Home Informaţii la zi Mașini pentru marcaj rutier
Mașini pentru marcaj rutier

Mașini pentru marcaj rutier

0

Prezentă de peste 10 ani pe piața din România, echipa CRYSTAL Technologies este un nume cunoscut în domeniul comercializării echipamentelor pentru drumuri. Tehnologiile de ultimă oră și producătorii de renume mondial reprezentați în România sunt doar câteva atuuri care au adus recunoașterea din partea constructorilor români de drumuri.

CRYSTAL Technologies este importator pentru România al echipamentelor HOFMANN MARKING GmbH, GRACO și POWER CURBERS. Compania GRACO este specializată în construcția de mașini de marcaj ghidate manual pentru vopsea și termoplast, opțional cu sistem de propulsie cu acționare hidraulică, mașini pentru îndepărtat marcajul, pompe specializate pentru transvarea celor mai dificile materiale, cu grad mare de abrazitate și vâscozitate ridicată.

În afara comercializării unei game vaste de echipamente, utilaje și mașini, produse de companii cu renume în domeniu, pentru toate sectoarele construcției, întreținerii și reparației de drumuri și căi rutiere moderne, consultanța acordată utilizatorilor reprezintă un element de bază al cooperării cu constructorii români. Astfel, fiecare partener al firmei CRYSTAL beneficiază de sfaturi profesionale, acesta primind întotdeauna exact echipamentele adecvate activității sale, dar și specificului proiectului pentru care le achiziționează.

CRYSTAL este permanent alături de client, chiar și după achiziționarea fiecărui echipament, prin asigurarea unui service la calitatea impusă de producător, atât în perioada de garanție, cât și post garanție. De asemenea, aceștia beneficiază de consultanță pentru modernizarea echipamentelor mai vechi prin upgradarea acestora cu tehnologii de ultimă generație. Pentru toate utilajele vândute, firma asigură punerea în funcțiune și școlarizarea operatorilor privind manipularea și întreținerea echipamentelor furnizate.

Mașina marcaj rutier Graco LINE LAZER V 250 DC

Acesta este un utilaj dezvoltat special pentru aplicare vopselei mono-component în două culori, fiind recomandată în special pentru aeroporturi. Este un utilaj extrem de precis, dar care este, însă, ușor de pus în funcțiune și simplu de operat, setările sale fiind extrem de intuitive, operatorul având la dispoziție un ecran de comandă pe care comenzile normale au fost înlocuite de simboluri simplu de înțeles.

Acest utilaj poate lucra cu trei pistoale de vopsire în același timp, unul dintre ele putând fi utilizat și ca pistol manual. Comanda marcatorului cu trei pistoale airless se face cu ajutorul unui cablu.

Întrucât marcajele pe aeroporturi reprezintă o activitate extrem de precisă, dar care necesită și o viteză mare de execuție, sistemul electronic de spațiere este un element esențial. Cu o funcționare în regim automat sau manual, acesta are posibilitatea de a comanda 3 x 2 pistoale de vopsea. Pentru a crește calitatea acestei activități, mașina de marcaj rutier Graco LINE LAZER are un pointer de ghidare cu trei repere pentru urmărirea premarcajului.

Utilajul este propulsat de un motor pe benzină HONDA GX 390, 11,9 CP (8,8 kW), cu pornire electrică, acesta acționând în timpul lucrului un grup hidraulic pentru acționarea pompei airless. Transmisia mișcării de la motor spre roți se face hidrostatic, gama de viteze fiind de 0 – 16 Km/h la mersul cu fața și 0-9,7 km/h la mersul cu spatele. De asemenea, utilajul are două pompe airless cu debit maxim de 9,5 litri/minut și două rezervoare de vopsea de 55 litri fiecare.

Șasiul GRACO cu trei roți pneumatice reprezintă o invenție în domeniu, roata frontală fiind special proiectată pentru a permite desenarea unor linii drepte pe distanțe mari, din acest motiv are un mecanism cu autocentrare și este plină pentru a avea o stabilitate mare.

Graco LINE LAZER – date generale

Deși este un utilaj complex, ce permite tragerea în paralel a mai multor linii cu lățimi și culori diferite, acesta are o masă de numai 365 kg, dimensiunile sale de gabarit fiind de 838 mm lățime, 1.200 mm înălțime și 1.981 mm lungime. De asemenea, este prevăzut cu frână de parcare.

Este livrat cu echipament complet pentru aplicare perle reflectorizante sub presiune. Acesta este compus din trei pistoale automate de microbile, două rezervoare transparente sub presiune pentru microbile cu o capacitate de 55 Kg fiecare, rezervor de aer cu supapă de siguranță și compresor.

Importatorul pentru România al echipamentelor de marcaj rutier Graco  este compania CRYSTAL TECHNOLOGIES SRL.