Exploatari de suprafata si subteranInformaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

Keestrack este pregătit pentru viitor

Unul dintre utilajele cheie pe care Keestrack le va lansa în producție în anul 2022 este concasorul cu impact mobil pe șenile reversibil Keestrack I4e, acesta aducând nu numai peformanțe în exploatare unice, dar și un design complet nou. Prin implementarea tehnologiei inovatoare RIC (Reversible Impact Crusher), acesta poate fi utilizat pentru multiple activități, precum concasarea secundară și terțiară a rocilor dar și pentru reciclarea materialelor de construcție, cum ar fi asfaltul.

Designul specific al acestui concasor reversibil cu impact orizontal include un compartiment de concasare de mari dimensiuni cu volum variabil, un rotor puternic cu diametrul de 1.100 mm și 4 grinzi de impact, o deschidere a gurii de alimentare reglată hidraulică și monitorizată electronic, ce poate varia de la +80 până la -220 mm, ceea ce permite o alimentare cu materiale de concasare cu dimensiuni de până la 250 mm. În plus, Keestrack I4e oferă utilizatorului o calitate înaltă a sorturilor finale, acestea putând ajunge la 0/2 mm, în circuit închis.

 

Un concasor cu multiple utilizări

Keestrack I4e oferă acum o soluție tehnologică unică, extrem de mobilă, ce permite o combinație între concasarea secundară și terțiară, reprezentând o alternativă reală la concasoarele mobile cu con sau la concasoarele verticale cu impact, în special în ceea ce privește productivitatea, acesta livrând de la 100 t/h până la 250 t/h. Specialiștii Keestrack asigură utilizatorii că acest concasor are o uzură mai redusă, asigurând o calitate mai bună a produselor finite (forma sorturilor finale) și economii semnificative de energie atunci când este utilizat în aplicații tipice. Astfel, în cazul producției de sorturi fine, nisip 0/4 mm, consumul de energie este mai redus cu aproximativ -30% față de concasoarele cu con și între -30 și până la -40% comparativ cu concasoarele cu impact VSI.

Keestrack I4e este un concasor compact, cu dimensiuni de transport de 15,05 m x 3,00 m x 3,23 m și o greutate proprie de 41 de tone, incluzând sistemul single-deck montat după sita de cernere, care are bandă transportoare integrată de retur pentru refuzul de ciur.

Consumul redus, puterea mare de concasare, toate au la bază și sistemul avansat de propulsie diesel-electric. Ca și în cazul altor concasoare mari produse de Keestrack (concasoarelee model H4e / H6e/ H7e sau cele cu fălci B7e), unitatea de comandă a mecanismelor de lucru se bazează pe un motor diesel cu o putere de 447 kW și un  generator de 300 kVa, acestea fiind proiectate modular, astfel că pot fi detașate. Acționările electrice pentru concasor (160 kW), alimentatoare și benzi transportoare, precum și sistemul hidraulic permit inclusiv o funcționare integrată într-o stație de concasare, fiind la fel de eficient din punctul de vedere al costurilor și fără emisii.

Keestrack I4e este cu adevărat un concasor de ultimă generație, nu mai puțin de șase brevete de invenție stând la baza tehnologiei sale inovatoare.

Scăderea costurilor legate de combustibil, dar și a emisiilor

În afara cerințelor clasice ale utilizatorilor de concasoare, precum o putere de lucru mare și performanțe excepționale, aceștia solicită din ce în ce mai mult reducerea costurilor legate de combustibil și scăderea impactului negativ asupra mediului.

Datorită eforturilor deosebite depuse pentru a îndeplini toate dezideratele clienților, Keestrack se regăsește astăzi printre cei mai importanți producători mondiali care implementează în utilaje lor cele mai noi tehnologii dedicate economisirii combustibilului, cum ar fi sistemul hidraulic load-sensing și opțiunile hibride de propulsie diesel/electrică – două modalități excelente de a reduce consumul de combustibil fără pierderi de performanță.

  • Keestrack a introdus primul concasor cu acționare hibridă, modelul C6 în anul 2012, continuând dezvoltarea acestei tehnologii în ultimii zece ani, astfel că în prezent fiecare utilaj al său este nu numai mai prietenos cu mediul, dar aduce și economii importante clientului său datorită rentabilității sale în utilizare,
  • Keestrack oferă mai multe sisteme de acționare, cu opțiuni de conectare și deconectare. Performanța și rezultatele finale sunt identice cu cele ale mașinilor standard cu motor diesel/hidraulic, reducând în schimb foarte mult costurile cu energia, costurile de întreținere și costul de proprietate (CTO). Astfe, sistemul de propulsie hibrid permite economii de până la 50%, iar opțiunea electrică cu alimentare de la priză aduce economiile chiar și de până la 70%,
  • Keestrack I4e poate funcționa ca și concasor secundar sau terțiar, cu costuri de funcționare reduse, atât pentru materiale de carieră cât și pentru reciclare,
  • Keestrack I4e poate oferi un coeficient de concasare de maxim 12, produsele sale finale având un conținut redus de material fin,
  • Capacitate de alimentare cu piatră spartă de până 250 mm și o productivitate cuprinsă între 100 și 250 t/h. De asemenea, alimentarea se poate realiza cu material cu dimensiuni de 4/8 mm,
  • Produsul final poate fi mai fin de 0/2 mm, refuzul de ciur fiind reintrodus în circuitul de concasare,
  • Dimensiuni compacte de transport: 15,05 m x 3,00 m x 3,23 m, o greutate proprie de 41 de tone oferă posibilitatea transportării integrale a întregului utilaj.

Similare

1 din 899