Home Informaţii la zi Komatsu lansează noul sistem de schimbare a brațului K100 pentru excavatoarele PC490HRD-11
Komatsu lansează noul sistem de schimbare a brațului K100 pentru excavatoarele PC490HRD-11

Komatsu lansează noul sistem de schimbare a brațului K100 pentru excavatoarele PC490HRD-11

0

Excavatorul Komatsu PC490HRD-11 este un utilaj polivalent, care poate fi configurat rapid în funcție de cerințele fiecărui șantier. Cu o masă operațională cuprinsă între 55,2 și 73,4 t, acesta este utilizat cu succes pe șantiere din întreaga lume pentru demolare sau pentru săpare, fiind prezent totdeauna acolo unde este necesară o eficiență mare și o forță deosebită.

 

În mod normal, pentru activitățile de demolare, excavatorul PC490HRD-11 poate utiliza un braț pentru a lucra la înălțime mare cu sau fără extensie sau poate lucra la înălțime medie. Schimbarea configurației utilajului, așadar în primul rând a brațelor, nu pare deloc simplă, ținând cont că fiecare cântărește câteva tone.

Din acest motiv, Komatsu a lansat pe piață sistemul K100 de schimbare a brațului, acesta permițând operatorului să facă acest lucru în câteva minute, din interiorul cabinei.

Mai rapid și foarte sigur

Odată cu introducerea noului sistem de schimbare a brațului K100 pentru excavatorul de demolare  la mare înălțime PC490HRD-11, Komatsu a împins încă o dată limita randamentului unui utilaj mai departe decât orice constructor, oferind clienților un nou nivel de eficiență pentru fiecare șantier de demolare. Sistemul de schimbare a brațului K100 permite reconfigurarea utilajului în câteva minute, fără a părăsi cabina operatorului, astfel încât brațul potrivit să poată fi utilizat eficient în funcție de fiecare etapă a proiectului.

„Am vorbit cu profesioniștii din domeniul demolării și am înțeles că aceștia caută cu adevărat un mod de creștere semnificativă a eficienței activității lor.” spune Simon Saunders, director de marketing pentru echipamente destinate aplicațiilor speciale, din cadrul Komatsu Europe. „ Noi, specialiștii de la Komatsu, am luat această provocare foarte în serios. Ne-am întrebat cum să folosim cunoștințele și experiența noastră profesională pentru a oferi cele mai eficiente utilaje pentru clienții noștri. Odată cu introducerea sistemului patentat de schimbare a brațului K100, credem că clienții noștri pot beneficia pe deplin de polivalența fiecărui utilaj Komatsu pregătit pentru demolare la mare înălțime, de condiții de lucru mai sigure în interiorul șantierului, odată cu scăderea semnificativă a perioadelor de timp neproductive.”

 

În total sunt disponibile șase configurații diferite pentru lucru la mare înălțime, de la configurația High-reach cu extensie de lucru la 32 m, la cea de demolare la 28 m înălțime – care se remarcă printr-o putere mare livrată la nivelul echipamentului de lucru și până la brațul de lungime medie pregătit pentru demolare și săpare. PC490HRD-11 oferă o gamă largă de configurații, gata să gestioneze orice etapă din cadrul unui proiect de demolare.

Sistemul de schimbare a brațului K100 permite un acces rapid la oricare dintre brațele speciale de lucru fără să fie necesară o conectare manuală a furtunurilor hidraulice grele sau alte activități realizate până acum de operator, de obicei la înălțime, pentru a schimba configurația de lucru a utilajului.

Folosit la randament maxim, sistemul K100 face din PC490HRD-11 un utilaj polivalent, care efectuează atât lucrări de demolare primară dar și curățarea șantierului de resturile demolate, astfel eliminând necesitatea de a mai aduce un utilaj suplimentar de mare capacitate.

 

Totul despre sistem de schimbare a brațului K100 de la Komatsu

PC490HRD-11 este un utilaj bine cunoscut și utilizat intens pe marile șantiere din întreaga lume. Din acest motiv, nu sunt necesare decât câteva modificări la nivelul configurației sale pentru a putea lucra cu sistemul de schimbare a brațului K100. Acesta are o durabilitate deosebită, deja testată pe șantiere de pe întreg mapamondul și integrează o nouă tehnologie dezvoltată de către specialiștii Komatsu ce include sisteme vizuale de control sub formă grafică, ușor de citit de către operator, funcționând în conformitate cu toate reglementările ISO de siguranță.

Cabina operatorului unui utilaj echipat cu sistemul K100 este similară cu cea a unui utilaj clasic, ce necesită o schimbare clasică a brațului. Toate comenzile sistemului K100 sunt încorporate pe displayul central (HMI), aici fiind afișată inclusiv raza de acțiune a brațului atunci când se lucrează în condiții normale. Ecranul de comandă afișează instrucțiunile sub forma unor animații, dar și o imagine integrată de la camera de aliniere, astfel încât operatorul primește permanent informații utile despre starea utilajului. Nu sunt necesare monitoare suplimentare, astfel asigurându-se o rază vizuală cât mai bună din cabina operatorului.

Echipat cu sistemul de schimbare a brațului K100, greutatea operațională a utilajului variază între 62.105 kg și până la 75.830 kg, în funcție de configurația de lucru.

Utilajul poate lucra cu un numeroase tipuri de echipamente de demolare, cu o sarcină maximă de 2.500 kg, pentru braț extins la 32 m, de până la 3.350 kg în configurația clasică de lucru la 28 m înălțime și până la 5.000 kg pentru braț de săpat sau de demolat la înălțime medie. Motorul  asigură o gamă largă de puteri de lucru.

Performanța grupului hidraulic al sistemului K100 este similar cu cel al unui utilaj clasic, dotat cu un sistemul clasic de schimbare a brațului pentru ca operatorul să poată utiliza după necesitate toate configurațiile de braț disponibile.

Echipamentele standard de siguranță și de gestionare a flotei montate pe PC490HRD-11 se regăsesc și pentru varianta de utilaj ce utilizează sistemul de schimbare a brațului K100. Acestea sunt: sistemul de detectare a punctelor moarte, Komatsu Care, sistemul KomVision și sistemul telematic Komatsu Komtrax, toate oferite în dotarea standard.

 

Excavator PC490HRD-11 cu sistem K100 – Caracteristici și avantaje

NOU – Aspecte practice

Nu este necesar nici un ajutor în afara operatorului pentru schimbarea brațelor

Nu este necesară o scară sau o platformă de acces,

Nu este necesară eliminarea contragreutății suplimentare.

 

NOU – Versatilitate unică în domeniu

Configurarea brațului se poate modifica în câteva minute, fără a părăsi cabina,

Un singur utilaj pentru toate tipurile de demolări,

Echipament cu o greutate de până la 2500 kg pentru lucru cu extensie la 32 m înălțime.

 

NOU – Costuri de operare

Costuri mult mai mici, deoarece nu mai este nevoie de un alt utilaj și operator pentru curățarea șantierului și evacuarea resturilor din demolare,

Configurația utilajului se poate realiza fără nici o intervenție la înălțime din afară – nu este necesară revenirea ei la bază pentru modificarea configurației,

Utilajul se poate demonta în componente cu dimensiuni mai mici pentru a fi ușor de transportat.

 

NOU – Software de control ușor de utilizat

Ecran tactil cu o grafică intuitivă,

Instrucțiuni detaliate pe ecran, pas-cu-pas,

Cameră integrată pentru alinierea echipamentelor

 

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informație și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email  office@marcom.ro.