Home Informaţii la zi Manitowoc furnizează automacarale Grove GMK4060HC all-terain pentru armata americană
Manitowoc furnizează automacarale Grove GMK4060HC all-terain pentru armata americană

Manitowoc furnizează automacarale Grove GMK4060HC all-terain pentru armata americană

0

Recent, producătorul american Manitowoc , unul dintre cei mai importanți constructori din lume de automacarale, a anunțat câștigarea unei licitații care a avut ca obiectiv furnizarea unor echipamente de ridicare speciale, care să se poată deplasa și lucra pe orice tip de teren.

În următoarele 15 luni automacaralele Grove GMK4060HC vor trebui să ajungă în întreaga lume, acolo unde armata SUA va avea nevoie de ele. Manitowoc a castigat licitatia in primul rând datorită macaralelor sale cu capacitate mare de ridicare, a posibilității de a ridica sarcini mari chiar și la raze de mari de lucru, datorită brațului special MEGAFORM.

Manitowoc Cranes a câștigat un contract de 28,2 milioane USD pentru a furniza mai multe macarale Grove GMK4060HC, acestea fiind special pregătite pentru uz militar, caracteristicile lor unice permițându-le să lucreze oriunde în lume, pe orice tip de teren.

Macaralele Grove GMK4060HC cu  patru axe si braț MEGAFORM au fost proiectate pentru a satisface toate cerințele armatei americane, inclusiv capacitatea de a lucra în ape cu adâncime de până la 1,5 metri. Macarale vor fi de asemenea, acoperite cu o vopsea specială ultrarezistentă la agenți chimici numită Chemical Agent Resistant Coatings (CARC), pentru a face față oricărei agresiuni chimice sau chiar nucleare.

De asemenea, armata americană, a cerut ca macaralele să fie echipate cu cabine blindate. În plus, acestea au un sistem de iluminare specific militar, care permite macararelor să funcționeze pe întuneric, prin utilizarea unor tehnologii de vedere nocturnă.

„Este o mare onoare să construiești macarale pentru armata americană”, a declarat Darryl Mellott, directorul marketing Manitowoc.  „Ultimul nostru contract a fost semnat în 2015 și suntem bucuroși să vedem că macarale noastre s-au comportat bine și răspund nevoilor armatei și în prezent.

Am conceput și construit toate echipamentele în conformitate cu specificațiile armatei și am creat astfel și modelul Grove GMK4060HC, care se potrivește perfect pentru operațiunile lor din întreaga lume.”

Caracteristicile speciale ale acestor macarale vor permite armatei americane să lucreze în zone diverse ale lumii, chiar și în zone de război. Macarale vor fi utilizate pentru construirea barierelor, amenajarea zonelor de operații ale armatei, construcții de poduri și aplicații de remorcare a vehiculelor, precum și pentru multe alte utilizări. Un alt beneficiu pentru armată este faptul că macaralele sunt suficient de ușoare pentru a fi transportate cu aeronave de război C5 și C17, precum și pe calea ferată.