Home Evenimente Noul buldoexcavator 3CX ECO de la JCB, mai economic și mai performant
Noul buldoexcavator 3CX ECO de la JCB, mai economic și mai performant

Noul buldoexcavator 3CX ECO de la JCB, mai economic și mai performant

0
  • Cabină Command Plus revizuită,
  • Siguranță sporită, incluzând balize LED integrate și iluminarea treptelor,
  • Motor Stage V de 3.0 litri, cu un cuplu mărit cu 10% și o economie de combustibil de 7%,
  • Productivitate crescută.

Cel mai important producător de buldoexcavatoare din lume, compania JCB a lansat un nou utilaj performant, modelul 3CX ECO cu motor cu o putere de 55kW, compatibil cu  EU Stage V. Noua generație 3CX ECOl oferă un confort mai bun operatorului și comenzi ce permit o manevrare simplă. Combinate cu o productivitate și performanțe în exploatare crescute, toate aceste calități deosebite ale noii game de buldoexcavatoare garantează proprietarului un cost total de proprietate (TCO) redus.

 

Noul buldoexcavator JCB 3CX ECO reprezintă practic utilajul de mâine, datorită noului design inteligent și cabinei Command Plus reproiectate. Patru balize cu LED sunt integrate în acoperișul cabinei, fiind oferite în dotarea standard, eliminând astfel posibilitatea ca proprietarul să achiziționeze girofaruri magnetice sau să găurească caroseria pentru a le monta cu mijloace proprii. Balizele sunt vizibile din toate unghiurile, îmbunătățind atât siguranța pe șantier, cât și securitatea operatorului, în condițiile în care acesta nu mai este nevoit să se urce pe utilaj pentru montajul lor. Cabina Command Plus este dotată din fabrică cu mânere galbene de urcare, care oferă o protecție suplimentară pentru operator, iar oglinzile retrovizoare, acum mai mari, oferă o vizibilitate crescută și, implicit, siguranță ridicată în exploatare sau când se deplasează. Luminile de lucru pătrare au fost reproiectate și cu o putere mai mare.

Interiorul cabinei oferă un nou nivel de confort și o utilizare eficientă. Acesta a fost colorat în două nuanțe de gri, mai închisă pentru partea inferioară și mai deschisă în partea superioară a cabinei, oferind astfel o senzație de spațiu, confort și liniște. Scaunul este și el reproiectat, tapiseria fiind de culoare închisă cu cusături galbene, tetiera fiind disponibilă pentru varianta Advanced Easy Control (AEC).

Volanul reproiectat cu trei spițe oferă o vizualizare bună a operatorului asupra noului display de lucru frontal de pe bord, care este de asemenea oferint în dotarea standard pentru buldoexcavatoru JCB 3CX ECO. Ecranul afișează informații multiple legate de funcționarea utilajului, cum ar fi viteza, activarea luminilor de avertizare, modul de lucru selectat sau treapta de viteză, pentru transmisiile Powershift. Pentru prima dată, JCB va oferi și un aparat radio din fabrică, cu compatibilitate telefonică Bluetooth și capacități USB sau card AUX integrat în partea frontală a bordului, dar care poate fi reglat cu ajutorul unui comutator rotativ lateral. Funcțiile audio și telefonice sunt, de asemenea, afișate pe noul ecran lateral de 7 inch.

 

Acesta permite accesul rapid către diversele opțiuni de funcționare ale utilajului, oferind mai multe informații decât varianta anterioară. Diversele meniuri afișate pe display sunt ușor de selectat de către operator cu ajutorul unui comutator rotativ inspirat din industria auto.

 

Productivitate mai mare

3CX ECO de 55kW aduce o gamă de funcții automatizate avansate de lucru, concepute pentru a reduce oboseala operatorului și pentru a spori productivitatea. Aceasta include funcția Auto Stop, care detectează momentul când utilajul nu mai este folosit și oprește motorul. Auto Stop elimină perioadele lungi de ralanti, reducând consumul de combustibil și reducând emisiile poluante. Perioada de oprire a motorului poate fi reglată de către operator, sau presetată, în funcție de necesitățile de lucru, de la un ecran lateral montat în cabină.

 

De asemenea, funcția Auto Seat Select este disponibilă pentru utilajele care dispun de un control al sistemului servo, aceasta detectând automat direcția în care este orientat scaunul operatorului, astfel că acesta nu mai trebuie să selecteze manual modul de lucru în funcție de poziția înainte sau înapoi. De asemena, pe modelele servo, sistemul de calare automat nu oferă numai funcția de ridicare automată, dar și o setare automată de extindere, care comandă oprirea acestora, pe măsură ce tălpile intră în contact cu solul. Funcția de reglare automată a poziției orizontale a utilajului intră apoi rapid în lucru, chiar și pe terenul cu suprafață neuniformă.

O altă funcție, Auto Drive, a fost de asemenea îmbunătățită pentru noile buldoexcavatoare JCB 3CX ECO, operatorul putând regla viteza motorului când se deplasează, datorită unei noi comenzi mecanice montată sub sistemul de control al direcției.

Pentru a reduce uzura inutilă a anvelopelor și consumul de combustibil, 3CX ECO are în dotare și o funcție Auto 2WD. Aceasta comută transmisia de la 4WD la 2WD atunci când nu mai este necesară o tracțiune suplimentară. Acesta permite operatorului să selecteze modul 4WD atunci când excavează sau ridică material și este necesar un efort maxim de tracțiune. În continuare, când utilajul se întoarce și se deplasează cu viteză, transmisia se schimbă automat în 2WD. Viteza la care se produce această modificare poate fi setată de operator din ecranul de comandă central.
Pentru noul 3CX ECO au fost adăugate noi lumini, pentru o vizibilitate mai bună a cabinei pe părțile  laterale, astfel operatorul putând urca/coborî mai simplu și mai sigur în condiții de întuneric. Temporizatorul de pe bord poate fi setat pentru a reduce automat iluminarea atunci când aparatul este oprit sau după ce ușa a fost închisă. 3CX beneficiază, de asemenea, de o serie de caracteristici standard, inclusiv sisteme de protecție a luminilor de poziție din spate, un sistem return-to-dig, sisteme de protecție a cilindrului hidraulic de acționare a cupei de săpare precum și sistemul de încărcare Smooth Ride System.

 

Motor puternic Stage V Power

Noul buldoexcavator JCB 3CX ECO este alimentat de cel mai recent motor diesel de 3,0 litri ce îndeplinește cerințele celor mai noi norme de reducere a poluării, EU Stage V, înlocuind generația anterioară de 4,4 litri. Motorul compact furnizează o putere nominală de 55 kW și un cuplu de 440 Nm, o creștere de 10% față de modelul anterior. Capacitatea cilindrică mai mică și eficiența crescută au ca rezultat o economie de combustibil de până la 7% comparativ cu motorul anterior de 55kW.  Motorul JCB de 3,0 litri atinge standardele UE privind emisiile în etapa V fără a fi nevoie de un lichid de răcire, precum în cazul sistemulul Diesel Exhaust Fluid (DEF) sau de orice alt tip de aditiv de evacuare.

Motorul este echipat cu un catalizator de oxidare diesel (DOC) care lucrează împreună cu un filtru de particule diesel (DPF), cu o durată de viață de 8.000 de ore. Regenerarea este controlată automat și poate fi monitorizată prin sistemul telematic standard LiveLink al JCB. Motorul beneficiază de un modul de ventilație a carterului etanșat, garantat pe viață și de un sistem de supape automate hidraulice, eliminând necesitatea reglării manuale. Toate aceste avantaje aduse de noile tehnologii incluse în cel mai nou buldoexcavator de la JCB contribuie la costuri mai mici de service și întreținere și la o reducere a costului total de proprietate (TCO) pentru client.