Home Informaţii la zi Noua generație de alimentatoare VÖGELE
Noua generație de alimentatoare VÖGELE

Noua generație de alimentatoare VÖGELE

0

Este bine-cunoscut faptul că utilizarea alimentatoarelor pentru asfalt crește calitatea așternerii acestuia. Din acest motiv, din ce în ce în mai multe țări sunt utilizate pentru a oferi drumuri cu o suprafață de rulare perfectă, dar și a crește viteza de lucru, acestea fiind concepute pentru a face față unor de proiecte diferite ca și concepție de construcții sau reabilitări de drumuri.

Alimentatoarele garantează transferul continuu și într-un volum constant al materialului rutier, echipele de asfaltare beneficiind de numeroase avantaje practice în urma utilizării lui, acest utilaj asigurând practic interfața dintre finisor și camioanele de aprovizionare.

Noile utilaje MT 3000-3i Standard și MT 3000-3i Offset PowerFeeers, produse de către liderul mondial absolut VÖGELE în domeniul producției de utilaje și echipamente pentru căi rutiere, integrează cele mai recente inovații specifice seriei Dash-3, garantând în timpul utilizării lor un mod de lucru optim și servicii de întreținere de calitate.

Alimentatoarele de materiale reprezintă un adevărat hub de transfer între camioane și finisoarele de asfalt, garantând un proces de turnare constant și eficient, dar și un nivel ridicat de calitate al suprafeței finale. Pentru a oferi o utilizare și mai ușoară, în paralel cu un randament în lucru superior variantelor constructive anterioare, constructorul lor, JOSEPH VÖGELE AG a modernizat întreaga linie de utilaje, începând cu noul MT 3000-3i PowerFeeder standard și MT 3000-3i Offset PowerFeeder, cu bandă de alimentare pivotantă.

Noile utilaje cuprind sistemul de operare intuitiv ErgoPlus 3, funcțiile automate AutoSet Plus și sistemul de comunicații PaveDock Assistant. VÖGELE a optimizat, de asemenea, modul de manipulare al materialelor: noul design al buncărului, controlul îmbunătățit al benzii transportoare și sistemul eficient de încălzire al benzii permit descărcarea și transportarea rapidă a materialului fără pierderi, reducând, în același timp, uzura mecanismelor în mișcare.

Întreținerea și transportul au fost, de asemenea, simplificate: utilizatorii pot accesa acum punctele de reglare și curățare ale utilajului mai simplu și mai rapid. În plus, unghiul de alimentare al rampei și buncărul de recepție au fost optimizate pentru alimentarea din remorci cu înălțime redusă. De altfel, Bastian Fleischer, manager de produs la JOSEPH VÖGELE AG afirma despre această nouă generație de utilaje: „Am dezvoltat noua generație de alimentatoare în strânsă colaborare cu clienții noștri. Toate funcțiile sunt menite să facă procesele de lucru și mai eficiente, economice și convenabile, oferind în același timp performanțe ridicate.”

Ambele versiuni ale alimentatorului ating o capacitate de transport de până la 1.200 t / h și pot primi o încărcătură completă de mixtură asfaltică în maxim 60 de secunde. MT 3000-3i Offset este, de asemenea, echipat cu o bandă transportoare care poate fi pivotată la un unghi de 55 grade. Acest lucru oferă utilizatorilor o mare varietate de aplicații potențiale, de la alimentarea paralelă a două finisoare de asfalt până la așa-numita metodă InLine Pave, în care alimentatorul de materiale, utilajul de așternere al liantului și finisorul de asfalt funcționează unul după altul.

Cele mai noi tehnologii și cel mai simplu mod de operare

Atât alimentatorul MT 3000-3i Standard cât și MT 3000-3i Offset integrează sistemul de operare ErgoPlus 3 pentru a crește eficiența pe șantier. Pentru a completa eficiența utilajelor, VÖGELE a reproiectat consola de comandă a operatorului în funcție de cerințele specifice acestei activități, cât se poate de intuitiv și simplu posibil, funcțiile fiind împărțite pe grupuri de lucru logice. În plus, funcțiile de lucru și cele care prezintă starea de funcționare a diferitelor componente vitale sunt clar afișate, datorită contrastului ridicat și a unei lumini de fundal cu efect anti-strălucire.

Scaunul pivotant, de asemenea, creează un mediu de lucru eficient, asigurând operatorului o vizibilitate perfectă.

O altă noutate: sistemele de asistență în lucru AutoSet Plus și PaveDock Assistant, care, până acum, nu au existat la nivelul finisoarele din generația Dash-3. Datorită sistemului automat AutoSet Plus, operatorii trebuie doar să apese un buton pentru a pune alimentatorul de materiale în pozițiile de transport sau operare, sau pentru a salva programele de manipulare a materialelor ce trebuiesc transportate, acestea putând fi mai târziu reutilizate rapid. Acest lucru este extrem de practic mai ales pe șantierele care necesită schimbarea frecventă a locației utilajelor sau în care se lucrează în condiții similare.

Sistemul opțional PaveDock Assistant facilitează transferul de material: operatorul alimentatorului poate folosi două lumini de semnalizare pentru a anunța șoferul camionului dacă trebuie să dea cu spatele, să oprească sau să descarce amestecul. În cazul în care se folosește metoda InLine Pave, luminile de semnalizare indică, de asemenea, dacă se face o turnare de material de legătură dau de rulare. Acest sistem permite transferul materialelor rutiere fără pierderi și mai rapid.

Optimizarea transmiterii materialelor rutiere

În dezvoltarea acestei noi generații de utilaje, VÖGELE a acordat o atenție deosebită părților importante ale sistemului de transport al materialelor: buncărul de recepție reproiectat, de exemplu, garantează recepția materialului extrem de rapidă și transportul fără pierderi. De asemenea, marcajele colorate de pe buncărul de recepție simplifică procesul de transfer al materialului, chiar și pe întuneric.

Pe de altă parte, decalajele și garniturile suplimentare montate în zona de încărcare cu material împiedică pierderea acestuia și ancrasarea benzii transportoare. De asemenea, VÖGELE a îmbunătățit modul de lucru al benzii, un nou sistem de comandă și ghidare al acesteia asigură o poziționare centrală a acesteia, chiar și în condiții dificile sau când aceasta este depășită ca și debit.

„O altă caracteristică importantă este încălzirea optimizată a benzii”, mai spune Fleischer. „Noul sistem de control asigură o gestionare optimă a temperaturii și este chiar mai economic decât înainte. ”Sistemul poate gestiona chiar și materiale dificil de controlat, precum asfaltul la temperatură scăzută, care poate fi acum transportat fără a pierde din căldură”.

Mentenanță ușoară, transport ușor

Alimentatoarele de materiale MT 3000-3i Standard și Offset, cântărind aproximativ 20, respectiv 24 de tone, sunt extrem de puternice, dar, în acelaşi timp, uşor de curăţat, reglat şi întreţinut. De exemplu, buncărul de transfer al MT 3000-3i Offset este basculabil și poate fi ușor curățat datorită unei trepte largi care permite accesul rapid.

Punctele de reglaj au fost, de asemenea, reduse ca număr și codificate prin culori pentru a le face mai ușor de identificat.

Firmele de construcții pot transporta, de asemenea, noile alimentatoare de materiale mult mai rapid și ușor: pe de o parte, unghiul mare de înclinare, de 15°, face mai ușoară încărcarea alimentatoarelor pe trailere joase, în timp ce, pe de altă parte, buncărul noilor modele poate fi ridicat cu 25 cm mai sus decât înainte. Acest lucru permite acum utilizatorilor să îl așeze pe “gâtul de gâscă” al trailerului, astfel reducându-se semnificativ lungimea de transport.

„Alimentatoarele de materiale sunt folosite acum din ce în ce mai mult. Acestea sunt prezemnâe obligatorii în specificațiile tehnice pentru suprafețele de peste 6.000 mp ce trebuiesc asfaltate, motiv pentru care am acordat o prioritate deosebită pregătirii rapide pentru operare și manevrării simple atunci când dezvoltăm noile modele. Cu noua generație Dash-3, am crescut, din nou, capacitatea de a fi utilizată rapid,  practic pe orice tip șantier.”