Home Informaţii la zi Perkins® SmartCap – Conectează-te cu motorul tău
Perkins® SmartCap – Conectează-te cu motorul tău

Perkins® SmartCap – Conectează-te cu motorul tău

0

Perkins introduce primul dispozitiv telematic din lume la un preț modic destinat verificării motoarelor, acesta funcționând atât pentru motoarele mecanice, cât și pentru cele electronice.

Perkins® SmartCap reprezintă o aplicație a acestui sistem telematic. Practic, acesta constă dintr-un capac de rezervă pentru înlocuirea uleiului motor, care în același timp monitorizează motorul și trimite date direct la aplicația gratuită Perkins®My Engine pe telefonul smartphone al proprietarului.

Prelucrarea inteligentă a informațiilor

Perkins SmartCap și Perkins My Engine reprezintă două aplicații inteligente care oferă cu adevărat informații în timp real despre motor. Aceste date transmise pe telefonul proprietarului includ:

 • Numărul de ore de funcționare
 • Mesaje despre starea acestuia și desfășurătorul modului de funcționare pentru o anumită perioadă de timp
 • Informații tehnice despre motor, dar și despre consumabile
 • Localizarea sa.

În România, motoarele Perkins, precum și aplicațiile special dezvoltate pentru noua gamă de motoare inteligente, cum este de exemplu Perkins® SmartCap, sunt vândute doar prin Distribuitorul Autorizat Maviprod.

Motorul inteligent

Practic, este suficient ca pe telefonul mobil al utilizatorului să fie descărcate de pe Internet aplicația gratuită Perkins® My Engine. Aceasta vă va permite să vă conectați la motor și să obțineți informații în timp real.

Informațiile primite sunt esențiale pentru ca motorul Perkins monitorizat să funcționeze perioade lungi de timp, fără întreruperi nedorite. Informațiile sunt legate de întreținerea acestuia, service și eventualele reparații.

Perkins Anglia deține acces direct la informațiile înregistrate cu ajutorul aplicației SmartCap, prin conectarea Cloud. Astfel, fiecare proprietar de motor Perkins are siguranța celui mai bun control al funcționării acestuia, direct de la producător.

Despre Perkins® SmartCap

Practic, telefonul proprietarului se conectează cu motorul, oferindu-i acestuia, cu ajutorul programului Perkins® My Engine App, o cură completă de sănătate.

Avantajele utilizării programului on-line sunt foarte importante:

 • O aplicație unică în lume, care este poate fi descărcată gratis
 • Bușonul inteligent, de fapt cel care transmite informațiile, este ușor de montat și simplu de conectat cu telefonul prin Bluetooth
 • Permite urmărirea și înregistrarea orelor de funcționare
 • Primește notificări despre momentul în care trebuie făcută întreținerea periodică
 • Oferă informații detaliate despre motor
 • Poate fi utilizat pentru o gamă extrem de largă de motoare Perkins
 • Alte informații utile transmise: orele de pornire și oprire, localizarea motorului, orele la care a pornit și la care a fost oprit.

Compania “MAVIPROD” SRL a fost înființată în anul 1993, având capital 100% privat, autohton.

MAVIPROD deține, începând cu 1998, pachetul majoritar de acțiuni al S.C. IRUM S.A. Reghin, firmă bine cunoscută cu o tradiție de peste 50 de ani ca unic producător de tractoare articulate forestiere-TAF, producător de încărcătoare frontale-IFRON și alte utilaje pentru exploatarea și prelucrarea lemnului.

Începând cu 2002, MAVIPROD este Unic Distribuitor Perkins în România. Departamentul Perkins din cadrul companiei cunoaște o dezvoltare continuă, astăzi fiind leader în topul distribuitorilor Perkins din Europa, prin prisma dezvoltării afacerii în acest domeniu.
Începând cu 1 Martie 2015, SC MAVIPROD SRL face parte din rețeaua mondială de distribuitori autorizați Atlas Copco, facilitând astfel contactul între echipamentele Atlas Copco şi clienţii locali.