Home Informaţii la zi Pentru CASE, viitorul a început în 2019
Pentru CASE, viitorul a început în 2019

Pentru CASE, viitorul a început în 2019

0

CASE CE este fără îndoială de mulți ani unii din marii producători mondiali de utilaje de construcții. Capacitatea sa de a inventa, de a aduce noi echipamente, noi tehnologii a reprezentat unul din ”motoarele” principale ale dezvoltării sale și a păstrării bunului renume de-a lungul zecilor de ani de existență.  Și deoarece în prezent dezvoltarea tehnologică accelerată a intrat în cotidian, CASE a fost pus, la fel ca și ceilalți mari constructori mondiali, în fața unei situații noi: să aducă clienților utilaje atât de performante, încât să depășească propriile rezultate, din punctul de vedere al consumului orar redus, rezistenței în exploatare sau scăderii timpilor de întreținere în paralel cu creșterea perioadei între două verificări obligatorii.

Așa cum constructorii din întreaga lume se așteptau, CASE a venit în acest an la BAUMA, în cadrul standului său tradițional de mari dimensiuni, cu 15 utilaje diferite, dar toate performante, toate oferind capacități tehnice superioare gamelor anterioare. Bineînțeles, inima fiecărui utilaj, motorul, a fost și el reproiectat, de data aceasta întrega gamă de utilaje oferind indici de poluare mai reduși decât cele mai exigente standarde europene. Dar cum utilizatorii sunt interesați în primul rând de consum, trebuie remarcată excelenta prestația a noii generații de motoare, care nu numai că oferă un consum mai redus, dar și un cuplu maxim mai mare, comparativ cu generațiile mai vechi.

Dar marea surpriză avea să vină însă de la un… proiect.

Proiectul TETRA … gazul va fi combustibilul viitorului?

BAUMA 2019 a reprezentat un moment de cotitură în domeniul construcțiilor de utilaje de construcții, aproape toți producători importanți prezentând modele de utilaje cu motor electric. Dar, deoarece domeniul construcțiilor necesită forțe mari pentru săpatul, încărcatul și transportatul pământului, acest tip de alimentare se limitează deocamdată la utilaje super-ușoare, în general de o tonă.

Putem spune că acumulatorii din prezent nu sunt suficient de buni pentru utilajele de construcții, sau poate că varianta electrică nu reprezintă viitorul în acest domeniu, dacă nu vor fi dezvoltate noi tipuri de baterii, cu o capacitate de încărcare mult mai mare, într-un timp mult mai scurt.

În acest context, se explică ușor atenția deosebită de care sa bucurat standul CASE din cadrul BAUMA 2019, o expoziție vizitată anul trectut de aproape o jumătate de milion de specialiști, aici fiind prezentat un încărcător pe pneuri cu motor cu alimentare… pe gaz. Și mai mult, utilajul prezentat, un adevărat prototip de genul celor prezentate în general de către producătorii de mașini mici, a venit cu numeroase inovații la nivelul cabinei sau a mnagementului puterii, projectTETRA fiind primul de acest tip prin care am putut vedea în direct cum vor arăta viitoarele utilaje CASE: mai eficiente ca niciodată, mai simplu de operat și foarte sigure.

Șantierele accesibile tuturor

Dacă din ce în ce mai mult segmentele de populație cu diferite dizabilități fizice sau accidente de muncă pot accesa locuri de muncă care până acum câțiva ani erau dedicate numai persoanelor cu o formă fizică foarte bună, sectorul construcțiilor, mai ales munca pe șantier necesită în general oameni sănătoși și puternici.

BAUMA 2019 a marcat și din acest punct de vedere un punct de cotitură, producătorul de echipamente de construcții CASE prezentând un prototip de buldoexcavator cu adevărat special, o mașină gândită să se potrivească tuturor necesităților din acest domeniu. “Privind spre viitor, credem că este vital ca mașinile CASE să fie accesibile tuturo.r Ceea ce demonstrează acest prototip este misiunea noastră continuă de a încuraja o comunitate din care fac parte toți operatorii, oamenii din spatele utilajelor noastre “, a spus cu ocazia lansării Egidio Galano, director de produse compacte CASE.

Practic, scaunul coboară automat, și operatorul poate să ajungă în cabină prin ridicarea acestuia, totul fiind controlat din joystickurile montate pe acesta. În plus, ascensorul extern este pliat înapoi atunci când nu este utilizat, așa că nu afectează în niciun fel activitatea utilajului.

Buldoexcavatorul poate fi dotat și cu comenzi manuale în locul pedalelor, pentru cei care nu se descurcă cu ele, așa că operatorul va putea deține mereu controlul asupra mașinii. Pornind de la acest prototip, cei de CASE doresc să implementeze aceste idei și la alte utilaje din portofoliu.

Utilajele care fac istorie

Ca de obicei, în cadrul standul CASE din cadrul BAUMA a fost împărțit pe activități, pentru ca vizitatorii să se poată orienta mai ușor spre secțiunea care îi interesează direct în activitatea lor:

Utilaje de carieră

Încărcătorul pe roți CASE 1121G, excavatorul CASE CX300D și un camion IVECO Astra HD9 reprezintă baza acestei activități. Toate mașinile posedă dexteritatea și puterea necesare pentru a face față cerințelor mineritului. Modelul CASE 1121G este echipat cu un motor industrial FPT Stage IV fără filtru de particule diesel (DPF), oferind cele mai bune performanțe de cuplu la turație scăzută, fără a mai necesita un sistem suplimentar de răcire. Inovația continuă la nivelul cabinei, cu un parbriz curbat și un afișaj inovator, care oferă vizibilitate şi confort operatorului. O pompă controlată electronic, o supapă principală mai mare și mai mulți senzori hidraulici fac din CASE CX300D un utilaj cu o forță de rupere impresionantă, cu şase procente mai mare comparativ cu modelul anterior, ideal pentru o carieră. Multitudinea de senzori monitorizează continuu caracteristicile tehnice ale lucrărilor ce trebuie efectuate, oferind un răspuns automat prin asigurarea unui debit hidraulic exact cât să dezvolte forța necesară la nivelul cupei pentru a lucra rapid și în siguranță.

Reciclare

La capitolul reciclare vedeta a fost autograderul CASE 821G pentru manipularea deșeurilor (WH) Motorul CASE 821G WH Stage V este echipat cu tehnologie de tratare a noxelor Hi-eSCR2 de la FPT Industrial. Proiectat special pentru industria de reciclare, graderul CASE 821G WH dispune, de asemenea, de un pachet complet de securitate care protejează mașina și previne acumularea de materiale, incluzând o protecţie a punţii față, dispozitive de ridicare a cilindrilor, curele de ejecție a cadrului din partea frontală și protecția rezervorului.

Construcții urbane

În privinţa construcțiilor urbane, vizitatorii au putut admira excavatorul CASE CX90D, încărcătorul compact CASE TV450, excavatoarele CASE CX18C și CX37C sau încărcătorul compact CASE 321F.

Modelul CASE CX90D MSR completează gama de excavatoare CASE D, prin adăugarea unei opțiuni de dimensiuni medii. Această versiune are un motor Stage V cu o capacitate de 3,3 litri care produce 69 CP. Acest lucru duce la creșterea cuplului pe o plajă mai largă şi scăderea turaţiilor.

Cel mai rapid din clasa sa, CASE CX90D oferă, de asemenea, opțiuni cum ar fi  dispozitivele de cuplare rapidă și luminile cu LED. Beneficiind de cele mai recente progrese în ceea ce priveşte confortul operatorului, această mașină nouă are cabina spațioasă, monitoare mari și ușor de citit, dar și un scaun conceput special pentru a reduce oboseala.

Titan Machinery Romania este unic distribuitor al utilajelor CASE Construction pentru piaţa din România.

Titan Machinery Romania dispune de o reţea puternică de distribuţie și service ce aco­peră întreg teritoriul ţării, având sediul central la București și filiale în Timișoara, Constan­ţa, Oradea, Roman, Cluj Napoca, Craiova și Slobozia.