Home Informaţii la zi Noua gamă de camioane articulate de la DOOSAN
Noua gamă de camioane articulate de la DOOSAN

Noua gamă de camioane articulate de la DOOSAN

0

La sfârșitul lunii trecute Doosan Construction Equipment a anunțat lansarea oficială pe piață a noilor camioane articulate de șantier model DA30-7 și DA45-7, acestea fiind dotate cu motoare ce satisfac cele mai severe norme de poluare Stage V. noile modele DA30-7 și DA45-7 înlocuiesc modelele anterioare DA30-5 and DA40-5 Stage IV. Dumperul DA30-7 are o sarcină utilă de 28 tone, iar modelul DA45-7 de 41 t.

Ambele camioane articulate au primit motorizări de ultimă generație de la SCANIA, astfel: DA30-7 are un motor diesel Scania Stage V DC09 de 9 litri diesel ce prduce nu mai puțin de 375 CP, pe când modelul DA45-7 este acționat de noul motor Scania Stage V DC13 de 13 litri ce poate livra o putere maximă de 500 CP.
Toate motoarele Scania Stage V au fost testate tip de doi ani, fiind montate pe camioanele articulate ale producătorului DOOSAN. Acestea au lucrat în condiții extrem de dure, în industria extracției și prelucrării materialelor de construcții, îndeplinind cu brio orice sarcină au primit.

Trebuie spus că deși construcția de bază a noilor motoare Scania, care este responsabil de fiabilitatea lor legendară în domeniul construcțiilor nu sa schimbat față de variantele constructive anterioare, principala diferență dintre noile motoare față de predecesorii lor este sistemul de post-tratament îmbunătățit, dar și numeroasele noutăți care se regăsesc în actuala generație de dumpere.

Numeroase facilități încorporate

În anul 2018, camionul articulat DA30-5 ADT a fost modernizat cu o serie de caracteristici deosebite, inclusiv o nouă cabină, o nouă suspensie frontală cu auto-nivelare și un nou sistem de axe tandem, care sunt  de asemenea încorporate în noul model DA30-7 Stage V.
Un proces similar de îmbunătățire a fost aplicat și pentru noul dumper DA45-7 Stage V. Acesta are acum o cabină cu totul nouă,  cu o nouă cabină și o suspensie frontală semireglabilă care se activează independent de comenzile de lucru, în funcție de condițiile de operare, pentru a asigura un mediu de lucru confortabil pentru operator. Noile cabine ale dumperelor de ultimă generație de la Doosan au noi cotiere confortabile, dar și suporturi pentru picioare, precum și un sistem de afișare a comenzilor pe ecran îmbunătățit care este mai ușor de utilizat chiar și pentru ochii obosiți după o perioadă lungă de lucru.

Pe lângă aceste modificări, noile modele de dumpere Stage V oferă multe alte facilități – una dintre cele mai atrăgătoare este designul nou pentru cadrul frontal și componentele capotei de pe camioanele articulate, create de echipa de proiectare Doosan în conformitate cu ultimele tendințe din piață. Noul aspect dinamic oferit dumperelor Doosan Stage V reflectă performanța ridicată, puterea și robustetea gamei Doosan ADT și se aliniază și mai îndeaproape cu restul gamei de echipamente pentru construcții de la Doosan.

În afara modificărilor vizuale, dar în armonie cu acestea, pe noua serie de camioane articulate există o serie de modificări funcționale care au rolul de a îmbunătăți siguranța, confortul și funcționalitatea mașinilor. Acestea includ o nouă poziționare a rezervoarelor diesel și AdBlue. Acestea din urmă sunt acum mult mai mici decât înainte, permițând operatorului să umple ambele rezervoare în timp ce stă lângă mașină („umplere la nivel de sol”).
Noua gamă de dumpere sunt echipate în dotarea standard cu un sistem de măsurare în timp real a sarcinii utile, acesta fiind afișat pe consola ecranului central din cabină. Astfel, acesta poate încărca sarcina optimă pentru a asigura o productivitate superioară și un consum redus de combustibil.

Sistemul de ungere a fost, de asemenea, reproiectat pentru a-l face ușor accesibil de la nivelul solului. Acum există un spațiu suplimentar deasupra sistemului automat de ungere (care este oferit în dotarea standard) pentru cartușe suplimentare pentru unsoare și pompa de umplere.
În plus, filtrele lanțului motor au fost instalate aproape de sistemul de ungere, unde sunt de asemenea foarte ușor de accesat. Toate aceste sisteme sunt protejate pentru a asigura operatorul că orice exces format din picături de ulei sau grăsime este colectat și poate fi îndepărtat ulterior în timpul activității de service sau întreținere. Accesul îmbunătățit la sistemele de mentenanță ale mașinii ajută operatorii să efectueze verificările lor zilnice mai rapid și mai în siguranță.

Ambele dumpere din noua generație sunt echipate cu balustrade externe suplimentare pentru a preveni accidentele si situatiile periculoase. În interiorul cabinei, există un nou punct de sprijin pentru operator, suplimentar, pe partea dreaptă, pentru o mai mare siguranță. Sistemele electronice și hidraulice din noile camioane au fost, de asemenea, modernizate pentru a oferi performanțe îmbunătățite, oferind o funcționalitate extinsă și incluzând noile tehnologii

Cea mai bună performanță pentru orice tip de teren

Din punct de vedere consructiv, precum toate camioanele articulate produse de către Doosan, noile modele au o articulație specială poziționată în spatele rulmentului ce permite virajele cu rază mică, astfel, asigurându-se o distribuție egală a încărcării pe axe, în special puntea față, chiar și atunci când partea din față este articulată la maxim comparativ cu bena de transport. Această facilitate, combinată cu puntea dublă din partea din spate cu rotire liberă asigură o distribuiție egală a masei totale a mașinii pe fiecare roată. Astfel este asigurată o tracțiune permanentă pe toate cele șase roți, pentru o distribuție egală a puterii și o performanță excelentă, în special pe terenurile dificile, precum sol moale, suprafețe inegale, pante foarte abrupte, viraje strânse sau o combinație a tuturor acestor condiții dificile.
Toate modelele pot fi considerate‘best in class’ indiferent de tipul terenului, accidentat sau mlăștinos, datorită modului în care realizează virajele, axei duble tandem sau cadrului posterior înclinat. Forma unică a caroseriei și cadrul înclinat asigură o distribuție egală a sarcinii pe toate roțile, ceea ce face din aceste mașini să dezvoltate cele mai bune caracteristici de tracțiune pentru lucrări pe teren moale. Proiectarea articulației asigură, de asemenea, o distribuție egală a sarcinii pe roți, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă la rotire, ceea ce este foarte important pentru tracțiunea și stabilitatea mașinilor. Toate aceste caracteristici deosebite sunt disponibile pe noile modele Doosan Stage V DA30-7 și DA45-7.

Producătorul le consideră un adevărat “state-of-the-art” din punctul de vedere al designulu și dezvoltării tehnologice, gama de camioane articulate DA30-7 și DA45-7 cu motor Stage V reprezentând rezultatul final a unei analize intense a cererilor pieței de profil, ale clienților Doosan, interviurilor realizate cu operatorii utilajelor dar și a experienței proprii de producător de astfel de mașini.
Cu toate aceste caracteristici avansate încorporate, noile dumpere Doosan – Stage V stabilesc un reper unic în ceea ce privește performanța de încărcare, eficiența cu combustibilul, controlabilitatea sporită și confortul ridicat al operatorului, împreună cu fiabilitate îmbunătățită, durabilitate și costuri reduse de întreținere și service.