oferind o formă optimală a materialului pentru fiecare aplicație,  îmbunătățind calitatea produsului finit precum și întreaga performanță a instalației.

Dimensiunile de concasare sunt setate de către operator din telecomanda radio. Nu este necesară nicio altă intervenție manuală. Chiar și atunci când vine vorba de detalii mărunte, Kleemann are întotdeauna în vedere funcționalitatea și ușurința în utilizare. Fie că este vorba despre uși suplimentare pentru accesul rapid al echipei de întreținere sau standardizarea sistemelor de blocare ale echipamentelor de concasare.

Despre sistemele de protecție

Sistemele automate de prevenire a supraîncărcării reduc masiv timpii de nefuncționare și îmbunătățesc calitatea sorturilor finale. Cu ajutorul sistemului de suprasarcină inteligent astfel performant, siguranța în exploatare și stabilitatea proceselor pot fi asigurate chiar și în condiții dificile de lucru. sistemul „Tramp Release System” oferă protecția integrală a utilajului împotriva materialelor care nu pot fi concasate precum lemnul sau metalul. Un sistem și mai important pentru un flux de producție continuă este cel însărcinat cu detectarea supraîncărcării „Ringbounce Detection”. Acest sistem de supraîncărcare asistat de software are două moduri care permit utilizatorului să aleagă între o configurație axată pe calitate („Precise Mode”) sau pe cantitate („Mixture Mode”).

 

Un duo imbatabil la nivel mondial

Noile echipamente de concasare Kleemann din generația EVO2, concasorul cu falci MOBICAT MC 110(i) EVO2 și concasorul cu con MOBICONE MCO 90(i) EVO2 sunt deosebit de puternice atunci când sunt interconectate. Astfel, proprietarul unei astfel de linii de producție are la dispoziție un nivel de putere ridicat și un flux continuu de material, obținând astfel rezulte de exploatare excelente.

Similare

1 din 963