Informaţii la ziNewsOnlineUtilaje de cariera si minerit

Metso Outotec parteneriat pentru viitor cu societatea COVIRED

Capacitatea de a se adapta cerințelor clienților dar și situației existente pe teren reprezintă unul dintre atuurile echipei Metso Outotec din România. Cariere de piatră în munți, exploatări de agregate minerale din apă sau pe uscat, aplicații de reciclare a deșeurilor provenite din construcții,  fiecare locație necesită un proiect unic, realizat de către specialiștii Metso Outotec în funcție de cerințele clientului dar și proprietățile materialelor, a reliefului, temperaturi și alte condiții specifice. Fie că este vorba de un singur echipament sau un întreg flux de producție integrat într-o instalație completă, produsele obținute în final trebuie să aducă plus valoarea iar instalația în sine să fie efectuată la un nivel de calitate și productivitate net superioară comparativ cu  o instalație existentă, acesta fiind și primul aspect verificat de către proprietar cu multă atenție.

Deoarece o instalație pentru producția de agregate minerale reprezintă o afacere la cheie, beneficiarul este totdeauna atent la costuri, dorind, normal, să obțină întreaga productivitate și calitate necesare pentru proiectele sale la un cost cât mai scăzut. Specialiștii grupului Metso Outotec au reușit să găsească totdeauna cea mai bună soluție care să reprezinte un echilibru optim între costuri, productivitate și calitate.

Reducerea costurilor: o cerință totdeauna importantă

Instalația de concasare si sortare proiectată și realizată cu succes pentru societatea COVIRED de către Metso Outotec reprezintă un exemplu al modului în care cu un număr redus de echipamente se poate obține o varietate mare de produse la cele mai înalte standarde de calitate. Mai exact, cu o stație de sortare echipata cu 4 etaje de sortare si o suprafață de 12 mp pentru fiecare etaj, cu sistem de spălare integrat pe toate cele 4 etaje, un concasor cu con model Metso HP 200 și o stație de sortare pe uscat, echipată cu 4 etaje de sortare și o suprafață de 8 mp pentru fiecare etaj, instalația dată in folosință companiei COVIRED asigură sorturile de bază 0/4, 4/8, 8/16 și 16/32 spălate dar și sorturi uscate 0/4, 4/8, 8/16 SI 16/22,4 mm, precum și alte fracții necesare în diferite aplicații.

 

Balastiera societății COVIRED are un istoric mai lung, care începe în anul 2007. Deși activitatea de baza a companiei este producția de containere și schele pentru domeniul construcțiilor, divizia de producție a agregatelor minerale reprezintă pentru Covired în momentul de față o ramură foarte importantă a activității companiei.

Odată cu creșterea capacității de lucru, și ca urmare a solicitării venite din partea colaboratorilor COVIRED, investiția într-o instalație nouă pentru producerea agregatelor a devenit obligatorie. Fiind vorba despre o investiție pe termen lung, alegerea partenerului ideal a fost făcută după criterii de calitate foarte bine definite de conducerea companiei COVIRED, criterii care în final au fost îndeplinite de Metso Outotec România. Calculele de consum energetic, cele legate de calitatea și volumul de material produs pe zi, precum și de costul efectiv pentru fiecare tonă de material produsă, realizate de către specialiștii din România ai producătorului Metso Outotec, au demonstrat că o instalație construită de la zero, urmând toți pașii unui astfel de proiect, va oferi un câștig garantat mult mai mare.

Datorita faptului că  specialiștii Metso Outotec s-au ocupat de realizarea proiectului, proprietarul a trebuit doar să verifice atent parametrii de lucru ai instalației și să analizeze conformitatea datelor teoretice cu cele practice, în momentul efectuării testelor.

Roșu Constantin, Acționar COVIRED SRL: „Compania COVIRED a fost gândită încă de la început ca o afacere de familie, iar dezvoltarea companiei a avut întotdeauna la bază o serie de principii după care ne ghidăm în continuare.

Fiecare etapă a dezvoltării companiei a avut ca scop principal eficientizarea costurilor și în același timp obținerea unor rezultate demonstrabile, calitative.

Referitor la investiția într-o nouă instalație pentru producția de agregate, încă de la început ne-am stabilit niște obiective foarte clare în privința a ceea ce urma să obținem odată cu această investiție, iar criteriile de alegere ale unui partener de încredere au fost exigente. Au fost discuții cu mai mulți furnizori, dar la final doar Metso Outotec a dovedit că se poate alinia cerințelor noastre, și că doresc ca și noi un parteneriat pe termen lung.

Putem spune că odată cu aceasta investiție am devenit unul dintre jucătorii importanți pe piața de agregate minerale din regiunea de N-E a țării, iar feedback-ul colaboratorilor care folosesc produsele obținute cu instalația Metso Outotec ne-a confirmat că am făcut alegerea potrivită.

Un aspect de menționat este faptul că în urma achiziționării instalației Metso Outotec am reușit să atingem standardele de calitate dorite de unul dintre cei mai mari producători de pavele din România, devenind principalul lor furnizor de agregate naturale și concasate. Suntem încrezători că în următorii ani vom continua să ne dezvoltăm în acest domeniu, iar parteneriatul dintre Metso Outotec și Covired va fi unul de durată și pentru viitoarele proiecte ”

Totul sub control: un flux de producție simplu și eficient proiectat cu atenție

Practic, materialul extras din apă sau din terasă este introdus în fluxul de producție printr-un buncăr  de alimentare, de aici fiind dirijat spre stația de concasare cu patru etaje, cu sistem de spălare inclus. În această etapă se obțin patru sorturi 0/4, 4/8, 8/16 și 16/32, partea fină împreună cu apa provenită de la sistemul de spălare fiind preluate de un hydrociclon care efectuează separarea nisipului, 0/4 mm, de apa reziduală.

Sorturile mai mari de 32 mm sau chiar și fracția 16/32, dacă există un exces de depozitare, sunt redirijate spre un buncăr de alimentare cu o capacitate de 25 mc, care are rolul de a asigura o alimentare continuă a concasorului cu con model HP200 produs de către Metso Outotec, care în urma concasării amestecului de piatră cu dimensiuni mai mari de 16 mm, poate livra un amestec concasat cu o granulometrie de 0/25 mm, la o calitate superioară, datorită valorilor celor mai importanți parametri de lucru, și anume excentricitatea ridicată (77 mm), și viteza de rotație a axului de angrenare (1.150 rpm).  Amestecul concasat este transferat la stația de sortare pe uscat, unde se obțin fracțiile uscate 0/4, 4/8 și 8/16 si 16/22,4 mm, materialul mai mare de 22,4 mm fiind reintrodus în fluxul de concasare.

Cerința proprietarului, societatea COVIRED, a fost de a realiza propriile teste de capacitate împreună cu specialiștii Metso Outotec, după punerea în funcțiune a stației. Astfel, în urma testelor de capacitate efectuate, au fost confirmate valorile operaționale ale echipamentelor Metso Outotec , valori asumate odată cu proiectarea în prealabil a fluxului tehnologic.

Ciuciudau Gheorghiță, Metso Outotec Romania: „Dorim să mulțumim conducerii COVIRED pentru încrederea acordată, și ne propunem să rămânem un partener de încredere pe termen lung pentru domniile lor. Încercăm să fim alături de partenerii noștri, iar pentru a reuși acest lucru ne specializăm în mod constant în ceea ce privește noile tehnologii în domeniul producției de agregate minerale, pentru a putea implementa soluții cât mai eficiente împreună cu ei”.

Similare

1 din 908