Home Informaţii la zi SAMOTER 2020 – O expoziție orientată spre viitor
SAMOTER 2020 – O expoziție orientată spre viitor

SAMOTER 2020 – O expoziție orientată spre viitor

0

Mai sunt mai puțin de patru luni până la deschidere porților expoziției SAMOTER 2020, care va avea loc, ca de obicei, în cadrul complexului expozițional al orașului VERONA- Italia, între 21 și 25 martie.

Acesta este singurul eveniment organizat în Europa care include evenimente conexe precum conferințe de prezentare a sistemelor de supply chaine în domeniul utilajelor, un moment important pentru producătorii de mașini și cumpărători care pot discuta astfel despre recuperarea utilajelor uzate și utilizarea lor, de exemplu.

Dar oferta de evenimente este însă și mai interesantă de atât, pe lângă evenimentul deja tradițional Asphaltica, acum în dezvoltare, vor avea loc și o serie de evenimente organizate în colaborare cu SITEB – Asociația italiană de drumuri și tehnologii de utilizare a materialului bituminos.

De asemenea, aici va debuta un nou eveniment, ICCX South Europe, eveniment de top în sectorul prefabricat. , în colaborare cu ad-media GmbH.

SAMOTER-DAY: Industria construcțiilor de utilaje se concentrează pe tehnologiile inteligente

În urma unui studiu recent, sa ajuns la concluzia că inovația este una dintre principalele forțe motrice din achiziționarea de mașini de construcții noi: cerințele cheie ale proprietarilor sunt eficiența și reducerea poluării. Mașini inteligente joacă un rol din ce în ce mai important în acest sector: 16% dintre utilizatori și 31% din firmele de închiriere consideră că noile tehnologii reprezintă un criteriu important atunci când se achiziționează o nouă mașină.

Mai mult decât atât, aproape 4% dintre utilizatori (și nu mai puțin de 16% în sectorul minier) au înlocuit tehnologiile convenționale cu utilaje dotate cu inteligență artificială.

„SaMoTer Day este o șansă pentru întâlniri și discuții. Vrem să oferim companiilor un instrument prin care să aibe acces rapid la piața de informații, putând astfel să înțeleagă mai bine cum vor arăta viitoarelor lor investiții în domeniul utilajelor de construcții ”, a declarat CEO-ul Veronafiere, Giovanni Mantovani.

Flota utilaje constructii este estimat în Itlaia la 179,224 de vehicule. Aceasta în mare parte cuprinde mașini pentru deplasarea pământului (66,1%), echipamente de ridicare (20,7%), construcții rutiere (8,2%) beton (4%) și instalație de foraj (1,1%). În medie, 30% dintre aceste vehicule sunt deținute de firmele de închiriat.

A 31 ediție se anunță interesantă, pestee 70% din spațiul expoziționa fiind deja achiziționat. Printre producătorii mondiali de primă importanță care și-au anunțat participarea se numără Komatsu, care va avea ca de obicei un spațiu special rezervat demonstrațiilor și prezentării tehnologiilor sale de ultimă generație, dar și Liebherr, sau Wacker Neuson, care au înregistrat ultima participare la expoziția din anul 2011, și care se reîntorc acum alături de Bobcat, Doosan, Eurocomach, Hidromek, Hyundai, Komatsu, Sany, Takeuchi, Venieri sau Yanmar.