Home Informaţii la zi Macaralele multifuncționale PCC PALFINGER
Macaralele multifuncționale PCC PALFINGER

Macaralele multifuncționale PCC PALFINGER

0

Compacte, dar cu o capacitate mare de ridicare, de până la 30 t și un moment constant de până la 115 tm.

Pot lucra oriunde, în spațiile înguste din hale sau pe marile șantiere.

Pot să se deplaseze și să lucreze pe teren accidentat, chiar și pe drumuri de munte.

Pot fi ușor montate pe șasiu cu șenile sau pe platforma unui camion.

Sarcina lor utilă poate crește prin montarea unor contragreutăți.

Evoluția tehnologiilor, noile oțeluri înalt aliate, proiectarea asistată de calculator, iată câteva elemente care împreună contribuie la noua revoluție tehnologică. Dacă în domeniul transportului de persoane sau mărfuri fiecare generație de mașini este cu mult mai avansată decât cea dinainte, utilajele și echipamentele din domeniul construcțiilor au o evoluție proprie, dar fără salturi spectaculoase.

Până acum…

IAA Hanovra, una dintre cele mai mari expoziții din lume dedicată transportului comercial, a fost gazda, în luna septembrie, a unui eveniment cu totul deosebit, și anume lansarea noului unui nou tip de macara de către producătorul austriac Palfinger.

O revoluție în domeniul mașinilor de ridicat

Evoluția sistemelor de ridicat este una spectaculoasă, de la Leonardo da Vinci, primul care a proiectat o macara turn cu toate echipamentele necesare, până la primele automacarale, acestea s-au diversificat și s-au specializat permanent. Pe de altă parte, ele sunt absolut necesare pentru ridicarea construcțiilor de orice tip, indiferent dacă sunt amplasate într-un deșert sau un vârf de munte. Cu costurile de rigoare.

Dar Palfinger dovedește încă o dată capacitățile sale inovatoare și, bazându-se pe experiența unică a specialiștilor săi, propune acum o adevărată revoluție în domeniul macaralelor, prin noua gamă de macarale multifuncționale pe șenile PCC. Atenția deosebită acordată acestei game revoluționare de macarale a inclus nu numai investiții deosebite în cercetare și dezvoltare, dar și construcția unei fabrici speciale numai pentru mcaralele Palfinger PCC. Producătorul a anunțat deja intenția de a oferi o gamă extinsă de macarale PCC, cu specificații diferite cât mai adaptate fiecărei cerințe din partea utilizatorilor.

 PCC – PALFINGER Crawler Crane

Probabil cel mai sugestiv exemplu în ceea ce privește capacitățile unice ale macaralelor a fost dat de către Michael Hagenauer, șeful diviziei de produse Macarale pe șenile: “Pe teren dificil, atunci când se construiesc linii electrice sau cabluri – transportul elicopterelor este în mod normal singura alternativă la o macara montată pe camion. În schimb, cu macaralele pe șenile PCC, astfel de activități pot fi finalizate în condiții de siguranță, în mod eficient și ieftin, fiind de altfel una din activitățile tipice pentru ele”.

Gama de macarale pe șenile PALFINGER PCC este disponibilă în trei variante: PCC 57.002, cu o rază maximă de 29,5 m, o înălțime maximă de ridicare de 32 m și o capacitate maximă de ridicare de 17.900 kg. Următorul model în gamă, PCC 71.002, are o rază maximă de lucru de 31,6 metri și o înălțime de ridicare de 34 m, combinate cu o capacitate maximă de 19.100 kg. Cel mai puternic model al gamei este PCC 115.002, care oferă o rază maximă de 33.3 m, o înălțime de ridicare de 35.8 m și o capacitate de ridicare de până la 30.000 kg. Pentru ele sunt disponibile numeroase echipamente suplimentare, cum ar fi platforme de lucru, echipamente de manipulare pentru țevi, diferite dispozitive de prindere.

MAXIM DE FLEXIBILITATE – Brațul articulat reprezintă pentru întreaga gamă Palfinger PCC un avantaj unic pe piață, comparativ cu o macara cu braț telescopabil, acesta putând fi înclinat în sus, acesta oferă o manevrabilitate unică, acces în zone restrânse, din acest motiv seria PCC putând fi utilizată la fel de bine atât în ​​zonele urbane, cât și în sectorul industrial și pentru activități interioare.

Macaraua și platforma pe șenile pot fi controlate și transportate separat în zonele unde există restricții de greutate.

Toate macaralele din gama PCC pot fi montate pe șasiu de camion.

Fiind mai îngustă cu 40 cm decât un șasiu de camion convențional, aceasta poate ridica chiar și în zone unde nu este suficient spațiu pentru nici un tip de macara.

DESIGN COMPACT – Gama de macarale pe șenile PALFINGER PCC este impresionantă prin dimensiunile sale compacte: pentru a trece, care nevoie de o lățime de trecere între 2 și 2.2 m, și o înălțime de 2.2 – 2.,5 m.

Pentru deplasare macaralei, fără șenile, în spații înguste, aceasta poate utiliza numai sistemul de acționare a stabilizatoarelor, aceasta putând fi să se strecoare în spații extrem de joase și limitate și chiar încărcată într-un container pentru a fi mutată, fără nici un dispozitiv exterior de transport.

 MACARA ALL-TERAIN – Șasiul pe șenile este perfect pentru utilizarea off-road deoarece garda mare de la sol permite urcarea unor pante de până la 60%. Atunci când macaraua este folosită off-road, în funcție de lățimea bazei de sprijin, gradientele de pantă de la 8 ° la 20 ° pot fi compensate datorită stabilizatoarelor de sprijin lungi și deosebit de robuste. Astfel, fiecare macara poate fi utilizată la capacitate maximă, chiar și pe teren înclinat.

Unicul distribuitor pentru România al întregii game de macarale Palfinger este compania Terra Palfinger.