Home Informaţii la zi Prima macara Liebherr MK 88-4.1 din România lucrează pentru ACG CONSTRUCTION & PROJECTS
Prima macara Liebherr MK 88-4.1 din România lucrează pentru ACG CONSTRUCTION & PROJECTS

Prima macara Liebherr MK 88-4.1 din România lucrează pentru ACG CONSTRUCTION & PROJECTS

0

Liebherr este un nume cunoscut și respectat în întreaga lume, constructori, companii specializate în manevrarea și transportul echipamentelor agabaritice și de mare tonaj, aeroporturi, servicii speciale de pompieri, docuri portuare, și lista este foarte lungă, bazându-se pe macaralele producătorului german. De fapt, Liebherr este nu numai unul dintre cei mai mari producători de macarale din lume, dar și un dezvoltator de tehnologii, de la sectorul construcțiilor la cel aeronautic.

Probabil cel mai important aspect pentru fiecare dintre cei care apelează la experiența și tehnologiile sale este faptul că pot găsi, de fiecare dată, exact utilajul necesar pentru a finaliza un proiect, indiferent cât de particular și de complex.

Fabrica de macarale Liebherr-Werk  Biberach GmbH din Germania este cunoscută, nu numai pe continentul european, ca fiind locul de unde sunt lansate noi game de utilaje, totdeauna acestea incluzând în specificațiilor lor cele mai noi tehnologii, cu scopul de a oferi posibilitatea companiilor care apelează la echipamentele de ridicat produse aici să ridice sarcini din ce în ce mai mari, să le manevreze apoi cu o precizie ridicată, cu costuri cât mai reduse și bineînțeles, în deplină securitate.

Și dacă pentru specialiști de obicei există o linie clară de demarcație între macaralele turn, fixate în general pe o fundație fixă, și automacaralele care se deplasează rapid pe șosea de la o locație la alta, inginerii de la Liebherr au reușit să șteargă și această diferență, realizând o serie interesantă de macarale turn pliabile montate pe un șasiu rutier.

Cunoscută sub numele de Liebherr MK 88-4.1, aceasta este prima serie din lume de macarale turn pliabile montate pe un șasiu rutier cu patru axe.

O macara unică pentru proiecte de calitate

Doamna Laura Gherasim, General Manager ACG CONSTRUCTION & PROJECTS, firma care a achiziționat prima macara turn pe șasiu rutier Liebherr MK 88-4.1. din România a fost gazda echipei noastre de reporteri, prezentându-ne direct pe șantier atât avantajele acestui utilaj, din punctul de vedere al constructorului, cât și proiectul deosebit pentru care acesta lucrează în prezent.

Astfel, trebuie spus că macaraua lucrează pentru finalizarea proiectului rezidențial LaRocca Residence, situat în centrul capitalei, vis-à-vis de Palatul Parlamentului.

O construcție deosebită, cu o finisare și o calitate deosebită. Doamna Gherasim afirma despre acest proiect imobiliar, și nu este singurul realizat de către ACG CONSTRUCTION & PROJECTS, că reprezintă cea mai bună ilustrare a unui principiu de bază al firmei: “Nu acceptăm să dezvoltăm proiecte bazate strict doar pe calcule financiare și profit! Avem obligația de a pune preț pe oameni, în calitatea lor de parteneri, angajați sau de beneficiari ai lucrărilor noastre“.

Achiziția macaralei LIEBHERR MK-88-4.1 s-a realizat ca rezultat al experienței noastre cumulate în timp, performanțele unice ale acestui utilaj fiindu-ne de un real folos în lucrările deja contractate. Este prima și unica macara turn mobilă din România! Este o achiziție importanta pentru noi și cu siguranță va fi de un real folos pe piața construcțiilor! – Laura Gherasim, General Manager ACG CONSTRUCTION & PROJECTS.

 

Utilaje&Construcții: Din punctul dumneavoastră de vedere, care sunt avantajele acestui utilaj, comparativ cu o macara turn clasică?

Laura Gherasim: Ca și grad de comparație, pentru un specialist în domeniu, este precum un produs de la ”NASA”  pentru piața construcțiilor din România. Avantajele sunt numeroase, dar ceea ce este mai important constă în faptul că este un utilaj ușor manevrabil, iar mobilitatea este esențială în activitatea noastră!

 

Utilaje&Construcții: În condiții de șantier, cum vă ajută Liebherr MK 88-4.1. să lucrați în ritm mai rapid, dar păstrând aceeași calitate a lucrărilor, prin care firma dvs este cunoscută?

Laura Gherasim: În primul rând, macaraua poate fi utilizată practic imediat după ce intră pe șantier, deoarece este pregătită de lucru în 12 minute și poate pleca de la obiectiv în 15 minute.

Are acces în zone unde, din diverse considerente tehnice sau ale specificului locației, nu se pot utiliza automacarale sau macarale turn fixe (acestea necesitând în plus și autorizație/avize de amplasament). Roțile pot fi virate la 45 de grade, deplasarea făcându-se în lateral acolo unde spațiul limitat nu permite manevre mai ample.

Suprastructura macaralei este acționată electric, poate funcționa independent pe baza generatorului electric cu care este dotată macaraua, sau se poate conecta direct la sursa de curent de 380 V de pe  șantier.

Nu este un factor poluant toxic si fonic, funcționează fără zgomot, ceea ce este esențial când se lucrează în interiorul marilor aglomerări urbane!

Poate ridica greutăți de 8 tone ce pot fi manevrate ulterior pe o rază de până la 12 metri, la o înălțime de până la 30 de metri. Pe o rază de lucru ce acoperă 45 de metri, poate ridica până la 2 tone. Cu brațul basculat la 45 de grade, poate atinge o înălțime maximă de 60 de metri și poate ridica la rază maximă greutăți de până la 1,5 tone.

Cabina operatorului se poate deplasa pe toata înălțimea turnului de 30 de metri, pentru a avea o vizibilitate optima asupra punctului de lucru.

Nu în ultimul rând, un aspect deosebit de important pentru noi, căruciorul este dotat cu camere video, facilitând astfel controlul vizual al încărcăturii.

 

Utilaje&Construcții: La ce tip de construcții va fi utilizată în continuare?

Laura Gherasim: Macaraua va fi utilizată în foarte multe domenii: construcții clasice, poduri, autostrăzi, viaducte, instalarea generatoarelor, cillerelor și sistemelor de generare a energiei verde pe acoperișuri, reparații tâmplărie fațade, construcții de antene si orice tip de construcție amplasată într-o zona cu clădiri, care nu permite folosirea unei macarale turn fixe.

 

Utilaje&Construcții:  Cum apreciați colaborarea cu importatorul acestor macarale, societatea Liebherr Romania?

Laura Gherasim: Colaborarea cu firma LIEBHERR Romania este deosebită, noi am primit un sprijin real din partea lor, mai ales că nu am avut un istoric comun.

Deși a fost un an greu din cauza pandemiei, situație care și-a pus amprenta asupra tuturor firmelor din România, am făcut eforturi foarte mari, însă am primit tot sprijinul din partea Liebherr, pentru a putea achiziționa acest minunat utilaj cu care ne mândrim în prezent.

 

Utilaje&Construcții:  În viitor aveți intenția de a mai achiziționa si alte utilaje Liebherr?

Laura Gherasim: La decizia conducerii firmei de a investi în acest tip de utilaje a contat mult și experiența adunată de-a lungul anilor, prin închirierea diverselor echipamente marca Liebherr. Acestea sunt de cea mai bună calitate și sunt sustenabile în timp, din punct de vedere al investiției. Experiența si valorile brand-ului, seriozitatea si suportul tehnic sunt extrem de importante pentru alegerea partenerilor noștri.

Iată câteva motive pentru care putem spune că în prezent purtăm discuții avansate pentru contractarea unui nou utilaj.

 

Utilaje&Construcții:  Care sunt planurile de viitor?

Laura Gherasim: Orice decizie a firmei ACG CONSTRUCTION & PROJECTS pe care o luăm cu privire la viitor are considerente și valori umane nenegociabile!

Business-ul și etica trebuie să se dezvolte concomitent. Perioada pandemiei ne-a reconfirmat direcția pe care firma și-a asumat-o de-a lungul anilor: construcții sustenabile pentru comunitate, care să respecte și natura. Să nu uităm că natura este cea care ne-a primit, și nu invers!

O altă direcție este reprezentată de reducerea costurilor finale, care sa nu pună atâta presiune financiară pe viitorii proprietari, crescând însă în permanență confortul spațiului în care vor locui.

Este cu atât mai importantă în acest context accesorizarea companiei cu alte utilaje de ultimă generație, care să ajute și să susțină toate proiectele noastre actuale și viitoare.

 

Prezentare tehnică Liebherr MK 88-4.1

Capacitate maximă de ridicare la rază maximă     2.200 kg

Raza maximă de lucru    45.00 m

Capacitate maximă de ridicare   8.000 kg

Standard general construcție european EN 14439

Palan ridicare sarcină cu 2 ramuri

Înălțime maximă de ridicare la nivelul cârligului (poziție orizontală)            30.20 m

Unghiuri de lucru ale brațului      15 / 35/ 45 grade

Raza de rotire minimă    3.55 m

Înălțimea maximă cu brațul înclinat          59.10 m

Motor Liebherr cu 6 cilindri și putere maximă de 330 kW

Număr de axe   4

Roți motoare/ de direcție             8x6x8

Viteza maximă de deplasare       80 km/h

Masă operațională totală              48 t

Contragreutate 2 t.

 

 Despre ACG CONSTRUCTION & PROJECTS

Firma ACG CONSTRUCTION & PROJECTS a fost înființată în anul 2005, având cod CAEN “Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea (import-export), fiind prezentă pe piața construcțiilor începând cu anul 2013. În 2018, firma a trecut printr-un proces de rebranding, sub denumirea actuală, și s-a specializat în management de proiecte în domeniul construcțiilor.

Ca si lucrări de referință, se pot enumera trei dintre obiectivele executate integral:

  1. A. “Institutul de Cercetare și Servicii Inovative în Domeniul Biotehnologiilor Avansate”, din județul Giurgiu.
  2. B. Un imobil, proprietate a Ministerului de Interne, situat in Municipiul Miercurea Ciuc, refăcut integral.
  3. O lucrare de excepție din portofoliul firmei este reprezentată de proiectul din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, terminal Plecări, Sosiri, zona Finger. Proiectul a fost finalizat prin lucrări de reabilitare, demolări și refaceri complete ce au inclus și toate grupurile sanitare din incinta aeroportului.

 

Liebherr-Romania S.R.L. este unicul importator autorizat al macaralelor Liebherr pentru România. Pentru orice informație și comandă puteți să contactați specialiștii firmei la telefon +40 372 163-721 sau E-mail info.lro@liebherr.com.

 

Adresa Liebherr Romania este:

Str. Horia Cloşca şi Crişan, no. 61-63

Office building II, Etaj 3

75100 Otopeni, Jud. Ilfov