Home Informaţii la zi Noile generatoare QAS 5 – Puterea celor 5 de la Atlas Copco
Noile generatoare QAS 5 – Puterea celor 5 de la Atlas Copco

Noile generatoare QAS 5 – Puterea celor 5 de la Atlas Copco

0

Atlas Copco a lansat cea de-a cincea generație de generatoare QAS. Dezvoltată ca răspuns la provocările operaționale de astăzi, noile modele QAS 5 le oferă consumatorilor finali din sectoarele de construcții, evenimente și cel industrial o operare mai silențioasă, o amprentă cu 20% mai redusă, comparativ cu modelele similare de pe piață, emisii reduse, cuplare în paralel mai rapidă, economii importante de combustibil, autonomie 24 ore și un cost total de operare mai mic. În concluzie, gama QAS 5 îi ajută pe clienți să-și îmbunătățească modul de utilizare a flotei și rentabilitatea investițiilor.

Gama QAS 5 a fost dezvoltată să le furnizeze utilizatorilor de generatoare o tranziție ușoară către adoptarea standardelor de emisii EU Stage V ce vor fi implementate în perioada 2019/2020. Primele cinci modele din gamă sunt, de fapt, noile versiuni ale generatoarelor QAS 80, 100, 120, 150 și 200. Toate includ motoare optimizate Stage IIIA, un rezervor de combustibil cu o capacitate mai mare și un motor integrat VSD (Variable Speed Drive) care pune în mișcare ventilatorul.

Silențioase dar puternice

Cu puteri mai mari și modele EU Stage V ce urmează să fie introduse treptat în anii care vor urma, gama QAS 5 oferă clienților o imagine clară asupra adoptării standardelor Stage V și a celor care vor urma.  “Anul acesta sărbătorim 30 de ani de leadership și inovație în domeniul generatoarelor portabile și suntem mândri să putem marca această ocazie specială cu introducerea gamei QAS 5. Cea de-a cincea și cea mai recentă generație a generatoarelor QAS a fost proiectată, încă de la bun început, pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor finali de productivitate sustenabilă, flexibilitate operațională crescută și conformitate cu standardele obligatorii de mediu”, a comentat Adrian Ridge, Președintele Diviziei Power and Flow, din cadrul Atlas Copco.

Zgomotele excesive generate de echipamentele portabile devin tot mai greu de acceptat în mediile urbane și zonele de lucru industriale. Din acest motiv, generatoarele QAS 5 furnizează niveluri de zgomot mult reduse fiind, în medie, cu  5-8 dBA mai silențioase decât generatoarele similare existente pe piață.  Performanța de a reduce drastic zgomotul în timpul lucrului este obținută datorită unei combinații de tehnologii, care include un ventilator acționat de un motor VSD care ajustează fluxul de răcire în funcție de cerințele specifice ale motorului. Acest lucru, împreună cu atenuarea directă a zgomotului de fond, contribuie la scăderea nivelului de zgomot, în funcție de aplicație și de profilul de încărcare.

Pentru șantierele de lucru cu clădiri metropolitane ce dispun de spațiu redus și industria de evenimente, generatoarele QAS 5 de la Atlas Copco oferă amprente la sol până la 20% mai mici decât alte echipamente portabile de același gen. În plus, noile modele sunt încadrate într-o structură de bază cu un sistem de susținere integrat, capabil să susțină o greutate de până la patru ori mai mare față de cea a unității, fără nici o deformare, ceea ce le face mai ușor de transportat și de instalat pe șantiere, creându-se, astfel, condiții de lucru mai sigure.

Plug&Play… la lucru

Și power locks opționale, noile generatoare de la Atlas Copco pot fi puse în funcționare în cinci secunde. Mai mult decât atât, pentru operatorii care au cerințe scalabile de alimentare cu energie, generatoarele QAS 5 pot fi cuplate în paralel unul cu celălalt în mai puțin de un minut. Acest lucru permite o utilizate optimă a energiei și niveluri înalte de redundanță energetică pe șantier.

În acest fel, încărcarea fiecărui generator rămâne la un nivel care optimizează consumul de combustibil Cuplarea rapidă în paralel a acestor generatoare este posibilă datorită inovativului Sistem de Management al Puterii (PMS), care contribuie la managementul eficient al generatoarelor, atunci când acestea funcționează în paralel, prin pornirea și oprirea unităților inseriate, în funcție de creșterile și descreșterile de putere solicitate de consumatori.

Operatorii se pot baza pe generatoarele QAS 5 pentru perioade extinse de autonomie, toate modelele din gamă având integrate rezervoare de carburant cu o capacitate mare ce poate suporta până la cinci ture de lucru. Timpii de service au fost, de asemenea, reduși, cu ajutorul sistemului sistemului de filtrare a combustibilului de tip heavy-duty, cu separator de apă. Pentru și mai multă siguranță, unitățile sunt dotate cu un punct extern de alimentare cu combustibil, cu sistem de blocare.

Gama QAS 5 dezvoltată de Atlas Copco nu este doar cu un pas înaintea viitorului, dar beneficiază și de conectivitate digitală avansată. De exemplu, cu ajutorul sistemului telematic opțional , utilizatorii finali pot avea vizibilitate maximă asupra locației echipamentelor și a performanței acestora, indiferent de locul de pe glob unde acestea s-ar afla.

Mai multe informații despre întreaga gamă de generatoare Atlas Copco, despre modalitățile de închiriere și vânzare, servicii de întreținere și alte servicii post-vânzare pot fi obținute de la reprezentanța Atlas Copco România, email inchirieri@ro.atlascopco.com.